Sarıgül : Ben aday olmam, kazanırım

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin, 'İstanbul aday arıyorsa ben yokum. Aday olmam. Kazanırım" dedi.

Sarıgül : Ben aday olmam, kazanırım

Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) geleneksel kahvaltılı basın toplantısının konuğu olan Sarıgül, belediyedeki 20 müdürden 10'unun kadın olduğunu söyledi.
 
KAGİDER'in düşüncelerinin toplumda ve siyasette daha fazla yer bulması gerektiğini savunan Sarıgül, şöyle konuştu:
"Türkiye'deki parlamentoya bakıldığında parlamenter hanımefendilerin sayısının çok olması önemli. Ama orada genel başkana biat kültürü mü var yoksa kadınlar sesini özgürce mutlu bir şekilde dile getirebiliyor mu?"
Sarıgül, belediyede kadınların yanı sıra farklı din ve ırklardan insanları da "ötekileştirmeden" benimsediklerini ifade etti. Camiler, cemevleri, kiliseler ve sinagoglar için yaptıkları çalışmaları anlatan Sarıgül, "Cemevi de bizim cami de. Ayrıca kiliseleri ve sinagogları da ihmal etmedim. İnançlar Allah'a ulaşma yoludur, iktidar aracı olarak kullanılamaz" dedi.
 
'Fatma Gül'ün suçu ne?'
 
İstanbul da 40 belediye olduğunu ancak ama bir tane kadın belediye başkanı olmadığını belirten Sarıgül, İstanbul'da kadın belediye başkanı görmek istediğini kaydetti.
Bağımsız belediye başkanı olması konusundaki soru üzerine Sarıgül, şunları söyledi:
"Ben bağımsız değilim. Beni Baykal yolcu etti. Beni dört kez ihraç etti. Allah canını almasın onun. Beyefendi 3 defa mahkeme kararıyla dönmeme rağmen, 4 defa beni partiden ihraç etti. Türkiye'yi dolaştım, 120 ay mücadele verdim. 10 yıl mücadele verdim zalim Baykal'ın zulmünden demokrasiyi kurtaracağız diye. Biraz da dozajı yükselttik. 4 defa mahkeme kararıyla partiden ihraç etti. Peki, benim suçum neydi? Fatmagül'ün suçu neydi? Onun için demokrasi zor bir şey."
 
"Ben Ankara'ya iktidar için giderim"
 
Kadın girişimcilerin yerel seçimlerle ilgili sorularını da yanıtlayan Sarıgül, "İstanbul seçimlerinin sonuçlarını yüzde oranıyla söyleyeceğim, onu notere götüreceksiniz ve seçim gecesi o oranı açıklayacaksınız, bakacaksınız benim dediğim çıkmış" diye konuştu.
Milletvekili olmak için Ankara'ya gitmeyeceğini ifade eden Sarıgül, "Ben bir daha milletvekili olmak için Ankara'ya gitmem. Anlamı yok benim için. Ankara'ya iktidar için giderim. İktidar olmayacaksam Ankara'ya gitmem. Çünkü siyasi görevler zaman tüketme yeri değil, hizmet verme yeridir" dedi.
Mustafa Sarıgül, gelecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı sorusuna da "İstanbul aday arıyorsa ben yokum. Aday olmam. Kazanırım" ifadelerini kullandı.
Toplantının sonunda, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, Sarıgül'e plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2012, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER