Lig tescil edildi! Süper Lig'de 2010/2011 sezonunun kararı verildi.

Lig tescil edildi! Süper Lig'de 2010/2011 sezonunun kararı verildi.

Lig tescil edildi! Süper Lig'de 2010/2011 sezonunun kararı verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2010-2011 sezonu tescil etti.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun, 2 Haziran 2011'de yaptığı 111 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası ve A2 Ligi müsabakaları sonuçlarının Futbol Müsabaka Talimatı'nın 8. maddesi hükmü saklı kalmak üzere hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak, düzenlenen puan cetvellerine göre Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. maddesi hükmü gereğince tesciline karar verdiği bildirildi.

Açıklamaya göre, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Ligi şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan katılmasına, lig ikincisi Trabzonspor'un 3. ön eleme turundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına, Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off müsabakalarına katılmasına, Spor Toto Süper Lig'i 3. sırada tamamlayan Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme ve ligi 4. sırada tamamlayan Gaziantepspor'un da 2. ön eleme turu müsabakalarına katılmalarına, Spor Toto Süper Lig'de 16, 17. ve 18. sırayı alan Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa'nın Bank Asya 1.Lig'e düşürülmelerine karar verildi.

BANK ASYA 1. LİG
Bank Asya 1. Ligi'ni 1. ve 2. sırada tamamlayan Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor ile Bank Asya 1. Lig play-off müsabakaları sonunda 1. olan Orduspor'un Spor Toto Süper Lig'e yükseltilmeleri, TFF Yönetim Kurulu'nun 4 Ağustos 2010 tarih ve 89 sayılı toplantısında almış olduğu kararı ile Ankaraspor'un tescilinin iptaline ve üyeliğinin askıya alınmasına karar verildiğinden, Bank Asya 1. Lig'de 16 ve 17. sırayı alan Altay ile Diyarbakırspor'un Spor Toto 2.Lig'e düşürülmeleri kararlaştırıldı.

SPOR TOTO 2. LİG
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup müsabakaları sonunda 1. sırayı alan Elazığspor ve Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakaları sonunda 1. sırayı alan Göztepe ile Spor Toto 2. Lig play-off müsabakaları sonunda 1. olan Sakaryaspor'un Bank Asya 1.Lig'e yükseltilmelerine, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup müsabakaları sonunda son üç sırayı alan Tarsus İdmanyurdu, Belediye Vanspor, Dardanalespor ile Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakaları sonunda son üç sırayı alan Akçaabat Sebatspor, Hacettepe ve Gebzespor takımlarının Spor Toto 3. Lig'e düşürülmelerine karar verildi.

SPOR TOTO 3. LİG
Spor Toto 3. Lig müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 1. Grup'da Tepecikspor, 2. Grup'da Kırklarelispor, 3. Grup'da Gaziosmanpaşaspor ile Spor Toto 3. Lig play-off müsabakaları sonucunda 1. Grup play-off birincisi Ünyespor, 2. Grup play-off birincisi Altınordu ve 3. Grup play-off birincisi Denizli Belediyespor'un Spor Toto 2.Lig'e yükseltilmeleri, Spor Toto 3. Lig müsabakaları sonunda 1. Grupta 16 ve 17. sırayı alan Kırşehirspor ve 72Batmanspor ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 12 Mayıs 2011 tarih ve 95 sayılı toplantısında almış olduğu kararıyla bir alt lige indirilen Malatyaspor'un, 2. Grupta 16 ve 17. sırayı alan Beykozspor 1908 ve Ispartaspor ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 17 Eylül 2010 tarih ve 12 sayılı toplantısında almış olduğu kararıyla bir alt lige indirilen Erzurumspor'un ve 3. Grupta 16, 17 ve 18. sırayı alan Yalovaspor, Torbalıspor ile Zeytinburnuspor'un Spor Toto 3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e düşürülmeleri kararlaştırıldı.

Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda gruplarında ilk sıraları alan Beşikdüzüspor (Trabzon), Çarşambaspor (Samsun), Elazığ Belediyespor (Elazığ), Maltepespor (İstanbul), Küçükçekmecespor (İstanbul), Erzurum Büyükşehir Belediyespor (Erzurum), Erganispor (Diyarbakır), Manavgat Evrensekispor (Antalya), Kilimli Belediyespor (Zonguldak), Yeni Sandıklı Belediyespor (Afyonkarahisar), Ümraniyespor (İstanbul), Aydınspor 1923 (Aydın) kulüplerinin Spor Toto 3. Lig'e yükseltilmeleri karara bağlanırken, A2 Ligi şampiyonu olarak da Galatasaray'ın tesciline karar verildi.

FENERBAHÇE TARİHİ KAZANDIĞI KUPALAR ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109