Robinho yola çıktı! Siyah-Beyazlılar, Robinho’yla 4 yıl için el sıkıştı.

Robinho yola çıktı! Siyah-Beyazlılar, Robinho’yla 4 yıl için el sıkıştı.

Robinho yola çıktı!  Siyah-Beyazlılar, Robinho’yla 4 yıl için el sıkıştı.
Robinho yola çıktı!
Günlerdir Robinho ile yatıp kalkan Beşiktaşlılar’ın Brezilyalı futbolcuyu dört gözle beklemesine rağmen transferiyle ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Başkan Demirören, yıldız oyuncuyla ilgili yönetime bilgi verdi. Ağır toplar, yaklaşık 50 milyon Euro’yu bulan yüksek maliyeti eleştirdi. Ama transferin bittiğinin salı veya çarşamba açıklanacağı öğrenildi.

Siyah-Beyazlılar, Robinho’yla 4 yıl için el sıkıştı. Kulübü Manchester City ile de sponsor firma Medical Park anlaştı. Yönetimi gelişmeler hakkında önceki gün olağanüstü toplayan başkan Yıldırım Demirören, ekibine konuyu açtı. HABERTÜRK, Robinho ile ilgili yapılan toplantının perde arkasını araladı. Bu transferin bir bölümünün sponsor tarafından karşılanacağını söyleyen Demirören’in Robinho’nun 4 yıllık 26 milyon Euro’luk ücretinin yarısının kulüp tarafından diğer yarısının ise başka bir sponsor firma tarafından ödeneceğini ifade etti.

Artan borçları kapatmak üzere kredi için gün sayan yönetimin ağır topları 2. başkan Metin Keçeli, başkan yardımcısı Erdoğan Toprak ve genel sekreter Fahrettin Curoğlu gibi isimlerin, bu paranın çok olduğunu söyleyip “Robinho’ya karşı değiliz. Ama  bu transfer, tamamı sponsor tarafından olursa olmalı. Yoksa bu parayı bizim vermemiz her şeyi alt üst eder. Quaresma ve Guti zaten heyecan getirdi. Yıllık 6 milyon Euro takım içindeki dengeleri silip süpürür. Bizim ilk amacımız borçları temizlemek” dedikleri öğrenildi.

HAFTA İÇİNDE AÇIKLANABİLİR
Bu kadar yüksek maliyete rağmen transferin olmasını isteyen futbol komitesinin bu arzusuna rağmen başkan Demirören diğer idarecileri de kırmamak için konuyu yönetime bıraktı. Ancak olayların perde arkasında transferin bittiği ortaya çıktı. Tarafların her konuda anlaşma sağladığı ve küçük detayların kaldığı taraftarın dört gözle beklediği “Robinho Beşiktaş’ta” haberinin ise salı veya çarşamba günü resmen açıklanacağı ifade edildi.

ROBİNHO NOTLARI

3 ALTERNATİF İSİM HAZIRDA
Guti ve Quaresma ile taraftarı yıldız isimlere alıştıran yönetim, Robinho transferinden tamamen vazgeçerse rotayı iş yapacak ama çok da ismi olmayan santrforlara yöneltecek. Yönetimin, Schuster’in listesindeki diğer isimler Kamerunlu Webo, Altidore ile Meksikalı Franco için görüşmelere başlayıp 3 oyuncudan birini alacağı dile getirildi.

‘TARAFTAR BAĞIRSIN ROBİNHO GELEBİLİR’
Karşılaşmayı yayınlayan Lig TV’de yorumculuk yapan Sinan Engin’den ilginç yorum... Engin, Robinho transferiyle ilgili olarak “Taraftar bağırırsa, belli olmaz; bir akarsınız Robinho pazartesi günü gelebilir” diye ilginç bir yorumda bulundu.

‘GELSİN ARTIK LİONEL MESSİ’
Siyah-Beyazlı taraftarlar aşka geldi, tezahüratları bile dünyaca ünlü yıldızlara yönelik oldu. Oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesi öncesinde bir grup taraftar, gündemdeki Robinho ile ilgili olarak “Robinho da neyin nesi, gelsin artık Lionel Messi” şeklinde bağırdı.

HTSPOR / Kartal YİĞİT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109