Saadet Kadıköy Mitingde merhum Erbakan imzası

Saadet Kadıköy Mitingde merhum Erbakan imzası

Saadet Kadıköy Mitingde merhum Erbakan imzası
Seçime sayılı günler kala partilerin miting telaşı artarken dün İstanbul’un iki yakası iki ayrı partinin mitinglerine ev sahipliği yaptı. Kadıköy İskele Meydanı’nı miting alanı olarak seçen  binlerce Saadet Partili, genel başkanları Mustafa Kamalak’a destek verdiler. Mitingte konuşan Kamalak ise seçime iki tür partinin girdiğini belirterek seçime giren partiler arasında Avrupa Birliği’ne karşı çıkan tek parti olduklarını söyledi. Kamalak iktidarı da suçlayarak seçim çalışmalarını sabote edildiğini ve medyanın partilerine ilgisiz kaldığını vurguladı. Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan mitinde partinin merhum lideri Necmettin Erbakan’ın imzasının satılması dikkat çekti. Tanesi 3 liradan Erbakan imzası satan genç partililerin yoğun ilgisine maruz kaldı.

Saadet  Partisi tarafından Kadıköy İskele Meydan’ın da düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Mitingde konuşan Sp Genel Başkanı Mustafa Kamalak, medyanın partilerine ilgisiz davrandığını söyledi. Partilerinin seçime katılan diğer partilerden farklı olduğunu savunan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'miz bizim anlayışımıza göre geniş bir ailedir. 74 milyon insanımız bizim nezdimizde kardeştirler.

 Ancak bazı kardeşlerimiz yanlış yaptığı için onları uyarma mecburiyetinde bulunuyoruz. Hata yapan kardeşi diğer kardeşin uyarması en azından bir kardeşlik görevi değil midir? Önümüzde bir Seçim var. Elbette her Seçim önemlidir. Ama bu Seçim daha önemlidir. Üzerine basa basa ifade ediyorum ki; görünüşte Yüksek Seçim Kurulu'nun hazırlamış olduğu pusulaya göre seçime 15 parti girmektedir. Gerçekte ise sadece 2 parti seçime girmektedir. Bunlardan birisi Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi. Ötesi ise diğerleridir. Saadet Partisi dışında bu ülkede Avrupa Birliği'ne 'hayır' İslam birliğine 'evet' başka bir parti var mı? Saadet Partisi İslam birliğini kurmak isteyen bir partidir. İslam kardeşliğini tesis etmek isteyen bir partidir. Diğerleri ise batıcıdır. Eğer diğer 14 partiden herhangi biri çıkar da 'sayın hocam! Biz de Avrupa Birliği'nden yana değil, İslam birliğinden yanayız' derse hem kollarımızı hem de göğsümüzü açarız kendisine. "

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER