Dünyanın en büyük Espor arenaları

Espor Arena, yani tüm espor turnuva ve maçlarının yapıldığı aslında bir futbol stadyumu ya da basketbol sahası diyebiliriz.

Dünyanın en büyük Espor arenaları
 Dünyanın en büyük Espor arenaları

Espor Arena, yani tüm espor turnuva ve maçlarının yapıldığı aslında bir futbol stadyumu ya da basketbol sahası diyebiliriz.

Sektör ve taraftar sayısı arttıkça arenaların sayısı da artıyor. Yapılan her arena için diğerlerinin üstüne çıkacak düzenlemeler, yenilikler ve eklemeler yapılmaya çalışılıyor. Sizler için en büyük turnuvalara ev sahipliği yapan espor arenalarını derledik.

1.İstanbul Riot Espor Sahnesi, Türkiye
Hem Türkiye’nin ilk ve en büyük espor arenası olma özelliğini taşıyor. 2019 yılı itibariyle Ataşehir Watergarden’da hizmete açılan arena 1000 kişi ve gerekli durumlarda 2000 kişiye kadar yükseltilebilen kapasiteye sahip ve turnuva karşılaşmaları dışında da aktif hizmet veriyor. Dev boyutlarda sahnesi ve ayrı ayrı planlanarak yapılandırılan arena, Türkiye’de eksikliği düşünülünce espor oyuncularının ve izleyicilerinin sabırsızlıkla beklediği tesislerin başındaydı.

2.HyperX Esports Arena Las Vegas, Amerika
HyperX ve Allied Esports işbirliği ile ortaya çıkan arena bir otelin bünyesinde yer alıyor. Piramit şeklindeki yapısıyla oldukça dikkat çekici olan arena, karşılaşmalar ve turnuvalar için gereken tüm donanıma sahip. Klavyelerden oluşan taht ise arenadaki en dikkat çekici detaylardan biri olarak görünüyor. 

3.Hangzou Espor Arena, Çin
Allied Esports tarafından 280 milyon dolar yatırım yapılarak 17.000 m2 alana yapılandırılan arena aynı zamanda “espor kasabası” olarak da adlandırılıyor. Geliştirilerek espor ve oyunculara dair birçok imkân sunacağı da açıklandı. Bunların arasında espor akademisi, espor temalı otel, tema park ve sporculara özel hastane fikirleri bulunuyor. Espor kasabasının 2022 Asya Oyunları ev sahibi olacağı öngörülüyor.

4.Seoul LoL Park, Kore
Riot Games kontrolünde olan LOL Park turnuva karşılaşmalarının yanı sıra aktivite alanlarıyla ve espor içerikli LCK sergi alanlarını da bünyesinde barındırıyor. Röportaj alanı, tanışma alanı, koç odaları, mağaza gibi alanlar olarak detaylı yapılandırılan arenanın 500 kişilik izleyici kapasitesi var.

5.Spodek Arena, Polonya
En önemli espor liglerinden Intel Extreme Masters turnuvalarına ev sahipliği yapan arena Katowice’de yer alıyor. Yüksek izleyici kapasitesiyle CS:GO gibi global oyun karşılaşmalarının adresi olmasının yanı sıra çok amaçlı spor tesisi olarak da kullanılıyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER