Tatil Bitti, Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Sultanbeyli’de Öğrenciler bugün okulun yolunu tuttu. Yaklaşık 3.5 ay süren yaz tatili sona erdi ve bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen ders başı yaptı.

Tatil Bitti, Öğrenciler Ders Başı Yaptı
Tatil Bitti, Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Sultanbeyli’de Öğrenciler bugün okulun yolunu tuttu. Yaklaşık 3.5 ay süren yaz tatili sona erdi ve bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen ders başı yaptı. Sultanbeyli’de ilköğretim haftası etkinliklerinin adresi de bu yıl Mehmet Corcor ortaokulu oldu.

Uzun süren tatilin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaptı. İlk defa okulla tanışan miniklerin heyecanı görülmeye değerdi. Sultanbeyli’de ilköğretim haftası etkinliklerinin adresi de bu yıl Mehmet Corcor ortaokulu oldu. Açılış programına katılan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bugün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin heyecanına ortak olmak için biraradayız. Yaz tatili artık geride kaldı.  Bugün öğrendiğiniz bilgilerin üzerine yenilerini ekleyeceğiniz ilk gün. Bu heyecanı sizinle bizde hissediyoruz ama ilk defa okulla tanışan yavrularımız ve ilk defa derse girecek olan öğretmenlerimiz daha da heyecanlı” dedi. Her güzel olayın başlangıcının eğitimle olacağını ifade ederek, “Biz böyle inanıyor ve hizmetlerimizi bu anlayışla hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bizim öğrencilerimiz çalışkan olmalı, ileriyi görmeli, ellerinde kitap, gönüllerinde iman ve vatan sevgisi olmalı. Çevresinde ve dünyada söz sahibi olan ülkemizi daha da ileriye götürecek olan bugün bu sıraları paylaşan yavrularımızdır. Her alanda gelişen, güçlenen Türkiye hedefimize devam ettiğimiz bu süreçte, en büyük umudumuz okul sıralarında bilgiyle donanan gençlerimizdir. Bu başarılı ve nitelikli insan gücü bizi her zamankinden daha da güçlü kılacaktır. Gençlerimiz istikrarlı, huzurlu ve büyüyen Türkiye’nin en büyük habercisidir” dedi ve yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da, “2015-2016 eğitim yılının ilk günündeyiz. İlçemizde 73 bin öğrencimiz bulunuyor. Bugün ders başı yapıyoruz.  Öğrencilerimize iyi bir eğitim ortamı sağlamak için çaba gösterdik ve çaba göstermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek, okullardan milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetişmesini arzu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol üyeleri 5/B sınıfında Fen Bilgisi dersine girdi ve öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109