3 KARDEŞ KÖYE 3 TIR YARDIM

Sultanbeyli, depremin vurduğu Van’dan yardım elini çekmiyor. Hafta sonu 3 kardeş köye 3 tır yardım malzemesi ulaştı ve ekipler yardımları ev ev dağıttı.

3 KARDEŞ KÖYE 3 TIR YARDIM
Deprem sonrası Van halkının acısını paylaşan Türkiye’nin bölge halkı için başlattığı yardım seferberliği devam ederken, Sultanbeyli Belediyesi de yardım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Erciş’teki 3 kardeş köyüne yardım elini uzatan Sultanbeyli halkı ve Belediyesi, daha önce bölgeye gönderdiği yardımların ardından bu hafta sonu da 3 tır yardım malzemesini bölge halkına ulaştırdı.

3 tır yardım malzemesi ev ev dağıtıldı.

Ekim ayında meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına sebep olan depremin vurduğu Van’da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Sultanbeyli Belediyesi de bu uğurda yaptığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Depremin hemen ardından seferber olan Sultanbeyli, acilen bölgeye 4 tır dolusu yardım ulaştırmıştı. Başkan Hüseyin Keskin de bölgede incelemelerde bulunmuş, ihtiyaçları yerinde gözlemlemiş ve bölge halkının acısını paylaşmıştı. Yardımların koordineli şekilde tüm köylere ulaştırılması amacıyla İstanbul’daki AK Partili ilçe belediyeler Van’ın köyleri ile kardeş ilan edilmişti. Van’ın Dinlence, Çimen ve Çatakdibi köyleri de Sultanbeyli’nin kardeş köyleri olmuştu.

Gelen yardımlar ile hayata tutunmaya çalışan bu köylerimizin ihtiyaçlarını belirlemek üzere,   Kurban Bayramı’nda başkan danışmanı, birim müdürleri, mühendis, sosyolog ve psikologdan oluşan uzman bir ekip, kardeş köyleri ziyaret etmişti. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, toplanan 3 tır dolusu yardım malzemesi hafta sonu yola çıktı. Yola çıkan tırlardan biri temel ihtiyaç maddesi un götürürken, ikinci tır her haneye yetecek şekilde gıda paketleri ve çocuk bezi ile dolduruldu. Üçüncü tır ise, soğuk kış günlerinde en fazla ihtiyaç duyulan kışlık giyecek, battaniye, elektrik sobası gibi yardım malzemeleriyle dolduruldu.

Yardımların koordinasyonunu sağlamak amacıyla, birim müdürlerinden oluşan bir ekip de tırlar varmadan Erciş’e ulaştı. Köylere ulaşan yardım malzemeleri, koordinasyon ekibinin çalışmaları sonucu vatandaşlara sıkıntı yaşanmadan dağıtılmış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER