KÜLTÜRDE BİR ADIM DAHA

KÜLTÜRDE BİR ADIM DAHA

KÜLTÜRDE BİR ADIM DAHA
Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ile 25 bin kitaplı Aydos Kütüphanesi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla açıldı.
2009 yılında bir helikopter kazasından vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini taşıyan Kültür Merkezi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla açıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi açılışı öncesinde sanatçı Uğur Işılak’ın vermiş olduğu konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Uğur Işılak konserinin ardından vatandaşlara hitap etmek üzere kürsüye gelen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ‘Bugün burada açılışını yapacağımız Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ile Sultanbeyli’ye yakışır yeni kültürel ve sanatsal mekanlar oluşturduk.

Muhsin Yazıcıoğlu kültür merkezimiz;  Aydos Kütüphanesi, 350 kişilik tiyatro ve konser salonu, 170, 160 ve 150 kişilik üç sinema,  500 m2lik galeri İstanbulensis, 1000 kişilik düğün salonu ve 225 kişilik nikah salonunu içinde barındırmaktadır.

Daha önce başlayan konser ve tiyatro faaliyetlerinin yanında, bu mekânda, bugüne kadar sinema salonundan mahrum kalan ilçemizi, “yedinci sanat” olarak isimlendirilen sinema ile de buluşturmayı başardık. Kültür merkezlerimizde, ilçemizdeki okullarda eğitim gören otuz bin çocuk ilk defa sinemayla tanıştı.
Bunun yanı sıra burada, şehrimize yakışan bir kütüphaneyi halkımızın hizmetine sunmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Osmanlı’nın ilk fethettiği kalelerden birisi olan Aydos’un adını, artık bir kütüphanede yaşatıyoruz. Aydos Kütüphanesi şu anda 20 bin basılı, 7 bin dijital kitapla ilçemize hizmet veriyor.

Sultanbeyli belediyesi olarak, sayısal kütüphanecilik sistemini kullanan ilk ve tek belediye olma özelliğini taşıdığımızı da ayrıca belirtmek isterim.’ dedi.

20 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR

Sultanbeyli’nin İstanbul’un gözde ilçeleri haline geldiğini belirten Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Yakın zaman içerisinde Aydos tepesinde bulunan tarihi Aydos Kalesi tam anlamıyla gün yüzüne çıkacak ve ilçemiz sahip olduğu tarihi mirasla da tanınır hale gelecektir. Osmanlı’nın ilk fetih yıllarına uzanan bu tarih mirası hepimizindir.  Osmanlı’nın bu topraklara giriş yaptığı ve bizim için büyük önem taşıyan Aydos Kalesi’nde restitüsyon çalışmalarI devam ediyor.
Tarihi ve kültürel faaliyetleri ile tanınır hale gelen ilçemizi güçlü bir şekilde İstanbul’a ve çevresine bağlayacak büyük bir kapı çok yakında açılmış olacak. 20 yıllık rüyamız olan TEM otoyolu Sultanbeyli bağlantısı hızlı bir şekilde bitirildi. Bugün burada çok yakın zamanda TEM otoyolu Sultanbeyli gişe bağlantısının açılacağı müjdesini vermek istiyorum’

BAĞIŞ ‘DARBE YAPANLARI LANETLE ANIYORUM’

Açılış öncesi kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise ‘Muhsin Abi’ diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: ‘Güneşimi kapatmayın, duvar çok soğuk üşüyorum, bunu yazdığım zaman Türkiye’nin güneşini kapatan, darbe yıllarını yaşatanları lanetle anıyorum.’
Libya’daki olaylara ve hükümetin tavrına da değinen Bağış sözlerini şöyle tamamladı: ‘Libya’da, Mısır’da, Tunus’ta sokağa dökülen, canını tehlikeye atan insanlar, Türkiye’ye imreniyor, Türkiye’nin gerçekleştirdiği reformları kendi ülkelerinde gerçekleştirmek istiyorlar.
Demokrasi istiyorlar, sandık istiyorlar, ifade özgürlüğü istiyorlar, Türkiye’nin AB yolunda attığı adımları o ülkelerin gerçek sahipleri olan vatandaşlar talep ediyorlar.
Biz Başbakanımızla beraber  ‘Tunus Tunus’undur, Libya Libya’nındır, Mısır Mısır’ındır’ derken onların da bizim kadar müreffeh olması için gösterdiğimiz çabayı ifade ediyoruz.’
Yapılan konuşmaların ardından Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ve Aydos Kütüphanesi’nin açılışını yaptı. Açılış sonrası Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve katılımcılar bir süre incelemelerde bulundu.

AÇILIŞI YAPILAN MUHSİN YAZICIOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ VE AYDOS KÜTÜPHANESİ KİMLERE HİZMET VERECEK?

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi toplam 10.805 metrekare alana sahip, nikâh ve düğün salonu, sergi salonu, kütüphane, çok amaçlı tiyatro ve konser salonu ile üç adet cep sinemasından oluşan bir kültür kompleksidir.

Kompleksin kültür merkezi bölümü, 4605 metrekare kapalı alandan oluşmaktadır. Sergi salonu 500 metrekare, 350 koltuklu ve 4 adet kulise sahip tiyatro salonu, 300 metrekare alanı kapsamaktadır. Fuaye alanı ise iki adet idari ofisten oluşmaktadır. 50 metrekarelik alanda 40 kişilik ve 30 metrekarelik alanda 20 kişilik olmak üzere iki adet çok amaçlı sınıf bulunan komplekste, 170, 160 ve 150 kişilik olmak üzere 3 adet cep sineması vardır.

AYDOS KÜTÜPHANESİ

Aydos Kütüphanesi, 300 metrekarelik kütüphane salonu, 40 metrekarelik dijital kütüphane salonu ve 100 metrekarelik 2 adet çalışma sınıfından oluşmakta, aynı zamanda bilgi evi olarak kullanılmaktadır.

Toplam 18 bin basılı, 7 bin dijital kitaptan oluşan kütüphanemiz, çocuk kitapları, müracaat kitapları, genel kitaplar, Atatürk kitapları, test kitapları ve İstanbul kitapları olmak üzere altı bölümden oluşmaktadır. Kitaplar Dewey Onlu Sınıflandırma Sistemi’ne göre düzenlenmiş olup renklendirme yoluyla sınıflandırılmıştır. Kütüphanemizdeki tüm kitaplarda RFID manyetik bantlar mevcuttur. Güvenlik, sayım ve arama işlemleri RFID bantları ve el terminali aracılığı ile hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

Kütüphanemizden yararlanmak isteyenler için üyelik sistemimiz mevcuttur. Üyelerimiz çocuk kitapları ve genel kitaplar bölümlerinden 15 gün süre ile istedikleri bir kitabı ödünç alabilmektedir. Kütüphane içinde ders çalışmak ya da kitap okumak için herhangi bir üyelik gerekmemektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER