SULTANBEYLİ RAMAZANA HAZIR

Geçen bir yılın ardından on bir ayın sultanı mübarek Ramazan, rahmeti ve bereketi ile geliyor. İlk orucun tutulmasına sayılı günler kala Sultanbeyli Belediyesi Ramazan hazırlıklarını tamamladı.

SULTANBEYLİ RAMAZANA HAZIR
Tüm Sultanbeylililerin Ramazan’ı bir arada geçirmesi, bu kutlu atmosferin tüm ilçeyi sarması için belediye çok sayıda etkinlik ve program düzenliyor. Dört büyük mahallede binlerce kişilik iftar sofraları, Belediye Büyük Salon’da davetler, Kent Meydanı’nda söyleşi ve konserlerden oluşan etkinlikler, Sultanbeyli’deki birlik ve beraberliğin pekişmesine yine katkı sunacak.

BÜYÜK İFTAR BULUŞMALARI
İftar çadırları yerini sokak iftarlarına bıraktığından beri Sultanbeyli Belediyesi, vatandaşları mahallelerinde ağırlıyor. İlçenin merkezî noktalarına kurulacak 4 iftar sofrasında Başkan Hüseyin Keskin, binlerce vatandaşla buluşacak.

İşte 4 büyük mahalle iftar programı:


20 Temmuz Cuma (1. Gün): Kent Meydanı (AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katılacak.)

28 Temmuz Cumartesi (9. Gün): Battalgazi Mah. Kubbe Cad. Muhsin Yaz. Kültür Merkezi önü

4 Ağustos Cumartesi (16. Gün): Antalya Caddesi

11 Ağustos Cumartesi (23. Gün): Kaptan-ı Derya Caddesi


Bu programlar dışında; şehit ve gazi aileleri, yetim ve öksüzler, engelliler, dernekler, kamu çalışanları ve tüm siyasi parti teşkilatları için iftar programları ile Sultanbeyli Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar ilçeye hizmet etmiş ve etmeye devam eden eski belediye başkan ve ekipleri, meclis üyeleri,  parti teşkilatlarının başkan ve adayları için vefa iftarları düzenlenecek. Kurulacak iftar sofraları, bereket ayı Ramazan’ı Sultanbeyli’de gönül birlikteliğine dönüştürecek.

KENT MEYDANI ETKİNLİKLERİ
Ramazan programı, iftar buluşmalarıyla sınırlı kalmıyor. Nihat Hatipoğlu, Faruk Beşer, Mustafa Karataş, Engin Noyan gibi birçok seçkin ismin Sultanbeylilerle sohbet edeceği programlarda ayrıca gösteriler, çocuk eğlenceleri ve daha pek çok etkinlik Ramazan boyunca Sultanbeyli halkıyla buluşacak.


Teravih sonrası başlayacak programlarda önce Kur’an-ı Kerim tilaveti, ardından söyleşiler gerçekleştirilecek. Programın devamında ise Grup Dergah, İstanbul Sazendeleri, Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Karaoğlu, Mustafa Demirci gibi sevilen isimler sahne alacak.


BAŞKANDAN RAMAZAN MESAJI
Ramazan öncesinde Başkan Hüseyin Keskin bir mesaj yayınlayarak, bereket, hoşgörü ve yardımlaşma ayı olan Ramazan’ın kalplere huzur, şehre güzellikler getirmesi temennisinde bulundu.

Başkan Keskin yayınladığı mesajda: “Ruhlarımızın ve bedenlerimizin arınma mevsimi olan bu ayda, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek istiyor, iftar sofralarında, teravih sonrası programlarda ve bayramda sizlerle bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz.

Amacımız, Ramazan’ın kutlu atmosferini sizlerle birlikte yaşamak, bu ayın bereketinin ve neşesinin evlerimizi, sokaklarımızı sarmasını sağlamak…

Ramazan ayının ve sonrasındaki bayramın, ülkemize huzur ve barış, ilçemize güzellikler getirmesini temenni ediyor, hayırlı bir ay geçirmenizi diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2012, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER