A Millilerden bayram hediyesi: Türkiye 3 - Belçika 2

A Millilerden bayram hediyesi: Türkiye 3 - Belçika 2

A Millilerden bayram hediyesi: Türkiye 3 - Belçika 2
A Millilerden bayram hediyesi: Türkiye 3 - Belçika 2

Türkiye bugün, basketbol takımından sonra A Milli Futbol Takımı'yla bir zafer daha kazandı. Milliler, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki ikinci maçında Belçika karşısına altın değerinde 3 puan alarak Türkiye'ye erken bayram yaşattılar.

(A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012) Elemeleri (A) Grubu ikinci maçında Belçika’yı İstanbul’da 3-2 yenerek altın değerinde 3 puan kazandı.

Grubunda 2’de 2 yapan Türkiye 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Türkiye üçüncü maçında 7 Ekim’de İstanbul’da Almanya ile karşılaşacak.

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadındaki karşılaşmaya tutuk başlayan Milli Takım, 28’nci dakikada Van Buyten’in kafa golüme engle olamadı ve ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan milliler 48’nci dakikada Hamit’in golüyle eşitliği sağladı.

65’nci dakikada Kompany, Hamit'e yaptığı hareket sonucunda ikinci sarı karttan kırmızı kart görünce Belçika 10 kişi kaldı.

Bundan 2 dakika sonra Hamit'in sağ kanattan kale sahası önüne ortasında topla buluşan Semih'in vuruşunda top ağlara gitti ve 2-1 öne geçtik.

Ancak öne geçmenin keyfini 2 dakika sürdürebildik. 69’ncu dakikada kaleci Onur boşa çıkınca kafalardan seken top sonrası Van Buyten kafayla topu ağlarımıza gönderdi.

78’nci dakikada ise sahneye Milli Takımın ve günün yıldızı Arda çıktı. Arda’nın ceza alanı içinden vuruşunda savunmaya çarpan top ağlara gitti.

Kalan dakikalarda Belçika’nın çabaları sonuç vermeyince Milli Takım, grubundaki en kritik maçlardan birini kazanarak büyük bir avantaj yakaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109