SP kayyuma devredildi

SP kayyuma devredildi

SP kayyuma devredildi
SP kayyuma devredildi
Mahkeme parti yönetimini kayyuma devretti

Türkiye siyaset tarihinde görülmemiş olay. 11 Temmuz’daki olaylı kongrenin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran Oğuzhan Asiltürk öncülüğünde açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, Saadet Partisi'nin yönetimini kayyuma devretti.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.

Mahkeme, bu 3 üyenin, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerini kararlaştırdı.

SP eski Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Bekaroğlu SP yönetiminin kayyuma devredilmesinin ardından şöyle konuştu:

"Numan Kurtulmuş’la Hoca ve ekibin arasında öyle şeyler oldu ki. Bundan sonra herhalde beraber yola devam etmek pek mümkün olamayacak.

Sayın Kurtulmuş sanırım bundan soran kayyum eliyle yapılacak kongrede aday olmayacak diye düşünüyorum.

Hoca ne yapmak istiyor anlamakta zorlanıyorum. İlk seçimlerde çok rahat barajı geçecek bir parti konumunda olan bir partiyi neden sabote ediyorlar, kimlere hizmet ediyorlar, başka güçlere mi hizmet ediyorlar anlayamıyorum. Numan Kurtulmuş yola başka bir şekilde devam eder mi onu da bilemiyorum. Birkaç hafta içinde kongre toplanacak. Bu imzaları verenler gider kendi başlarına kongre yaparlar."

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, parti, kararın temyiz edilmesi için mahkemeye gidecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER