Beşiktaş sahasında Porto ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş Porto ile berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'nde grup liderliğini garantiledi

Beşiktaş sahasında Porto ile 1-1 berabere kaldı.
Beşiktaş sahasında Porto ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş Porto ile berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'nde grup liderliğini garantiledi

Beşiktaş, konuk ettiği Porto ile 1-1 berabere kalarak son maçlar öncesi G grubunu lider bitirmeyi garantiledi. 11 puana ulaşan siyah-beyazlılar, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi.

Fransız temsilcisi Monaco'nun, Almanya'nın Leipzig kulübünü ağırladığı karşılaşma ise 4-1 Leipzig üstünlüğüyle tamamlandı. Alman ekibinin golleri, 6. dakikada Jemerson (kendi kalesine), 9 ve 31. dakikada Werner, 45. dakikada Keita'dan geldi. 
Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş sahasında Porto ile 1-1 berabere kaldı. Vodafone Park'ta oynanan mücadelede temsilcimiz Beşiktaş'ın golünü 41. dakikada Talisca atarken, konuk ekip Porto'nun golünü 29. dakikada Felipe kaydetti. Beşiktaş bu sonucun ardından 11 puan ile Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda lider olarak çıkmayı garantiledi.

Stat : Vodafone Park 
Hakemler : Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (İspanya) 
Beşiktaş : Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic (Dk. 46 Medel), Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma (Dk. 90+2 Negredo), Talisca (Dk. 87 Oğuzhan Özyakup), Babel, Cenk Tosun 
Porto : Jose Sa, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera (Dk. 90 Reyes), Ricardo (Dk. 80 Corona), Oliveira, Brahimi, Aboubakar 
Goller : Dk. 29 Felipe (Porto), Dk. 41Talisca (Beşiktaş) 
Sarı kartlar : Dk. 9 Oliveira, Dk. 22 Maxi Pereira (Porto), Dk. 43 Talisca, Dk. 65 Gökhan Gönül (Beşiktaş)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAÇTA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da karşılaşmayı izlemek için Vodafone Park'ta yerini aldı. Erdoğan, karşılaşmayı locada Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte izliyor.

PORTO LİGDE NAMAĞLUP
Bu sezon ilk mağlubiyetini Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'tan alan Porto, kendi liginde ise yenilmiyor. Bu sezon ligde 11 maça çıkan Porto, 10 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Şampiyonlar Ligi'nde ise Beşiktaş'ın ardından 6 puanla 2'nci sırada bulunan Porto'nun 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyeti bulunuyor. Porto, Beşiktaş dışındaki mağlubiyetini Leipzig karşısında aldı.

ABOUBAKAR, ESKİ TAKIMINA KARŞI 
Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş'ta oynayan Vincent Aboubakar, bu sefer Porto formasıyla Vodafone Park'a çıktı. Siyah-beyazlı takımda geçen sezon 12 lig, 6 Avrupa ve 1 Türkiye Kupası golüne imza atan Aboubakar, 169 gün sonra eski takımına karşı Vodafone Park'da sahada yer aldı. 

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkmayı garantileyen Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri de belli olmaya başladı.
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu ilk sırada tamamladığı için son 16 turunda, gruplarında ikinci sırada yer alan takımlarla eşleşecek.


KESİNLEŞEN TEK TAKIM REAL MADRID OLDU

E, F ve H gruplarında 5. maçlar tamamlandı. H Grubu'nda Real Madrid, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi oldu.

F Grubu'nda ise sıralama son maçlar sonunda belli olacak. F Grubu'nda Beşiktaş'ın iki muhtemel rakibi var, Shakhtar Donetsk ve Napoli. E Grubu'nda ise Liverpool, Sevilla ve Spartak Moskova'dan biri temsilcimizin muhtemel rakibi olacak.

A, B, C ve D gruplarında henüz 5. maçlar oynanmadığı için birçok takımın 2. olma ihtimali bulunuyor. Hatta A, C ve D Grubu'nda alınacak sonuçlara göre 4 takımın da 2. olma ihtimali var. B Grubu'nda ise Beşiktaş'ın muhtemel rakibi olabilecek iki takım var; Bayern Münih ve Paris Saint Germain... A, B, C ve D Grubu'nda oynanacak 5. maçlar sonrasında Beşiktaş'a rakip olabilecek takımların sayısı azalacak.

İşte grup grup Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri...

E GRUBU
Liverpool, Sevilla, Spartak Moskova

F GRUBU
Shakhtar Donetsk, Napoli

H GRUBU
Real Madrid

A GRUBU
Manchester United, Basel, CSKA Moskova, Benfica

B GRUBU
Paris SG, Bayern Münih

C GRUBU
Roma, Chelsea, Atletico Madrid, Qarabağ

D GRUBU
Barcelona, Juventus, Sporting, Olympiakos


Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde zengin oldu
Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. maçında Porto ile 1-1 berabere kalarak grubunu lider tamamlamayı garantileyen Beşiktaş, bu büyük zaferinin yanında büyük de paralar kazandı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. maçında sahasında Portekiz ekibi Porto ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, bu sonucun ardından puanını 11 yaparak grup maçlarının bitimine 1 hafta kala lider olarak 2. Tur'a yükselmeyi garantiledi.

Beşiktaş, bu büyük zaferinin yanında ciddi bir para ödülü de kazandı.

1 maç eksiği bulunan Beşiktaş, gruptan çıkma primi olarak 6 milyon euro, galibiyet ve beraberliklerle toplanan 11 puanın 5.5 milyonluk primlerinin de eklenmesiyle toplamında 11,5 milyon euro kazandı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nden ayak bastı parası olarak da 12.7 milyon euro almıştı.

Reklam ve yayın gelirleri haricinde toplamda 24.2 milyon euroyu kasasına koyan Beşiktaş, son maç olan Leipzig karşılaşmasını da kazanırsa UEFA'dan aldığı rakam 26 milyon euroya ulaşacak.

Forma satışları, gişe hasılatları (maç başı 1.2 milyon euro) ve yayın gelirleri de eklenince tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde turu geçen Beşiktaş'ın bu sezon şimdiye kadar devler ligi sayesinde kazandığı para 50 milyon euroya yaklaştı.


Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi puan durumu!
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda 5. maçında Porto ile sahasında 1-1 berabere kalarak puanını 11 yaparak, büyük başarıya imza attı.
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda 5. maçında Porto ile sahasında 1-1 berabere kalarak puanını 11 yaparak, büyük başarıya imza attı. Peki Beşiktaş gruptan çıkmayı garantiledi mi?
Temsilcimiz, gruptan çıkmayı garantiledi. Beşiktaş, son maçında deplasmanda Leipzig'e kaybetse bile grubu lider olarak tamamlayacak ve son 16 turunda mücadelede edecek.
Şampiyonlar Ligi G Grubu puan durumu
Beşiktaş 11
Porto 7
Leipzig 7
Monaco 2
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçları
6 Aralık Çarşamba - 22.45: Leipzig - Beşiktaş


Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER