AHMED ZİYAEDDİN GÜMÜŞHANEVİ SULTANBEYLİ’DE ANILDI

AHMED ZİYAEDDİN GÜMÜŞHANEVİ SULTANBEYLİ’DE ANILDI

AHMED ZİYAEDDİN GÜMÜŞHANEVİ SULTANBEYLİ’DE ANILDI
AHMED ZİYAEDDİN GÜMÜŞHANEVİ SULTANBEYLİ’DE ANILDI

Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi ölümünün 118. yılında Sultanbeyli’de düzenlenen panelle anıldı.

1 milyondan fazla öğrenciye sahip ve pek çok önemli eserin müellifi olarak tanınan meşhur ilim adamı Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen panelle anıldı. Panelin konukları ise, Prof. Dr. Cevat Akşit ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof Dr. İrfan Gündüz oldu.

Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda ilk konuşmayı yapan Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Abdulkerim Yıldız, “Ulaşmak istediği asıl hedefi; fikri ve ahlakı ile ideal bir toplum ortaya çıkarmak olan Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi’yi anma programında bir aradayız. Programı hazırlamamızda destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi. Ardından sözü alan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, ilçedeki derneklerle yaptıkları görüşmelerde, bütün derneklerden sosyal faaliyetlerini hızlandırmalarını, özellikle eğitime destek vermelerini istediğini söyledi ve “Geçtiğimiz aylarda Ordulularla Safahat hafızı Ömer Çam hocamızı anmıştık. Şimdi de sizlerle Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi’yi anmak için toplandık.

 Dernek yönetimine ve katılan siz değerli misafirlere teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Cevat Akşit ve Prof. Dr. İrfan Gündüz hocalarımızın bizlere anlatacakları ışığında bizler de onu, fikirlerini, nasihatlerini anlamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kısa bir tasavvuf musikisi sunumu yapıldı ve panele geçildi. İlk sözü alan Prof. Dr. İrfan Gündüz, sözlerine programı hazırlayan dernek ve belediye yönetimine teşekkür ederek başladı ve “İstikbalimiz köklerimizde, geçmişimizdedir. Geçmişimizden güç alıp geleceğimizi planlarsak bir anlam ifade ederiz.” dedi. Gündüz, “Edebimizi, manevi eğitimimizi, kendisinden aldığımız hocamızı rahmetle anıyoruz. Gümüşhanevi Hazretleri hala dipdiri ve hala yaşıyor, onun yetiştirdiği talebelerinin ve fikirlerinin gölgesi üstümüze düşüyor.” diyen Gündüz, Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi’nin çevresine ışık tutan bir şahsiyet olarak gençlere örnek olabileceğini, onun ve fikirlerinin iyi anlatılması ve anlaşılması gerektiğini söyleyerek hayatını özetledi.

Ardından konuşan Prof. Dr. Cevat Akşit ise Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi’nin hayatından kesitler ile fikirleri ve eserleri hakkında detaylı bir konuşma yaparak, bir asır önce yaşamış bu önemli şahsiyetin sözlerinin hala insanlara ışık tuttuğunu yineledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER