Dinamo Kiev maçı öncesi moral!: Beşiktaş - Sivasspor 3-1

Beşiktaş İnönü Stadı'nda Sivasspor'u 3-1 mağlup etti ve Dinamo Kiev maçı öncesi moral depoladı Kartal uçuşa hazır!

Dinamo Kiev maçı öncesi moral!: Beşiktaş - Sivasspor 3-1

Beşiktaş İnönü Stadı'nda Sivasspor'u 3-1 mağlup etti ve Dinamo Kiev maçı öncesi moral depoladı
Kartal uçuşa hazır!
Beşiktaş - Sivasspor

Spor Toto Süper Lig'in 9 .haftasında İnönü Stadı'nda oynanan maçta Beşiktaş, Sivasspor'u Hilbert, Simao ve Holosko'nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Sivasspor'un tek sayısı Grosicki'den gelirken, konuk ekip 77. dakikada Mahmut'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Geçtiğimiz sezonlarda İnönü Stadı'nda Sivasspor'u devirmekte oldukça güçlük çeken ve tek galibiyetini geçen sene 2-1'lik skorla alan Kara Kartal, rakibini bu kez 3-1'le devirdi ve hafta içinde oynanacak Dinamo Kiev maçı öncesi moral buldu.

Beşiktaş bu galibiyetle ligde puanını 17 çıkarırken, averaj farkıyla Galatasaray'ın ardından 3. sırada yer aldı. Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor ise bu mağlubiyetle ligde 11 puanda kaldı.

Beşiktaş ligin 10. haftasında Gençlerbirliğine konuk olurken Sivasspor sahasında     Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

KADRODA İKİ DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş, Sivasspor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig 9. hafta maçına, Fenerbahçe derbisinin kadrosundan 2 değişiklik yaparak çıktı. Siyah-beyazlılarda, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de forma giyen Mustafa Pektemek ile Mehmet Aurelio'nun yerine Hugo Almeida ile Necip Uysal forma giydi. Almeida, Mustafa'nın yerine forvette, Necip ise Aurelio'nun yerine ön liberoda görev aldı.

AURELİO KADRODAN ÇIKARILDI
Beşiktaş'ta, dün gece kampta rahatsızlanan Aurelio, teknik direktör Carlos Carvalhal tarafından Sivasspor maçı kadrosundan çıkarıldı. Aurelio'nun yerine 18 kişilik maç kadrosuna genç Burak Kaplan dahil edildi. Burak, bu sezon ilk kez lig maçında 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı.

ALMEİDA 1.5 AY SONRA
Beşiktaş'ın Maccabi Tel Aviv ile 15 Eylül Perşembe günü oynadığı UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında sakatlanan Portekizli futbolcusu Hugo Almedia, yaklaşık 1.5 ay sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Son oynanan Fenerbahçe derbisinde ikinci yarıda oyuna girip 1 de gol atan Almeida, Sivasspor karşılaşmasında Carvalhal tarafından ilk 11'de görevlendirildi.

GUTİ VE FERNANDES YİNE YOK
Carvalhal tarafından son 2 lig maçında kadroya alınmayan Guti Hernandez ile Manuel Fernandes, Sivasspor karşılaşmasında da kadroya giremedi. Bu iki futbolcunun yanı sıra hastalanan Aurelio, sakatlıkları bulunan Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Ekrem Dağ, Ersan, Bebe ve yabancı kontenjanına takılan Edu ile Alves kadroda yer almadı.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Mehmet Akyüz, Burak Kaplan, Filip Holosko, Sidnei ve Tanju Kayhan oturdu.

TARAFTAR İLGİSİZ
Taraftarlar, Beşiktaş ile Sivasspor arasındaki Spor Toto Süper Lig maçına ilgi göstermedi. Fiyapı İnönü Stadı tribünlerinde geniş boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı 10 bini aşkın sporsever izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi ''Yönetim ne oluyor, tribünler dolmuyor'', ''Müşteri değiliz, taraftarız biz'' diye tezahürat yapıp bilet fiyatlarını protesto etti.

Bu arada yaklaşık 200 Sivasspor taraftarı, büyük Türk bayrağı açtıkları eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

HAVUTÇU MAKETİ
Beşiktaş taraftarları, şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan teknik direktör Tayfur Havutçu, Asbaşkan Serdal Adalı ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş'i unutmadı.  Kapalı tribünde bu üçlünün posterleri açılırken, lehlerine tezahüratlar yapıldı. Bu arada, teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun kartondan yapılmış maketi, Beşiktaş yedek kulübesinin yanına konuldu.

HİLBERT'İN 2. GOLÜ
Beşiktaş'ı Sivasspor önünde 1-0 öne geçiren golü atan savunma oyuncusu Roberto Hilbert, bu sezon 2. kez golle buluştu. Siyah-beyazlı takımda son maçlarda savunmanın sağına yerleşen Alman futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City'ye deplasmanda attığı golün ardından Süper Lig'de de Sivasspor filelerini havalandırdı. Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Hilbert, geçen sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda birer gol atmıştı.

SİMAO GOLLERE DEVAM
Beşiktaş'ı penaltı golüyle 2-1 öne geçiren Simao Sabrosa, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 3'e çıkardı. Hafta içindeki Fenerbahçe derbisinde de mükemmel bir gol atan Portekizli futbolcu, Medical Park Antalyaspor maçının ardından 2. kez penaltıdan fileleri havalandırdı.

NÖBETÇİ GOLCÜ HOLOSKO!
Beşiktaş'ın 3. golünü atan Holosko, bu sezon ligdeki 2. golünü de son dakikada kaydetti. Bursaspor deplasmanında son anlarda oyuna girip, son dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kafayla atan Slovak oyuncu, bu akşam da aynı şekilde yine son anlarda oyuna dahil olup, yine son dakikada, yine kafayla takımının 3. golünü filelere gönderdi. Bu arada, Beşiktaşlı İsmail'in rahatsızlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkmadığı öğrenilirken, bir pozisyonda suratına darbe alan Necip'in gözü şişti.

Q7 KLASİĞİ
Beşiktaş'ın gol yollarındaki suskun ismi Quaresma, kendisine özgü ''trivela'' asistlerine devam etti. Portekizli yıldız, maçta 90 4. dakikada, sol tarafta, sağ ayağının dışıyla kavisli bir orta yaparken, Holosko altı pasın sağ köşesinde uçarak attığı kafa vuruşuyla maçın sonucunu ilan eden golü attı.

SİVAS'IN PENALTI SIKINTISI

İstanbul'dan puansız ayrılan Sivasspor, adeta penaltı kurbanı oldu. 76. dakikada serbest vuruş sırasında Egemen'i formasından çekerek penaltıya sebep olan Mahmut, üstelik de ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakırken, maçın dönüm anına imza attı. Bu arada, aleyhine 6. kez penaltı kararı verilen Sivasspor, Süper Lig'de bu sezon bu istatistikte ilk sırada yer alıyor.

1 POZİSYON 2 DİREK
51. dakikada gelişen Beşiktaş atağında top 2 kez kale direğinden döndü. Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in ters vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten geri geldi. Dönen topa bu kez Almeida kafayla vurdu. Top yine üst direğe çarptı ve Beşiktaş mutlak golden oldu.

SİVAS'I YABANCILAR TAŞIDI
Süper Lig'de bu sezonki 12. golünü Beşiktaş'a atan Sivasspor'un gollerinde yabancı oyuncuların imzası var. Kırmızı-beyazlı takımda Navratil 2, Rasmussen 3, Eneramo 3, Grosicki 3 kez gol sevinci yaşarken, yerlilerden tek gol Cihan Yılmaz'dan geldi.
Bu arada, Sivasspor'un golünü atan Grosicki, pozisyon öncesinde ofsaytta olduğunu düşündüğü için, gol sevincini ancak hakemin kararı sonrası şaşkın bir yüz ifadesiyle yaşadı.

SİVAS'IN ŞANSSIZLIĞI
İstanbul deplasmanından puansız ayrılan Sivasspor, ilk yarının son anlarında Mahmut ve Pedriel ile inanılmaz 2 gol kaçırdı. 39. dakikada Mahmut'un altı pasın son köşesinde bomboş durumda kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan kale direğe çarparak oyun alanına döndü. Aynı futbolcu, içeri doldurulan topu bu kez çok uygun durumda dışarı attı.  41. dakikada ise Pedriel, sağdan yapılan ortada boş durumda arka direkte zor olanı yaparak meşin yuvarlağı kafayla dışarı gönderdi.

STAT: Fiyapı İnönü

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Serdar Akçer

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı  (Dk. 46 Tanju Kayhan ), Quaresma, Necip Uysal, Ernst, Veli Kavlak  (Dk. 70 Mustafa Pektemek ), Simao, Almeida  (Dk. 83 Holosko )

SİVASSPOR: Borjan, Mahmut Boz, Murat Akça, Navratil, Ziya Erdal, Pedriel, Mehmet Nas  (Dk. 75 Kıvanç Karakaş ), Kadir Bekmezci, Erman Kılıç  (Dk. 61 Cerny ), Grosicki  (Dk. 81 Rasmussen ), Eneramo

GOLLER: Dk. 12 Hilbert, Dk. 78 Simao (Penaltıdan), Dk. 90+4 Holosko (Beşiktaş), Dk. 59 Grosicki (Sivasspor)

KIRMIZI KART: Dk. 77 Mahmut Boz (Sivasspor)

SARI KARTLAR: Dk. 29 Erman Kılıç, Dk. 75 Kıvanç Karakaş (Sivasspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

11. dakikada savunmanın arkasına atılan topu alan Eneramo, kaleci Cenk ile karşı karşıya kalacağı anda Egemen kademeye girerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

12. dakikada Ernst'in güzel pasıyla solda topla buluşan Veli, son çizgiye inmeden ortasını yaptı. Ön direkte Almeida'yı geçen topu arka direkte Hilbert şık bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

14. dakikada bu sefer İsmail sol kanatta güzel bir orta yaptı. Ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı göğsüyle Veli'nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun ceza alanı içinde sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

22. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında altıpasın önünde Murat'ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Veli'nin şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

35. dakikada Necip'in pasında Ziya'dan seken topu yakalayan Almeida, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

39. dakikada Erman'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Murat'ın kafasından seken topa arka direkte Mahmut'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Murat, bir kez daha önünde bulduğu topu yine Mahmut'un önüne bırakırken, bu futbolcu yine müsait durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

41. dakikada Erman, ceza alanı içinde sağdan güzel bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Pedriel, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta attı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

50. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in uzaklaştırmak istediği top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu önünde bulan Almeida'nın kafa vuruşunda, kalecinin parmaklarından seken meşin yuvarlak üst direği bir kez daha sıyırarak kornere gitti.

55. dakikada Erman'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Pedriel'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

57. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Simao, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Almeida'ya bıraktı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Borjan, son anda topu kornere tokatladı.

59. dakikada Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında olduğu gibi konsantrasyonu kaybettiği anda kalesinde golü gördü. Sivasspor, orta sahada kazandığı serbest vuruşu rakip savunmanın yerini almadığı anda kullandı. Erman'ın uzun pasında sağ çaprazda topu alan Grosicki, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı anda aşırtma bir vuruşla topu filelere attı: 1-1.

76. dakikada Simao'nun kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Mahmut Boz, Egemen'in düşürünce, hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı noktasını gösterdi. Mahmut, bu hareketi sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

78. dakikada penaltıyı kullanan Simao, topu kalecinin ters köşesine atarak yeniden takımını öne geçirdi: 2-1.

90+4. dakikada Quaresma, kötü oynadığı bir maçta yine sahneye çıktı. Soldan rakibini geçen Portekizli yıldız, kendi stiliyle güzel bir orta yaptı. Mustafa'yı geçen topla arka direkte buluşan Holosko, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek farkı 3'e çıkardı ve Beşiktaş karşılaşmayı 3-1 kazandı.
                 (Habertürk)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER