Erbakan sevdası Sultanbeyli’de salona sığmadı

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı Milli Görüş Hareketi'nin Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı düzenledi.

Erbakan sevdası Sultanbeyli’de salona sığmadı
 Erbakan sevdası Sultanbeyli’de salona sığmadı

Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı Milli Görüş Hareketi'nin Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programı düzenledi.
Şubat Ayı Şehadet Ayı
Sultanbeyli Saadet Partisi’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Şubat ayı Şehadet ayı ve Erbakan’ı anma’ programı bu yılda dolu dolu geçti. Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Refah Partisi döneminde Meclis Başkanvekilliği yapan Yasin Hatipoğlu, 25 yıl Merhum Erbakan’ın Özel Kalem Müdür yardımcılığı yapan İbrahim Titiz, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ve Mescid-i Aksa Güvenlik Şefi Ebu Kuteybe katıldı. Saat 20.00’de başlayan program yaklaşık 3 saat sürdü. Şubat ayında şehit olan değerli isimlerin yaşamlarını anlatan sinevizyon gösterimi kültür merkezini dolduran kalabalık tarafından ilgiyle izlendi. 
Bülbül: ‘Müslümanlar’ın cihad ruhunu Erbakan hocamız hareketlendirdi ’
Programın açılış konuşmasını Saadet Partisi İlçe Başkanı Fetullah Bülbül yaptı. Günün anlamına vurgu yapan bir konuşma gerçekleştiren İlçe Başkanı Fetullah Bülbül, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Sultan Abdulhamit'ten sonra İslam Coğrafyası'nın yetiştirdiği tek lider olduğunu belirterek, dünya durdukça Erbakan'ı anlama ve anma programlarının devam edeceğini söyledi.  Konuşmasını şu cümlelerle sürdüren Bülbül: “Bugün 5. yılında andığımız Erbakan hocamız, dünya döndükçe anılmaya devam edilecektir.  Bundan dolayı bizler, Erbakan hocamızın mücadelesini anlatmakla mükellefiz. Sultan Abdulhamit'ten sonra tek lider Erbakan hocamız, geçtiğimiz asırda İslam coğrafyasında Müslümanların kızıl dereli gibi görülen her alanda, uyutulan ve uyuşturulan zihinlere İslamsız saadet olmaz, cihatsız da İslam olmaz düsturunu belleklere kazıyan bir lider, bir siyaset adamı, bir devlet adamı ve daha da ötesi bir dava adamıydı. 85 yıllık ömrünün her anını Allah'a adayan, Müslümanlara ümmet olma bilincini kazandıran, şuurlu Müslümanlar olmamızı sağlayan, maddi ve manevi alanda yapmış olduğu çalışmalarla inançlı neslin yetişmesini sağlayan Erbakan hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi. 
‘Savunan Adam’ şiiri salonu duygulandırdı
İlçe Başkanı Bülbül’ün ardından sahneye çıkan Yasin Hatipoğlu, Merhum Necmettin Erbakan’ı nasıl tanıdığını ve birlikte neler başardıklarını katılımcılar ile paylaştı. Merhum Erbakan hocaya atıfta bulunarak yazılan ‘Savunan Adam’ şiirini okuyan Yasin Hatipoğlu, salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Yasin Hatipoğlu’nun konuşması sonrası sempozyomu geçildi. Sempozyumu sunucu  Ahmet Hakan yönetti. 
Titiz: ‘Erbakan hem önderimiz hem de heyecan kaynağımızdı’
Programa konuşmacı olarak katılan ve Merhum Erbakan Hocanın 25 yıl Özel Kalem Müdür Yardımcılığını yapan İbrahim Titiz, anılarında Erbakan'ın hayatı ve siyasi mücadelesini anlattı. Titiz:  “27 Şubat 2011 tarihinde dar-ı bekaya uğurladığımız Erbakan Hocamızın vefatının 5’inci yıldönümü münasebetiyle Erbakan Haftası Etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Erbakan Hocamız, inancı, azmi, mücadelesi, vefası, istikameti, ufku, dirayeti, davasına bağlılığı ve sayamadığımız birçok özelliği ile bizlere hep önder ve heyecan kaynağı olmuştur. Hocamızı anma programlarımızın gayesi; inancımız gereği onu hayırla yâd etmek, örnekliğini nesillerin kalbine nakşetmek ve insanlığın saadetini temin etmek üzere başlatılan çalışmaların hedefine ulaşmasına yardımcı olmaktır. Kısacası görevimiz Hocamızı anmak, onu anlamak ve anlaşılmasını sağlamaktır” dedi. 


Mücahit olarak anılmak istiyordu
Daha sonra söz alan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Erbakan Hoca'nın devlet adamı, sanayici, mutasavvıf, filozof, öğretmen, fatih gibi pek çok sıfatı üzerinde topladığını belirterek, “Bu kadar sıfatı üzerinde toplamış bir kişiyi anlatmak çok zor. Erbakan Hoca'mız tüm bu sıfatları tek bir cümle ile özetlemiştir. Bir gazetecinin 'Nasıl anılmak istersiniz?' sorusuna, 'Malıyla, canıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak isterim' demiştir. 85 yıllık mücadele ömrünü bu şekilde özetlemişti” şeklinde konuştu. Erbakan Hoca'nın helal ve harama çok dikkat ettiğini belirten Kurdaş, şöyle konuştu: “28 Şubat sürecinde Refah-Yol hükümetinin inciğini cıncığını çıkardılar. Bir tane dahi yolsuzlukla ilgi en ufak bir şaibeyi ortaya koyamadılar. Çünkü hükümetin başındaki kişi, Erbakan hocamız, çevresindeki kişilere ve destekçilerine en küçük şekilde dahi olsa örtülü ödenekten veya şuradan buradan herhangi bir imkan sağlamadı. Biz biliyoruz ki örtülü ödenekle bir siyasi partinin genel merkez binası yapıldı. Fakat Hocamız Çeçen davasına milyon dolarlar gönderdi. Bugün ise Çeçen davası Putin'e bir şeyler için satıldı. Aradaki fark ortada. '3 mü büyük, 5 mi büyük' denildiğinde Helal 3'ün haram 5'ten büyük olduğunu ondan öğrendik’ dedi. Konuşmacılar arasında yer alan Ebu Kuteybe, Filistin halkının Türkiye’den ekmek, su, un beklemediğini, Türkiye halkından Erbakan ruhu beklediğini söylemesi salonda coşkuya neden oldu. Yaklaşık 3 saat süren programa Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkcan, İl Yönetim Kurulu üyeleri,  İlçe Başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yerel basın mensupları katıldı. Program sonunda konuşmacılara Erbakan ile birlikte çizilmiş karakalem tabloları hediye edildi. 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER