Sultanbeyli İçin Muhabbet Vakti

İftar çadırları yerini sokak iftarlarına bıraktığından beri Sultanbeyli Belediyesi, vatandaşları mahallelerinde ağırlıyor.

Sultanbeyli İçin Muhabbet Vakti
Sultanbeyli İçin Muhabbet Vakti

On bir ayın sultanı Ramazan, huzuru, rahmeti ve bereketi ile geliyor. İlk orucun tutulmasına sayılı günler kala Sultanbeyli Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Her yıl olduğu gibi yine çok sayıda iftar programıyla ilçe halkını aynı sofrada buluşturacak.

Sultanbeylilileri düzenlediği iftar programlarıyla biraraya getiren Sultanbeyli Belediyesi, bu Ramazan’da da geleneği bozmuyor ve ilçenin çeşitli noktalarında düzenleyeceği iftarlarla ilçe halkını bereket sofralarında buluşturuyor.  Mahallelerde binlerce kişilik iftar sofraları, Belediye Büyük Salon’da davetler, Kent Meydanı’nda söyleşi ve konserlerden oluşan etkinlikler, çocuk şenlikleri Sultanbeyli’deki birlik ve beraberliğin pekişmesine yine katkı sunacak.

Sokak İftarlarında Buluşuyoruz
İftar çadırları yerini sokak iftarlarına bıraktığından beri Sultanbeyli Belediyesi, vatandaşları mahallelerinde ağırlıyor. İlçenin merkezî noktalarına kurulacak iftar sofrasında Başkan Hüseyin Keskin, binlerce vatandaşla buluşacak. Ramazan’ın neşesi çocuklar için iftar öncesi şenlikler düzenlenecek. Sultanbeylili minikler Ramazan kültürüne has eğlencelerle dolu programlarda buluşacak.

Bu programlar dışında, şehit ve gazi aileleri, engelliler, dernekler, kamu çalışanları ve tüm siyasi parti teşkilatları için iftar programları ile Sultanbeyli Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar ilçeye hizmet etmiş ve etmeye devam eden eski belediye başkan ve ekipleri, meclis üyeleri,  parti teşkilatlarının başkan ve adayları için vefa iftarları düzenlenecek. Kurulacak olan iftar sofraları Sultanbeyli’de gönül köprülerine dönüşecek.

Kent Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Her yıl olduğu gibi bu sene de Sultanbeyli Kent Meydanı’nda Teravih Namazı sonrası çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ramazan’ın ruhuna uygun konserlerin ve sohbetlerin gerçekleşeceği programlarda ilçe halkı birarada olacak.

Ramazan Boyunca Gerçekleşecek Programlar


12 Temmuz’da İlahiyatçı-yazar Prof. Dr. Mehmet Emin Ay sohbetiyle, Sami Özer Türk Tasavvuf Müziği konseriyle

Sultanbeylililere Ramazan’ın manevi hazzını yaşatacak.
Sonraki gün ise Yavuz Bahadıroğlu Osmanlı’da Ramazan Kültürü’nü anlatacak. Ardından kardeş ülke Bosna Hersekli Zeyd Şoto, Ramazan etkinlikleri kapsamında kardeşlik duygusunu canlandırarak, farklı dillerde ilahiler söyleyecek.

19 Temmuz’da ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbetiyle Kent Meydanı’nda olacak. Hatipoğlu‘ndan sonra tasavvuf musikisi dalında söyleyeceği ilahi ve ezgilerle Abdurrahman Önül sahne alacak.

20 Temmuz’da da Senai Demirci ve Grup Dergah Sultanbeylililerle buluşacak. Doç. Dr. Mustafa Karataş 26 Temmuz’da Sultanbeyli Kent Meydanı’nın da yer alacak isimlerden. Karataş’ın ardından Sedat Uçan, tasavvuf parçaları seslendirecek. 27 Temmuz tarihinde ise yine Kent Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve sohbet gerçekleştirilecek.

Etkileyici hitabeti ile 2 Ağustos’ta Ömer Döngeloğlu “Asr-ı Saadetten Esintiler” konulu sohbetiyle Sultanbeylililerle  biraraya gelecek. Döngeloğlu’nun ardından Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir dinletisi gerçekleşecek. Vehbi Vakkasoğlu ve Fatih Koca da 3 Ağustos tarihinde Sultanbeyli’de olacak ve ilçe halkıyla buluşacak.

Bütün etkinlikler Teravih sonrasında Sultanbeyli Kent Meydanı’nda gerçekleşecek.

Daha Büyük Görüntüle
Daha Büyük Görüntüle

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER