Milli atlet Gülcan Mıngır, altın madalya kazandı

Helsinki'de 2 altın madalya birden! Milli atlet Gülcan Mıngır, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda bayanlar 3000 metre engellide altın madalya kazandı

Milli atlet Gülcan Mıngır, altın madalya kazandı

10 bin metre finalinde Polat Kemboi Arıkan, 28.22.27'lik derecesiyle birinci oldu ve altın madalya kazandı.

Milli atlet  Gülcan Mıngır, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda bayanlar 3000 metre engellide  şampiyon oldu.

         Helsinki Olimpiyat Stadı’nda devam eden şampiyonanın akşam seansında,  milli atlet Mıngır bayanlar 3000 metre engelli finalinde yarıştı.

         8. kulvarda başladığı yarışta kendine ilk grupta yer bulan milli atlet,  yarışın bitmesine bir tur kalaya kadar ikinci sırada koştu. Son turun başlarında  ilk sıraya yükselen Gülcan Mıngır’ın hemen arkasındaki rakibi Ukraynalı Svitlana  Shmidt’in tüm çabaları yetersiz kaldı ve milli atlet, 9:32.36’lık derecesiyle  altın madalyayı boynuna taktı.

         Türkiye rekortmeni milli atlet, şampiyonada madalya kazanan ilk kadın  atlet oldu.

         Gümüş madalyanın sahibi 9:33.03’lük zamanıyla Ukraynalı Shmidt olurken,  Alman Antje Möldner-Schmidt 9:36.37’lik derecesiyle bronz madalya kazandı.
       

         Milli atlet Gülcan Mıngır, yarışın ardından gazetecilere yaptığı  açıklamada, ”Aslında ilk 3 için gelmiştim ancak seçmelerden sonra altın madalya  kazanabileceğime inandım” dedi.

         Kontrollü bir yarış koştuğunu belirten Avrupa şampiyonu atlet, ”Son 200  metrede hızlı ve dayanıklı olan kazanacaktı, bunu başardım. Aileme, Türkiye  Atletizm Federasyonu’na, kulübüm Üsküdar Belediye Spor’a ve tüm Türkiye’ye  teşekkür ederim” diye konuştu.

 
Helsinki'de 2. altın madalya
Helsinki'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 10 bin metre finalinde Polat Kemboi Arıkan, 28.22.27'lik derecesiyle birinci oldu ve altın madalya kazandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2012, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER