Erbakan: Allah yollarını açık etsin Kurtulmuş SP'yi Hoca'ya bıraktı

Erbakan: Allah yollarını açık etsin Kurtulmuş SP'yi Hoca'ya bıraktı

Erbakan: Allah yollarını açık etsin Kurtulmuş SP'yi Hoca'ya bıraktı
Erbakan: Allah yollarını açık etsin
Kurtulmuş SP'yi Hoca'ya bıraktı

SAADET Partisi’nde temmuz ayındaki olağanüstü kongrede başlayan tartışmalar, Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve ekibinin istifasıyla sonuçlandı. SP’de siyaset yapma imkânlarının kalmadığını belirten Kurtulmuş, yeni bir siyasi oluşum başlatacaklarını duyurdu. Kurtulmuş, mahkemenin olağanüstü kongre için Erbakan’a yakın üç ismi ‘kayyum’ atamasının ardından yaptığı toplantılarda vardığı istifa kararını SP Genel Merkezi önünde açıkladı.

‘GÖNÜL İLİŞKİSİ KOPMUŞTU’
Kurtulmuş, “Yeni Kerbelaların olmaması ve yeni çatışmaların yaşanmaması için Genel Kurul’a katılmıyorum. Genel Başkanlık’tan ve Saadet Par ti si ’n den ayrılıyorum’’ diye konuştu. Kararı referandum süreci nedeniyle ertelediğini belirten Kurtulmuş, “Aramızdaki gönül ilişkimiz İstanbul’da iftar baskınında üzerimize bıçaklar ve tuzluklar atıldığı zaman kopmuştu” dedi. Partiyle ilgili kayyum kararına da dikkat çeken Kurtulmuş, iktidar veya iktidar ortağı olsalardı bu kararla hükümetin dağılmış olabileceğini söyledi. Zaman zaman duygulanan ve sesi titreyen Kurtulmuş, kararın yeni bir siyasi hareketin ilk adımı ve önsözü olduğunu belirterek, “Hiç kimse yanında bir tek kalem dahi götürmesin. Çünkü bizim davamız mal-mülk davası değil, bizim medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etme davasıdır” dedi. Kurtulmuş’un kurmayları ise parti kasasında ne kadar para bulunduğu sorularını, “Hazine yardımı alınmadığı için boş” diye yanıtladı. Borç da bırakmadıklarının altını çizen kurmaylar parti personelinin eylül ayı maaşlarını da kendilerinin ödeyeceğini belirtti.

41 YIL SONRA AYNI CAMİDE
Cuma namazlarını Hamidiye Camii’nde kılan Erbakan ise dün Hacıbayram Camii’ni tercih etti. Kurtulmuş’un kararını “Hayırlı olsun. Allah yollarını açık etsin. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz” diye değerlendiren Erbakan, namaz için neden Hacıbayram’ı seçtiğine ilişkin soruyu “Bu mücadeleyi 41 yıl önce buradan başlattık” diye yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER