LÖSEMİ HASTASINA SULTANBEYLİ DESTEĞİ

Almanya’nın Hamm şehrinde yaşayan lösemi hastası Salih Türkben’e, Sultanbeyli'den destek geldi.

LÖSEMİ HASTASINA SULTANBEYLİ DESTEĞİ

3 ile 4 yaşlarında iki çocuk babası, lösemi hastası Salih Türkben için Hamm'da doku tipleme kampanyası düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı kan ve doku örneği kampanyasına Sultanbeyli Belediye   Başkanı Hüseyin Keskin ve Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan da katılarak destek verdi.

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann'ın himayesi ve bölgede Türkçe yayımlanan Aktüeli Gazetesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen kampanya, Alman Kemik İliği Bağış Bankası’nın gözetiminde gerçekleştirildi.
Türk ve Almanların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya, Almanya’ya göçün 50. Yılı dolasıyla Hamm şehrinde çeşitli etkinlikler düzenlemek amacıyla bulunan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan’da destek verdi.

Kaymakam Ceylan, lösemi hastası Salih için uygun iliğin bir an önce bulunmasını temenni ederken, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de Türk ve Alman vatandaşların Salih için seferber olmasının Türk ve Alman dostluğu adına kendisini sevindirdiğini söyledi.

Allah Çocuklarına bağışlasın…

Lösemi hastası Salih Türkben, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti. Anne Şerife Türkben ise, katılım nedeniyle büyük mutluluk yaşarken, " Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim. Benim tek isteğim evladımın iyi olması. Allah onu çocuklarına bağışlasın " diye duygularını dile getirdi. Kampanyaya katılan vatandaşlar ise, Salih ve onun gibi uygun ilik bekleyen hastalara yardım etmenin insanlık görevi olduğunu hatırlatarak, herkesi bu tür organizasyonlara destek vermeye çağırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER