Palamudun fiyatı 3 liraya geriledi

Av sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açılan Samsunlu balıkçılar, sezonun üçüncü gününde yine ağları dolu döndü. Bolca istavritin yanında palamutla yüzleri gülen balıkçılar, yeni av sezonunundan umutlu olduklarını söylediler.

Palamudun fiyatı 3 liraya geriledi
Balıkçı tezgahlarını süsleyen balıklardan en çok göz dolduran palamut olurken, Karadeniz’in sonbahar balığı palamut tanesi 3 TL fiyatı ile yaz boyunca balık özlemi çeken vatandaşların da yüzünü güldürüyor.

Samsunlu balıkçı Telat Beyazıt Yıldırım, AA muhabirine palamudun bol olduğunu ve satışlardan memnun olduklarını ifade ederek, sezon öncesi 10 TL’den sattığı palamudun tanesinin sezonun başlamasıyla birlikte 3 TL’ye kadar düştüğünü söyledi.

Palamudun uygun fiyatta olmasından dolayı vatandaşın yoğun talebi olduğunu belirten Yıldırım, "Bu fiyatlar daha da düşecek. Satışlarımız çok güzel gidiyor. Biz çok memnunuz, vatandaş da çok memnun. Balık bol olduğundan buzla paketleyip şehir dışına da satış yapıyoruz. Bayram dönüşünün de balık satışlarında etkili olduğunu düşünüyorum" dedi.

Balıkçı Yaşar Köse ise sezon başlangıcının herkese hayırlı olmasını dileyerek, "Şu aralar palamut bolluğu yaşıyoruz. Daha fazla palamut çıkacağı söyleniyor. Biz palamudun tanesini 3 liradan satıyoruz. Tabi fiyatlar böyle olunca vatandaşın yüzü gülüyor, satışlardan dolayı da bizim yüzümüz de gülmeye devam ediyor" diye konuştu.



PALAMUT BOLLUĞU KEFKENLİ BALIKÇILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KOCAELİ’nin Karadeniz’e kıyısı olan tek ilçesi olan Kandıra’nın Kefken sahilindeki balıkçı barınağında, av yasağının kalkmasının ardından büyük bir hareketlilik başladı. Diğer bölgelerden gelenlerle birlikte sayıları 200’ü geçen tekneler her gün ava çıkarken, balıkçılar palamutun bol olduğunu ve bu durumun devam etmesi halinde tanesi 10 lira olan balığın fiyatının yarı yarıya düşeceğini söyledi.

Balık av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle gece yarısından itibaren Karadeniz’e açılan balıkçı teknelerinin yüzde 90’ı ağları dolu olarak dönüyor. Daha önce çapari denilen misina ile av yaptıklarını ve yasak kalkmadan önce palamutun bol olacağını anladıklarını söyleyen balıkçılar, geçen yıl uğradıkları hayal kırıklığının bu yıl tekrarlanmayacağını umduklarını anlattı.

Kefken bölgesinde ’Gençalililer’ olarak bilinen balıkçı ailesinin kaptanlarından Sezgin Atlı iki gündür iyi balık tuttuğunu söyledi. Palamutun boğazdan Marmara Denizi’ne de girdiğini belirten Sezgin Atlı, tezgahta tanesi 10 ile 12 lira arasında satılan balığın fiyatının birkaç güne kadar yarı yarıya düşebileceğini söyledi. Atlı, "Şu anda biraz da geçen yıl uğradığımız zarar çıkıyor. Burada balığı 5 liradan satmamız bizi kurtarabilir. Ancak tanesi 5 liranın altına düşerse zarar ederiz" dedi.



Sigorta hasar sorgulama

Ataşehir Firma Rehberi

Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri

Atasehirliyiz.net


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109