Quaresma böyle istedi: Avni aker'de Trabzonspor 0-1 Beşiktaş

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Mücadelenin 77. dakikasında Trabzonspor aleyhinde çalınan penaltı düdüğü ise tam 84 hafta sonra ilk kez yaşandı.. Quaresma böyle istedi, Trabzonspor 0-1 Beşiktaş

Quaresma böyle istedi: Avni aker'de Trabzonspor 0-1 Beşiktaş

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Mücadelenin 77. dakikasında Trabzonspor aleyhinde çalınan penaltı düdüğü ise tam 84 hafta sonra ilk kez yaşandı..
Quaresma böyle istedi, Trabzonspor 0-1 Beşiktaş
Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golü 78. dakikada penaltı vuruşundan Ricardo Quaresma kaydetti. Karadeniz temsilcisinde Celustka 77. dakikada Mustafa Pektemek'e yaptığı sert müdahale sonrasında kırmızı kart görerek takımı 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 21'e yükseltti ve 5. sıraya yükseldi. Trabzonspor ise 20 puanda kalarak 6. sıraya geriledi.

Siyah-beyazlı ekip Süper Lig'in 13. haftasında sahasında Orduspor ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Sivasspor'a konuk olacak.

84 hafta sonra ilk kez!

Mücadelenin 77. dakikasında Trabzonspor aleyhinde çalınan penaltı düdüğü tam 84 hafta sonra (936 gün) geldi. Trabzsonspor aleyhinde son penaltı düdüğü 2008-2009 sezonunda 4-0 sona eren Kayserispor maçında çalınmıştı.

200 gün sonra yüzü güldü

Trabzonspor karşısında takımı adına penaltıdan gol atan Quaresma 15 resmi maç sonrasında golle tanıştı. Siyah-beyazlı takımda en son geçen sezon 11 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası finalinde gol atan Portekizli futbolcu, 200 gün sonra takımı adına resmi maçta gol atmayı başardı. Quaresma, ligdeki son golünü de geçen sezon 25 Nisan'da 1-1 sona eren Konyaspor maçında penaltıdan kaydetmişti.

Maçtan notlar

Teknik direktör Şenol Güneş, kadroda sürpriz bir değişikliğe gitmezken 1-1 biten Inter maçındaki isimlere ilk 11'de yine görev verdi. Yedek kulübesinde ise daha önceki haftalarda olduğu gibi kaleciler Onur ve Zeki Ayvaz birlikte yer aldı. Dört büyük takımların birbirleriyle yapacakları karşılaşmada rakip takım seyircinin alınmaması kararının ardından misafir tribünde Beşiktaş taraftarı yer almadı. Yaklaşık bin 500 kişilik kapasitesi olan misafir tribünlerin boş kalmaması için buralara Trabzonsporlu kadın ve çocuk taraftarlar alındı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20 bin dolayında bordo-mavili taraftar, tribünde yer alarak ellerindeki bordo-mavili bayraklarla takımlarına destek verdi.

Güvenlik önlemleri ve Beşiktaş taraftarları

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 450'si özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 981 güvenlik görevlisi görev yaptı. Taraftarlar iki aşamalı güvenlik çemberi ve üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere alındılar. Güvenlik görevlileri, Trabzonlu Gençler Grubu'nun davetiyle bu sabah kente gelen yaklaşık 30 kişilik siyah-beyazlı taraftarlar grubunun da stada alınmaması için tedbirler aldı. Siyah beyazlı taraftarların, maçı, stadın deniz tarafında yer alan kale arkasındaki Trabzonlu Gençler Grubu ile birlikte izlemesine de emniyet görevlileri izin vermedi.

Fernandes, 6 hafta sonra forma giydi

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Carlos Carvalhal, Fernandes'e ligde 5 maç sonra ilk 11'de görev verdi. En son ligin 6. haftasında Kayserispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli oyuncu, Simo, Aurelio, Veli ve Necip'in yokluğunda yaklaşık 1,5 ay sonra forma giyme şansı buldu. Hafif sakatlığına karşın Trabzon'a getirilen Aurelio ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Egemen, 195 gün sonra

Geçen sezon sonu Trabzonspor ile sözleşmesi sona erdikten sonra Beşiktaş ile anlaşan savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, bu kez siyah-beyazlı forma ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahaya çıktı. En son 15 Mayıs'ta ligin 33. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Trabzonspor formasıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda mücadele eden Egemen Kormaz, 195 gün sonra bordo-mavili taraftarların önüne çıktı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, maç öncesi birbirlerine sarılarak başarılar dilediler. Trabzonsporlu oyuncuların sahaya, “Kadına şiddetle mücadelede kararlıyız, biz de varız” yazılı pankart ile çıktığı gözlendi.

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman (Dk. 85 Henrique), Serkan, Halil (Dk. 85 Volkan), Alanzinho (Dk. 60 Adrian ), Burak
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen , İsmail, İbrahim Toraman, Ernest, Fernandes, Ekrem Dağ (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Quaresma (Dk. 90 2 Alves ), Almeida (Dk. 72 Holosko )
Gol: Dk. 77 (penaltıdan) Quaresma (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 59 Hilbert (Beşiktaş) Dk. 80 Zokora, Dk. 82 Colman (Trabzonspor)
Kırmızı Kart: Dk. 77 Celustka (Trabzonspor)                                 Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER