Siyah-Beyazlılar, Mehmet Aurelio'dan sonra Fatih Tekke'yi de transfer etti.

Siyah-Beyazlılar, Mehmet Aurelio'dan sonra Fatih Tekke'yi de transfer etti.

Siyah-Beyazlılar, Mehmet Aurelio'dan sonra Fatih Tekke'yi de transfer etti.
İşte yeni Kartal!
Siyah-Beyazlılar, Mehmet Aurelio'dan sonra Fatih Tekke'yi de transfer etti.


Galeriye gitmek için tıklayınız

Beşiktaş, Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Fatih Tekke, Beşiktaş'ta 33 numaralı formayı giyecek.

 Galeri için tıklayınız...

Fatih Tekke, Akaretler'deki kulüp binasında Beşiktaş Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun da hazır bulunduğu törende, kendisini 2 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Tören sonrası bir açıklama yapan Ertun Soğancıoğlu, Beşiktaş olarak bu sezon futbola çok iyi yatırımlar yaptıklarını belirterek, ''Kadromuzdaki eksik yerleri tamamlamak amacıyla futbol komitemiz Fatih Tekke gibi değerli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Fatih ile kadromuz daha da güçlenecek. Beşiktaş taraftarı da inşallah takımını şampiyon olarak görecek'' diye konuştu.

Cengiz Zülfikaroğlu ise Fatih Tekke gibi değerli bir oyuncuyu kadrolarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

TEKKE: ''TÜRKİYE'YE DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM''
Beşiktaş'ın yeni transferi Fatih Tekke, Türkiye'ye geri döndüğü için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Transferi nedeniyle Beşiktaş yönetimine teşekkür eden Fatih, ''Bu kadar kısa sürede transfer için çok çaba sarf ettiler. Bu sene Türkiye ve Avrupa'da Beşiktaş'tan büyük bir beklenti var. İnşallah bu büyük beklentiler doğrultusunda ben da takımıma katkıda bulunurum'' diye konuştu.

''BEN TRABZONSPORLUYUM''
Türkiye'de uzun yıllar Trabzonspor forması giyen ve Trabzonlu olan Fatih Tekke, yöneltilen bir soru üzerine eski takımına karşı olan hislerinin devam ettiğini aktardı.

Daha önce, Türkiye'ye dönmesi halinde Trabzonsphor'da oynamak istediği yönünde yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Fatih, ''Bu doğrudur. Ben Trabzonsporluyum ama bu formayı giydiğim müddetçe, takımıma katkıda bulunmak için bana yakışanı yapacağım. Bu kadronun Avrupa'da başarılı olacağını düşünüyorum. Ben de buna katkıda bulunmaya geldim. İnşallah bunu başarırız'' ifadelerini kullandı.

Yurt dışında bulunduğu süre içinde basından yeterli ilgiyi görmediği serzenişinde de bulunan Fatih, ''Gözden ırak olan, gönülden de ırak oluyor'' derken, ''UEFA Kupası'nı kaldırdığımızda, bunu maalesef Türk kanalları canlı bile vermedi'' şeklinde konuştu.

''10-15 GÜNE İHTİYACIM VAR''
Fatih Tekke, hafif bir sakatlığının bulunduğunu ve hazır hale gelmesinin 10-15 günü bulacağını vurgularken, şunları söyledi:
''Benim 10-15 gün gibi bir süreye ihtiyacım var. 1,5 ay önce dizimde esneme oldu ve iç yan bağlarımda küçük bir yırtık oluştu. Ama şu anda iyiyim. Birkaç hafta süreye ihtiyacım var. Burada kendimi ispat etmem gerekiyor. Bunun için de elimden geleni yapacağım. Türkiye'de sahalara bıraktığım yerden daha iyi bir durumda geri dönmek istiyorum.''

33 NUMARALI FORMAYI GİYECEK
Beşiktaş'ta 33 numaralı formayı giyecek Fatih Tekke, bu seçiminin nedeni olarak, 8 gün sonra 33 yaşına girecek olmasını gösterirken, ''Bu nedenle bu numarayı seçtim. İnşallah hem bana, hem de takımıma şans getirir'' dedi.

Askerlik durumuyla ilgili bir soru üzerine de tecrübeli oyuncu, ''Askerlik durumunda prosedür nedir bilmiyorum ama 1095 günlük hakkım elimde. Ülkeme dönmeyi çok istedim. Ailevi durumlar da bunda etkili oldu'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, daha önce saat 17.30'da yapılacağı açıklanan imza töreni, Rusya'dan beklenen evraklar nedeniyle 1 saat gecikmeli olarak gerçekleştirildi. Fatih Tekke'yi kulüp binasına gelişte karşılayan bir grup taraftar, deneyimli futbolcuya çiçek ve Beşiktaş atkısı verdi.

TRANSFERİN MALİ BOYUTU
Beşiktaş Kulübü, Rusya'nın Rubin Kazan takımından gerçekleştirdiği Fatih Tekke transferinin mali ayrıntılarını da İMKB'ye bildirdi.

Fatih Tekke'nin Beşiktaş Kulübü'nden ilk yılı için 1 milyon 500 bin TL, ikinci yılı için ise 1 milyon 800 bin TL garanti ücret alacağı, ayrıca maç başına da 40 bin TL ödeneceği belirtildi.

Ayrıca, Rubin Kazan takımına ise Fatih Tekke'nin sözleşmesinin fesih bedeli olarak 3 eşit taksitte 750 bin Avro ödeneceği ifade edildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109