Güiza'nın bir golü 40 milyon Euro!

Güiza'nın bir golü 40 milyon Euro!

Güiza'nın bir golü 40 milyon Euro!
Fenerbahçe’ye 4 yıllık maliyetini bir golle çıkardı! Güiza'nın bir golü 40 milyon Euro!

Sezon başından bu yana sakatlık sorunu yüzünden forma bulamayan ancak hafta sonu Bucaspor ile oynanan yılın en zorlu maçın da, oyuna girdikten sadece 39 saniye sonra attığı golle Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan adam olan Daniel Güiza, kendisi ağlarken, Fenerbahçe yatırımcısının yüzünü güldüren adam oldu. Bucaspor galibiyetiyle Trabzonspor'dan liderlik koltuğunu devralan ve son 4 haftada şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalayan Fenerbahçe'nin hisseleri, İMKB'nin sadece yüzde 0.26 arttığı dün yüzde 3.5 yükselerek 92 TL'ye ulaştı. Bu yükselişle Fenerbahçe'nin piyasa değeri de 1 günde 57 milyon dolar (39.3 milyon Euro) fırlayarak 1milyar 523milyon dolara çıktı. Maliyeti Türkiye'deki rekorları altüst eden Daniel Güiza da bir anlamda attığı bu galibiyet golüyle maliyetini bir günde çıkarmış oldu! Okçu lakaplı İspanyol futbolcu bonservisi ve yıllık ücretiyle Fenerbahçe'ye toplam 30 milyon Euro'ya mal olmuştu.

MALİYETİ KADİR HAS STADI'NA EŞİT
2008-2009 futbol sezonunda İspanya’nın Mallorca takımından 4 yıllık 30 milyon Euro gibi maliyete transfer edilen Güiza'dan, beklentiler çok büyüktü. Ancak Güzia, geçen 3 yılda bu maliyetin hakkını veremedi. Güiza'nın bu maliyeti sadece Türkiye ligindeki tüm futbolculardan değil, ayı zamanda birçok önemli kurumdan bile daha yüksek. Öyle ki Güiza'ya harcanan parayla iş hayatında çok önemli şirketler el değiştiriyor. İspanyol futbolcunun maliyeti aynı zamanda Türkiye'nin en modern statlarından biri olan Kadir Has Stadı’na da eşdeğer. En son teknoloji ile yapılan stadın maliyeti 30 milyon Euro.

Trabzonspor hisseleri %6.1 çakıldı
Cuma akşamı Eskişehirspor ile berabere kalarak şampiyonluk yolunda ipleri Fenerbahçe'nin eline veren Trabzonspor'da, yatırımcılar da şampiyonluktan ümidi kesti. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılması zora girince buradan gelmesi beklenen 10 milyon Euro'nun tehlikeye girdiğini düşünen yatırımcılar Trabzonspor hisselerinde satışa geçince hisseler dün yüzde 6.13 düşerek 21.45 TL'ye geriledi. Bordo mavililerin piyasa değeri 1 günde 23 milyon dolar eriyerek 355 milyon dolara geriledi. Türkiye Ligi şampiyonu direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor. İkinci ise ön eleme oynuyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılan takım 5 milyon Euro ayakbastı parası alırken, bunun yanında iki takıma reklam pastasından toplam 10 milyon Euro daha kalıyor. Ancak önceki yıllarda genelde eleme oynayan Türk takımları Şampiyonlar Ligi’ne kalamadığı için 15 milyon Euro'luk para bir takımın kasasına giriyor.

 HT EKONOMİ

UCUZ UÇAK BİLETİ ALMAK İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER