Sultanbeyli’den Suriye’ye yardım tırı yola çıktı.

Sultanbeyli, Suriye’de açlık ve savaşla boğuşan kardeşlerini unutmadı. İHH öncülüğünde diğer STK’ların ve Sultanbeyli Belediyesinin de desteğiyle yardım malzemeleri dolu tır dualarla Suriye’ye varmak üzere yola çıkt

Sultanbeyli’den Suriye’ye yardım tırı yola çıktı.
Sultanbeyli’den Suriye’ye yardım tırı yola çıktı.

Sultanbeyli, Suriye’de açlık ve savaşla boğuşan kardeşlerini unutmadı. İHH öncülüğünde diğer STK’ların ve Sultanbeyli Belediyesinin de desteğiyle yardım malzemeleri dolu tır dualarla Suriye’ye varmak üzere yola çıktı.

Tırın yola çıkması öncesinde belediye önünde küçük bir tören düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, “Bugün Suriyeli kardeşlerimize daha önce göndermiş olduğumuz yardım tırlarımıza yenilerini ekliyoruz. Suriye’de iç savaş bildiğiniz üzere devam ediyor. Bu iç savaşa dünya sessiz kalıyor. En büyük tepkiyi dünya mazlumlarının gür sesi olan Sayın Başbakanımız ve ülkemiz veriyor” dedi.

“Millet olarak tarih boyunca hep mazlumların ve ezilenlerin yanında olduk” diyen Söğütçü konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Ne yazık ki İslam bayrağını taşıyan, hem tarihsel hem de dini bağlarımızın olduğu Suriye’de bu ve benzeri olayların olması bizleri derinden üzüyor. Ümit ediyoruz ki Suriye’de yaşayan kardeşlerimize uygulanan bu zulüm en kısa zamanda biter. Suriye’de akan kanın, akan kardeş kanının durması için eminim ki herkes dua ediyor. Bizler Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”.

Dünyanın her yerinde bulunan mazlumlara yardımlarda bulunan İHH’ya ve diğer yardım kuruluşlarına teşekkür ettiğini söyleyen Söğütçü, “Suriye’de devam eden iç savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü’nün konuşmasının ardından insani malzeme dolu tır, dualarla yola çıktı.


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER