Binlerce Kitap Bir Hafta Boyunca Sultanbeyli Kent Meydanı’nda

Sultanbeyli 1. Kitap Fuarı kapılarını açtı. Binlerce kitabın yer aldığı fuar 4 Ekim tarihine kadar Kent Meydanı’nda meraklılarını bekliyor olacak.

Binlerce Kitap Bir Hafta Boyunca Sultanbeyli Kent Meydanı’nda
Binlerce Kitap Bir Hafta Boyunca Sultanbeyli Kent Meydanı’nda

Sultanbeyli 1. Kitap Fuarı kapılarını açtı. Binlerce kitabın yer aldığı fuar 4 Ekim tarihine kadar Kent Meydanı’nda meraklılarını bekliyor olacak.

Sultanbeyli Kent Meydanı güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Sultanbeyli 1. Kitap Fuarı yapılan açılış töreniyle kapılarını kitap severler için açtı. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarı 4 Ekim tarihine kadar misafirlerini ağırlayacak.

Kitap fuarının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Ne güzel söylemiş Üstad Necip Fazıl, “Seneler vurmadan silgiyi, bağlayın kitapla bilgiyi”. Bu dizelerden ilhamla birinci kitap fuarımızın açılışını yapıyoruz. En büyük dostumuz, sırdaşımız, yol arkadaşımız kitapla, bugün yeniden buluşuyoruz. Kitapla buluşmamıza vesile olan, kitap fuarımıza destek veren Basın Yayın Birliğimize, Eğitim-Sen Sultanbeyli Şubemize, çok kıymetli yazarlarımıza, fuara katılan birbirinden değerli yayınevlerimize en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle kitap fuarımızı oluşturduk ve sizleri kitaplarla buluşturduk” dedi. 

Sultanbeyli’nin bir ilki daha gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Keskin, “Bugüne kadar Sultanbeyli’mizi hem fiziki hem de kültürel anlamda geliştirmeye çalıştık. Şükürler olsun göreve geldiğimiz günle, bugünümüz arasında büyük mesafeler aldığımızı görüyoruz. Sultanbeyli’yi biz, hep fiziki sorunlarını aşan, eğitim ve kültürle gündeme gelen bir ilçe olarak düşünüyoruz.  Kültürde ve sanatta iyi noktalara geldik. Sultanbeyli artık fuarlara, uluslararası sempozyumlara, festivallere ev sahipliği yapıyor. Şükürler olsun bu anlamda hayalimizdeki Sultanbeyli’ye her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülke olarak, toplum olarak okumaya çok ihtiyacımız olduğunu ifade eden Başkan Keskin, “Keşke hepimizin evinde onlarca kitap olsa. Keşke bizler sizleri her zaman böyle güzel etkinliklerle, kitap dolu etkinliklerle buluşturabilsek. Kitapları kendimize rehber edinsek. Kitapları tek dost olarak kabul etsek. Keşke televizyona, bilgisayara bakmaktan bitap düşen gözlerimiz, yorulan beyinlerimiz sadece kitap okumaktan yorulsa. İnanın o zaman her şey daha güzel olacak” dedi.



Fuara destek veren Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün de, “Bizim için güzel bir gün. Ekim ayının hemen başında Sultanbeyli’de bismillah demenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Sultanbeyli’nin böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapması bizi mutlu etti” şeklinde konuştu.

Fuarın bir diğer destekçisi Eğitim-Birsen 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz ise, “Eğitim-Birsen kültür hayatının canlanmasını çok önemsiyor.  Burada böyle bir organizasyona destek vermek bizi sevindirdi” dedi.
Fuarın onur konuklarından biri olan Rasim Özdenören de bir konuşma yaparak , “Kitap dostları hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum, hoşgeldiniz.  Fuarın açılışı bize şunu gösteriyor.  Türkiye’de artık yeni bir dönem başlıyor.  Kitaplar her zaman bizim en iyi dostumuz olmalıdır” dedi.

Kitap fuarının diğer onur konuğu İhsan Süreyya Sırma da üniversite yıllarında kitap bulmakta zorlandıklarını belirterek, “Ankara’da koca Beyoğlu Pasajı’nda iki roman alır okuduk.  Şimdiki gençlerimiz çok şanslı.  Ama şimdiki gençlerimizin düşmanıda var. Herkesin elinde bu akılsız telefonlar var çünkü. Bu akılsız telefonlar kitapların okunmasına mani oluyor” diyerek fuar için Sultanbeyli Belediyesi’ne teşekkür etti.
Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe de Sultanbeyli Belediyesi’nin hizmetlerini en iyi şekilde yaptığını ifade ettiği konuşmasında kitapların önemine ve okumanın insan hayatına etkine dikkat çekti. Kitapları dost edinmek gerektiğini ifade eden Kaymakam Özefe, “Şehirleri yakılıp yıkılan toplumlar ayağa kalkabilir ama kütüphaneleri yakılıp yıkılan toplumların ayağa kalkması zordur” dedi.

Konuşmaların ardından İhsan Süreyya Sırma ve Rasim Özdenören okuyucularıyla söyleşi gerçekleştirdi ve kitaplarını imzaladı.



6 gün sürecek olan kitap fuarı 4 Ekim’de sona erecek. Her gün 2 yazarın okuyucularıyla bulaşacağı kitap fuarında yarın saat: 14.00’da Sibel Eraslan, saat: 16.00’da ise Ahmet Turgut okuyucularıyla buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER