Milli Şair Sultanbeyli'de Saygıyla Anıldı

Fikir ve gönül adamı Üstad Mehmet Akif Ersoy Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde özel etkinlikle anıldı.

Milli Şair Sultanbeyli'de Saygıyla Anıldı
 Milli Şair Sultanbeyli'de Saygıyla Anıldı

Fikir ve gönül adamı Üstad Mehmet Akif Ersoy Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde özel etkinlikle anıldı. 
Zor dönemlerde bağlı bulunduğu inancın ve medeniyetin ruh kökleriyle beslenerek topluma ışık tutan ve yazdıklarıyla hala kitleleri peşinden koşturan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79. yılında özel programla anıldı. Akif’in ölümsüz eseri İstiklal Marşı’yla başlayan program daha sonra panelistlerin Akif’i anlatmasıyla devam etti. Yeni Bilgi ve Belgelerle Mehmet Akif adını taşıyan panele Araştırmacı Yazar Tahsin Yıldırım moderatörlük yaptı. Panelin diğer katılımcıları ise Doç. Dr. Turgay Anar ve Araştırmacı Yazar İbrahim Öztürkçü oldu. Moderatör Yıldırım, "Amacımız Mehmet Akif'i anlatmaktan ziyade anlamaktır. Akif çok yönlü bir şahsiyettir. Akif; azimli, hedefini bilen bir kişiliktir. Bizim için örnek alınacak bir şahsiyettir" ifadelerini kullandı.
Araştırmacı Turgay Anar ise, "Konu Akif olunca anlatacak çok şey var. Akif'in mücadelesine, hayatına ve sanatına dair çok şey söyleyebiliriz. Akif yapması gerek şeyi birileri söylediği için değil milletinin ihtiyacı olduğu için yapardı.  Sorumluluk alacağı yerleri bilir ve sorumluluğunu yerine getirirdi" dedi.
Araştırmacı Yazar İbrahim Öztürkçü Mehmet Akif’le ilgili yeni araştırmalar yapıldığını kaydetti.  Mehmet Akif’in yaşantısıyla ilgili bilgiler veren Öztürkçü, “Özel hayatına bakacak olursak Mehmet Akif sporu severdi. İyi bir yüzücüydü, iyi bir gülle atıcıydı, güreşçiydi ve yürümeyi çok severdi” şeklinde konuştu. 
“Suretimin Manzarası”
Programın yapıldığı kültür merkezinde ayrıca Mehmet Akif’ten izler taşıyan “Suretimin Manzarası” sergisinin açılışı yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin yer aldığı Aralık ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109