Galatasaray'da tarihi şok; Lig sonunculuğuna düştü

Galatasaray'da tarihi şok; Lig sonunculuğuna düştü

Galatasaray'da tarihi şok; Lig sonunculuğuna düştü
Galatasaray'da tarihi şok; Lig sonunculuğuna düştü

Ligin ikinci haftasında da şampiyon Bursaspor'a evinde 2-0 yenilen Galatasaray, 0 puan ve eksi 3 averajla ligin son sırasına düştü.

Sivasspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olduktan sonra geçtiğimiz yılın şampiyonu Bursaspor'a evinde 2-0 yenilen sarı-kırmızılılar, seyircisinin önünde çıktığı ilk lig maçında da sahadan puan alamadı.

Galatasaray, en son 1989-90 sezonunda, oynadığı ilk iki lig maçını mağlup olarak kapatmıştı. O sezonda Samsunspor ve Adana Demirspor'a yenilen, Galatasaray 20 yıl sonra aynı kötü başlangıcı yaptı.

BURSASPOR'UN 18 YILLIK HASRETİ BİTTİ

Galatasaray karşısında deplasmanda 18 yıldır maç kazanamayan Bursaspor'un hasreti, 2-0'lık galibiyetle bitti.

''Cim Bom'', Bursaspor'a kendi sahasında en son yenilgisini 1991-1992 sezonunda, 2 Mayıs 1992 tarihinde 2-1'lik skorla almıştı.

''ADNAN SEZGİN İSTİFA''

Galatasaray'ın yediği 2. golden sonra tüm stat, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'i istifaya davet etti.

Taraftarlar, daha da ileri giderek küfürlü tezahüratlarla Sezgin'in gitmesini istedi.

Futbolculara ''Adam gibi oynayın'' diye bağıran taraftarlar, takımdan gönderilen Keita ve Nonda lehine tezahüratlar yaptılar.

Taraftarlar sahada oynayan futbolculardan sadece Baros, Kewell ve Neill lehine tezahüratta bulundu.

Açık tribündeki taraftarlar, takımı ıslıklarken, futbolcuların üzerine yabancı maddeler atmaları dikkati çekti.

Öte yandan, Bursasporlu taraftarlar da gelen ikinci golden sonra ''Yönetim istifa'' diyerek Galatasaray ile dalga geçti.

HAKEME TEPKİ

Karşılaşmanın ilk yarısının uzatma dakikasında Bursasporlu Volkan'ın topa yerdeyken elle müdahalesine hakem Abdullah Yılmaz'ın kart göstermemesi, Galatasaraylı futbolcu ve taraftarları adeta çıldırttı.

Maçın 19. dakikasında bir sarı kartı bulunan Volkan Şen'e ikinci sarı kartın çıkması gerektiğini savunan Galatasaraylı futbolcular, hakemin etrafını sararak tepki gösterdi. Bu sırada, Ayhan sarı kart görürken, Baros da pozisyonun devamında hakem ile çarpışmasının ardından sarı kartla cezalandırıldı.

Bu arada, sakatlığı nedeniyle maçta oynayamayan Sabri, hakemin saha içinde Volkan'a neden sarı kart göstermediğini ''Atağı kesmediği için'' diye açıkladığını söyledi.

Taraftarlar da bu pozisyonun ardından hakem aleyhine küfürlü tezahüratlarda bulundu.

Maçtan sonra Volkan'ın saha içinde hakemi tebrik etmesi de dikkati çekti.

Öte yandan, Galatasaray Antrenörü Neeskens, Volkan'ın yerde kaldığı bir pozisyon sonrasında saha kenarına kadar gelerek bu futbolcuya tepki gösterdi.

ÖMER İLE BARIŞ ÇARPIŞTI

Karşılaşmanın 49. dakikada Galatasaray ceza sahası içinde Bursasporlu Ömer ile sarı-kırmızılı ekipten Barış, kafa kafaya çarpıştı.

İki futbolcunun başında yaralanma meydana gelirken, bu futbolcular kafalarına yapılan file bandajın ardından maça devam etti.

ELANO İLK KEZ FORMA GİYDİ

Galatasaray'a geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen ancak fazla etkili olamayan Elano, Bursaspor maçında bu sezonki ilk karşılaşmasını oynadı.

Maçın 70. dakikasında Barış'ın yerine oyuna dahil edilen Elano, son 20 dakikada önemli bir varlık gösteremedi.

Galatasaray'ın Elano'dan başka oyuncu değiştirmemesi de dikkati çekti.

KANATLARDAN GELEN GOLLER

Galatasaray bu sezon yediği gollerin çoğunu rakibin kanatlardan yaptığı etkili ataklar sonunda kalesinde gördü.

Sivasspor maçında öne geçtikten sonra beraberlik golünü duran topta kanattan yapılan ortanın ardından yiyen Galatasaray, Karpaty maçında yenilen 2 gol de kanat ortalarında gösterilen savunma zaafları sonucunda oluştu.

Sarı-kırmızılılar, Bursaspor maçında da Volkan Şen'in sağ kanattan geliştirdiği tehlikeli atak sonucunda ilk golü kalelerinde gördüler.
(AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER