SULTANBEYLİ'DE GELENEKSEL İFTAR DAVETLERİ BAŞLADI

Başkan Hüseyin Keskin’in Belediye Büyük Salon’daki geleneksel iftar davetleri başladı. İlk davetliler, müftülük personeli, cami imamları ve Kur’an kursu hocalarıydı.

SULTANBEYLİ'DE GELENEKSEL İFTAR DAVETLERİ BAŞLADI
Ramazan ayı Sultanbeyli’de büyük iftar davetleriyle bereketleniyor. Mahalle iftarlarının yanında Başkan Hüseyin Keskin, toplumun her kesimiyle bir araya geliyor.

Şehit ve gazi aileleri, yetim ve öksüzler, engelliler, dernekler, kamu çalışanları gibi birçok vatandaş için her yıl Belediye Büyük Salon’da düzenlenen ve geleneksel hale gelen davetler Sultanbeyli’nin önemli Ramazan etkinliği oldu. Başkan Keskin, bu geleneksel davetlerinden ilkini, Sultanbeyli İlçe Müftülüğü personeli, cami imamları ve Kur’an kursu hocaları için gerçekleştirdi.
Davete, Sultanbeyli İlçe Müftüsü Osman Arslan ile birlikte ilçe genelindeki tüm cami imamları, Kur’an kurslarında görev yapan hocalar ve müftülük personeli katıldı.

Davette konuşan Müftü Osman Arslan, Sultanbeyli’de Ramazan’ın en güzel şekilde geçmesi için üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını söyledi ve davet için Başkan Keskin’e teşekkür etti.

Başkan Keskin ise, ilk iftar birlikteliğini ilçe müftülüğü ile yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Sizler, her Ramazanda bizlere bu kutlu ayın hikmetini, getirdiği rahmet ve güzellikleri anlatıyorsunuz. Ve yine bizlere Ramazan ayının atmosferini hissettirmek, yaşatmak için gayret gösteriyorsunuz”  dedi ve rahmet ayı Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirme temennisinde bulundu.

Konuşmasında ilçede yapılan çalışmalara değinen Keskin, TEM bağlantı yollarının açılmasıyla ilçenin girdiği gelişim sürecine değindi. Kamu yatırımlarının ve özel yatırımların bu dönemde ciddi oranda arttığını söyleyen Keskin, “Kamu binalarımız sırayla yenileniyor, yenileri de inşa ediliyor. Bununla birlikte son üç yılda ilçemiz 1 trilyona yakın özel yatırım aldı” dedi.

En çok merak edilen 2B yasası ve mülkiyet konularına değinen Keskin, 2B müracaatlarının devam ettiğini hatırlatarak, vatandaşların hak sahibi olmaları için mutlaka müracaatlarını yapmaları gerektiğini söyledi.

Bunun yanında rayiç bedellerle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Keskin ilgili bakanlıklara konunun iletildiğini ve sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

6 ay sonra sorunun ortadan kalkacağına inandıklarını söyleyen Keskin, özel mülkiyetle ilgili olarak da konunun muhataplarıyla görüşmelerde sona gelindiğini belirtti.

Mülkiyet çalışmaları tamamlandığında, metro, hızlı tren ve üçüncü köprü çalışmaları için önemli bir ulaşım aksında bulunan Sultanbeyli’nin bugüne kadar görülmemiş bir gelişim atağının içine gireceğini belirten Keskin, “Sultanbeyli’nin geleceğini, kültür ve eğitim üzerine kurmaya gayret ediyoruz. İstiyoruz ki, Sultanbeyli eğitimin ve kültürün kalbi olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmasını Burma’da zulüm gören Müslümanlara değinerek sonlandıran Keskin, Burma başta olmak üzere, Suriye, Somali ve dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören, açlık çekenleri unutmak gerektiğini ve onlar için sadece Ramazan ayında değil hergün dua edip yardımda bulunulması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2012, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER