Fenerbahçede Bir devir kapanıyor!

Fenerbahçede Bir devir kapanıyor!

Fenerbahçede  Bir devir kapanıyor!
Bir devir kapanıyor!
Aykut Kocaman ‘takımdaki Brezilyalılar’ın hegamonyasına son verme’ düşüncesini hayata geçirdi. Edu, Carlos, Vederson’dan sonra Deivid de gönderilirken, diğerleriyle de sezon sonuna kadar yollar kademeli olarak ayrılacak.


Fenerbahçe’de Brezilya devri sona eriyor. Aylar önce HABERTÜRK’ün duyurduğu operasyonun ilk bölümü gerçekleşti ve Sarı-Lacivertli takım Brezilya hegamonyasından kurtulmaya başladı. Bunun en somut örneği de Edu, Roberto Carlos ve Vederson’dan sonra Deivid’in de gönderilmesi ve teknik direktör Aykut Kocaman’ın gerçekleştirdiği yabancı transferler. Daha önce transfer rotasını Güney Amerika ve Brezilya’ya çeviren Sarı-Lacivertli kulüp, Kocaman’ın gelişi ile bu transfer politikasını değiştirdi. Brezilyalı

oyuncular yerine mücadele gücü yüksek, genç ve dinamik futbolculara yönelen F.Bahçe, bu sezon yaptığı 4 yabancı transferde de Brezilya’dan oyuncu almadı. Senegal Milli Takımı’nda forma giyen Mamadou Niang ve İssiar Dia ile Nijerya Milli Takımı’nda oynayan Yobo’yu alarak kadrosuna 3 siyahi futbolcu katan Kanarya ayrıca geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Slovak Stoch’u da transfer etti. Kadroya böylelikle Brezilyalı futbolcular dışında Senegal, Nijerya ve Slovakya’dan genç, dinamik ve gelecek vaat eden oyuncular dahil edildi.

SIRADA ALEX VAR
Aykut Kocaman’ın görevini sürdürmesi durumunda da bu tip transferler gelecek  sezonda devam edecek. Takımda kalan diğer Brezilyalı futbolcuların da gelecek sezondan itibaren ayrılma ihtimali bulunuyor. Andre Santos’un defansif anlamda  isteneni verememesi, Bilica’nın güven vermeyen futbolu, Cristian’ın etkisiz oyunu, bu futbolcuların gelecek sezonda takımda kalma şanslarını azaltıyor. Ancak en çok merak edilen konu Alex’in durumu. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan sambacı da büyük ihtimalle ülkesine dönecek. Yönetim, Sarı-Lacivertli takımdaki misyonunu tamamlayan ve 33 yaşına gelen Alex’le de mukavele yenilemeyi düşünmüyor.

Böylece sezon sonunda Alex’in de ayrılması ise Fenerbahçe’de bir devrin tamamen kapanması anlamına geliyor.

HTSPOR / Senad OK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109