Operanın adresi yine Kadıköy ve Süreyya olacak Süreyya Operası’nda yeni sezon 5 Ekim de başlıyor

Operanın adresi yine Kadıköy ve Süreyya olacak Süreyya Operası’nda yeni sezon 5 Ekim de başlıyor

Operanın adresi yine Kadıköy ve Süreyya olacak  Süreyya Operası’nda yeni sezon 5 Ekim de başlıyor
Operanın adresi yine Kadıköy ve Süreyya olacak

Süreyya Operası’nda yeni sezon 5 Ekim de başlıyor

Spot: İstanbul’un tek  opera sahnesi olan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası yeni sezonu 5 Ekim de açıyor.  İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin seçkin eserlerinin yanı sıra dünyaca tanınmış sanatçıların özel konserlerinin sunulacağı Süreyya Operası’nda yeni sezonda çok sayıda resitaller, ücretsiz fuaye konserleri ve konferanslar var.

Kadıköy Belediyesi’nin  İstanbul’a sanat hayatımıza kazandırdığı İstanbul’un tek opera sahnesi Süreyya Operası’nda 2010-2011 Sezonu 5 Ekim de başlıyor. Bu yıl dördüncü sezonuna başlayacak olan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, yeni dönemde de yine İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin eserleriyle Kadıköy Belediyesi’nin özel konser ve programlarını Sanatseverlerle buluşturacak. Süreyya Operası, bu dönemde de dünyaca ünlü virtüözleri salonlarında çok özel dinletileri ile  ağırlamaya devam edecek.

Süreyya Operası’nın yeni sezonuna çok özel programlarla damga vuracağını kaydeden Süreyya Operası Genel Sanat Yönetmeni Murat Katoğlu, 2010-2011 sezonu için zengin bir program oluşturduklarını söyledi. Katoğlu şöyle dedi:

“Süreyya Operası 3 sezondur başarılı konserleri ile programlarıyla artık İstanbul Kültür hayatının vazgeçilmez bir mekanı oldu. Oda Müziği Konserleri ve resitaller, söyleşi, sergi ve dünyaca ünlü yerli yabancı sanatçılarımızla gerçekleştirdiğimiz programlar hep dolu doluydu. Bir çok programımızın biletleri ilk gün tükendi, sanatseverlerden tekrarlanması için yoğun talepler aldık. 2011 Sezonu için de çok çalıştık ve güzel bir program oluşturduk. Dünyaca ünlü yerli yabancı virtözlerimizle sıcak ilişkiler kurduk ve bizim için istediğimiz konser programlarını hazırladılar. Örneğin, geçen sezon Chopen Haftası yapmıştık, bu sezon Liszt Haftası yapacağız.

“ÖZGÜR ÇELLO” KADIKÖY’DE
Süreyya Operası, yeni sezona iki önemli klasik müzik sanatçısını İstanbullularla buluşturarak başlıyor. Farklı kültürler ve ekolleri İstanbullu müzikseverlerle buluşturmayı amaçlayan Arp Sanatı Derneği Eylül ve Ekim aylarını Japon Arp Geleneği’ne adadı.

 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası işbirliği ile 18 Ekim'de Naoko Yoshino İstanbullu müzikseverler ile buluşacak. Naoko Yoshino konseri ve workshopu Türkiye’de Japon yılı etkinlikleri kapsamında yapılıyor.

Artık klasik hale gelmiş Süreyya Operası Fuaye Konserleri de 25 Ekim’deki “Özgür Çello” konseriyle başlayacak. Tamamen ücretsiz ve halka açık olan Fuaye Konserleri Süreyya Operası’nın en ilgi çekici etkinliklerinden. Bu sezonun ilk konserini verecek olan çellist Ozan Tunca, “Özgür Çello” konserlerini klasik müzik konserlerinin giyim, davranış ve diğer rituellerinden soyutlanarak özgürleşmesi ve dinleyici ile bütünleşmesi amacı ile kurguladığını söylüyor.

 Konser sırasında resim sanatçısı sahnede çello ile seslendirilen müzikten ilham alarak bir tablo yapacak ve konser sonunda sergileyecek. Gerçekleşen müziksel yorumun resim ile ölümsüzleşmesi ve bu yolla seslendirildiği anda tükenmek kaderinden kurtulması amaçlanıyor.

İDOB’UN VAZGEÇİLMEZ OPERALARI

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ise açılışını 2 Ekim’de yapıyor. Aya İrini Müzesi’nde saat 20.00’de başlayacak olan 2010–2011 Sezon Açılış Konseri, şef Şerdar Yalçın yönetimindeki orkestra tarafından verilecek. Açılış etkinliğinin ardından 5-30 Ekim arası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda geçen sezon oldukça ilgi gören opera ve bale gösterileri sahnelenecek. “Concerto Barocco/ Creatures/ Mi Favorita” balesi, Giuseppe Verdi’nin 4 perdelik “La Traviata” operası, Erdal Uğurlu’nun sahneye koyduğu

Dört Duvar Dans Tiyatrosu bu sezonun açılışını yapacak olan eserler. Ekim ayı boyunca Süreyya Operası’nda sahnelenecek olan bu opera ve bale gösterilerinin yanı sıra yeni bir eser de Kadıköylülerle buluşacak: “Mukavemet Oratoryosu (Kuva-i Milliye)”. Bu oratoryoyu sahneye koyansa Levent Kuterdem.

DAHA FAZLA AYRINTI VE SÜREYA OPREASI ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER