Kılıçdaroğlu özür diledi

Kılıçdaroğlu özür diledi

Kılıçdaroğlu özür diledi
Kılıçdaroğlu özür diledi
Kılıçdaroğlu, "Muhtar bile olamazsın diyorlardı, milletim beni Başbakan yaptı" diyen Erdoğan'a Ankara'dan yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara'da düzenlediği mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Rahibeli" afişler için "Sorumlu CHP ise özür diliyoruz" dedi. "Bu anayasadan evet çıkarsa bir sabah ansısın evinizden alınabilirsiniz. Bunu istiyorsanız Evet deyin. Özgürlük istiyorsanız, Hayır deyin." diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Ben bu anayasaya yönelik eleştirilerimi miting meydanlarında söylüyorum. Başbakan duymuyor, telefonda söylesem duyacak. Bu hükümet telekulak hükümeti. Biz korkmuyoruz. Sayın Başbakan yasa dışı dinlemelerin arkasına saklanıyor. Sen bir iş adamından Amerika'daki kızına 25-30 bin dolar nasıl istedin. O sana borç mu verdi, onun ortağı mısın? Anlatamaz. Gel karşıma çıkalım, istediğin kanalda tartışalım. Daha zaman geçmiş değl. Adam gibi adamsan, yiğit adamsan çıkarsın karşıma boyunun ölçüsünü al derim. Recep Bey çıkabilir mi? Ben de biliyorum ki çıkamaz. Çünkü mangal gibi yürek lazım.

Recep Bey'in ezberini bozduk, yetki verin Recep Bey'in düzeninin de bozalım. Recep Bey'in ezberini bozduk. Benim boyumla uğraşıyor dedi. Sonra yaptığı hatayı fark etti. Bu sefer, önemli olan boy değil, soy dedi. Allah aşkına 21. yy'da Hitler'in çıkacağını düşünüyor muydunuz? Hangi soydan geliyoruz diye pergelle ölçecek. Bunların zihniyeti bu. İnsanları bölmek, birbirine düşürmek bunların künyesinde yazılı. Bunlar insanları sevmezler. Bunlar aşınıza ekmeğinize göz koyanlardır. Onun için diyoruz. AKP, adaletten kaçanlar partisi. 'Verdiğin sözü tut' diyorlar. Recep Bey en az 10 tane miting meydanında 'Dokunulmazlıkları kaldıracağız' diye söz verdi, sözünü tuttu mu? Recep Bey, Ankara'dan sesleniyorum: Adam gibi adamsan, gerçekten Kasımpaşalıysan dokunulmazlıkları kaldırırsınız. Ben de helal olsun derim.

Bunlar halkın ayak sesleri. Yargılanacaklar. Hesap soracağız. Şimdi diyorlar ki anayasayı değiştirelim, istediğimiz hakimleri tayin ettirelim. Buna izin vermeyeceğiz. Bu gece Kadir Gecesi, bu gece dualar edeceğiz, birbirimize sevgiyle hoşgörüyle bakacağız. Kul hakkı yiyenlere Evet demeyeceğiz. Onlar, bu işin hesabını verecekler, doğrunun arkasında duracağız.

Halkın çıkarlarını savunacağız. Önce halk zenginleşecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz dedik. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Rahmetli Ecevit'in koalisyonunda bir kişi yazar kasa attı diyer kıyamet koptu. Bunların döneminde yazar kasa bitti. Bunların sorumlusu Recep Bey. Adaletten Kaçanlar Partisi ve onun yöneticiler değil mi?

İftar yemeğinde önünüze Evet levhası koyuyorlar. Çıkıp konuşuyor, ağzına ne küfür geldiyse konuşuyor. Muhtar olamazsın deiler, Başbakan oldum, diyorlar. Adam olmak farklı bir şey onu söylemek lazım. Ben sana 'Başbakan olamazsın demedim', adam olacaksın adam.

Korku toplumunu yıkacağız. Onlar korkutacak biz özgürlük diyeceğiz. onlar bizim telefonumuzu dinleyecek biz 'Yaşasın demokrasi' diyeceğiz.

Recep Bey, malı götürenlerden hesap sormaz, özgürlük-demokrasi diyenlerden hesap sorar. Yetki verin, güç verin AKP'yi sandığa gömelim. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuralım. Bir hayalim var, yetki verin güzel Türkiye'yi ayağa kaldıralım. Emek en yüce değer olsun.

Emeklinin oyu çantada keklik diyor... Eğer çantada keklik değilse emekli kardeşlerim iyi düşünsün. Size birinci sınıf vatandaş yolunu açacak olan halkın iktidarıdır. 9 milyon emeklinin gücünü arkamızda hissedelim ve iktidara yürüyelim. Bu akşam Kadir Gecesi bütün İslam alemi büyük bir huşu içinde kutlayacak. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı Recep Bey'di değil mi? Bu projenin eş başkanı olan Recep Bey, acaba Irak'ta olan olayların sorumlusu değil mi? Amerikalılar gittiler şimdi. Bu Iraklı'nın yüzüne nasıl bakacak.

Bugüne kadar Türkiye'de çok ile gittim. 180'e yakın ilçeye gittim. Bu güzel coğrafyada kardeşçe yaşayacağız. Aydınlık Türkiye'de yaşamanın yolu sizsiniz. Yetki verin, umuda koşayım. Umudum sizsiniz, gücüm sizsiniz. Mührü doğrudan, adaletten, emekten, mazlumdan yana basın ve deyin ki: Hayır. Oylarınız hayırlı olsun."

 HABERTÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER