2010 DÜNYA KUPASINDA URUGUAY'DA YARI FİNALDE 4-2

2010 DÜNYA KUPASINDA URUGUAY'DA YARI FİNALDE 4-2

2010 DÜNYA KUPASINDA URUGUAY'DA YARI FİNALDE 4-2
Dünya Kupası çeyrek finalinde normal süresi 1-1 biten maçta Uruguay, penaltı atışları sonucunda Gana'yı 4-2 yenerek yarı finale kaldı.

Maçta ilk golü atan ve 55. dakikada beraberlik golüne engel olamayan Gana, uzatma bölümünün son dakikasında lehine çalınan penaltıyı kullanamayarak ayağına gelen fırsatı kaçırdı ve ikinci kez katıldığı dünya kupalarında ilk kez yarı finale yükselme şansından faydalanamadı. Maçın başında daha çok savunmayı düşünen Gana, rakip kaleye ilk kez 7. dakikada gelebildi. Rakibine oranla daha atak görünmesine rağmen Uruguay'ın da hücumda fazla etkili olamaması neticesinde ilk 10 dakika pozisyonsuz geçti. Uruguay, 18. dakikada kullanılan köşe atışında gole yaklaştı. Kingson, penaltı noktası civarındaki takım arkadaşının göğsünden sekerek kaleye yönelen topu zorlukla çıkartabildi. Gana, 30 ve 31. dakikada iki kez öne geçme şansını yakaladı.

İlk pozisyonda Vorsah, köşe vuruşundan gelen topu iyi yükselerek kaleye gönderdi, ancak top kale direklerinin birleştiği köşenin hemen yanından dışarı çıktı. Bir dakika sonra gelişen hızlı atakta ise Gyan, çaprazdan gelen topu bekletmeden kaleye gönderdi, ancak top bu kez kale direğinin dibinden avuta gitti. İlk 20 dakikada rakibine oranla daha atak bir futbol sergileyen, en azından sergilemek isteyen Uruguay, sonraki 20 dakikada ise basit pas hataları ve temkinli oynama çabası neticesinde hem kalesinde tehlikeli anlar yaşadı, hem de hücum gücünü beslemekte zorlandı. Bunu iyi değerlendiren Gana, rakip savunmayı bunalttığı ilk yarının uzatma dakikalarında, Muntari'nin yaklaşık 30 metreden attığı golle 1-0 öne geçti. Muntari, kimsenin beklemediği bir anda topu sert bir vuruşla kaleye gönderdi ve takımının soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı.

İkinci 45 dakika, taraflardan birinin önde girmesi nedeniyle ilk yarıya oranla daha hızlı başladı. Gana, üçe üç yakaladığı pozisyonda topu kullanamazken, bu pozisyonun hemen ardından gelişen atakta Uruguay, topu Cavani ile ceza sahası çizgisi civarında buluşturdu, ancak Cavani rakip oyuncuya girdiği mücadelede kendisini yerde buldu. Uruguay, aradığı golü 55. dakikada buldu. Güney Amerika takımının yıldız oyuncusu Forlan, ceza sahasının sol çaprazından kullandığı serbest atışta topu doğrudan kaleye gönderdi ve takımına 1-1 eşitliği sağlayan golü kazandırdı. 58. dakikada bu kez gole yaklaşan Gana oldu. Uruguaylı kaleci Muslera, Gyan'ın, ceza sahasının dışından vurduğu topu zorlukla kurtarabildi.

60. dakikada Uruguay, mutlak pozisyondan faydalanamadı. Suarez, Forlan'ın, korner direğine yakın bir bölgeden arka direğe gönderdiği topa sert vurdu. Ancak top kale direğinin yanından avuta gitti. Suarez, 71. dakikada bir kez daha kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kingson, üzerine sert gelen topu kornere çeldi. Uruguay, kontrollü oynadığı dakikalarda, Pereira ile tekrar gole yaklaştı. Uruguaylı oyuncu 82. dakikada, rakibi üçe bir yakaladıkları pozisyonda pas vermek yerine topu kaleye gönderdi ve takımını olası bir golden etti. Normal sürenin son 10 dakikasında da gol olmadı ve maçta uzatmalara gidildi.

Uzatma bölümünün ilk 5 dakikası karşılıklı pas hatalarıyla geçti. Gana, uzatmaların ikinci bölümünde gole yaklaşan taraf oldu. Oyuna 74. dakikada dahil olan Appiah, 118. dakikada ceza sahasının içinde buluştuğu topu, uygun pozisyonda olmasına rağmen kaleye gönderemedi ve skordaki eşitliği bozma şansından faydalanamadı. Uzatma bölümünde rakibine oranla daha diri oynayan Gana, 119. dakikada da gol pozisyonu buldu, ancak Boateng bu fırsattan yararlanamadı. Gana, maçtaki en büyük fırsatı, uzatma bölümünün son dakikasında yakaladı. Suarez'in, kaleye giden topu eliyle kesti. Suarez kırmızı kart görürken, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Gyan, takımını yarı finale taşıyacak vuruşu yapamadı ve top üst direkten dışarı çıktı.
Uzatma bölümünde de eşitliğin bozulmaması üzerine penaltı atışlarına gidildi. Forlan, Victorino, Scotti ve Abreu, Uruguay adına kullandıkları penaltı vuruşlarını gole çevirirken, Güney Amerika takımından penaltı kaçıran tek isim Pereira oldu. Gana'da ise Gyan ile Appiah penaltıları gole çevirirken, Mensah ile Adiyiah başarısız oldu. Müzesinde 2 dünya kupası bulunan, ancak 1970 yılından bu yana ilk kez son 4'e kalabilen Uruguay, yarı final maçında Hollanda ile karşılaşacak.
Kaynak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109