CHP'nin internet sitesinde ilginç gönderme!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla içki, sigara, lüks otomobil ve cep telefonundaki ÖTV’yi artırması ve daha sonra da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zamları, "ÖTV artışları zam olarak görülmemeli, bunlar 74 milyonun hakkı olan maktu vergi gelirlerinin tamamen güncellemesine, sınırlı güncellemesine yönelik olarak görülmeli" şeklindeki ifadeleri CHP'nin tepkisine neden olmuştu.

CHP'nin internet sitesinde ilginç gönderme!

CHP'nin internet sitesinde ilginç gönderme!
Önce Kılıçdaroğlu, ardından da Gürsel Tekin konuyla ilgili AKP hükümetine eleştirilerde bulunmuştu.

CHP, bununla da yetinmedi

CHP, internet sitesinde de bu konuyu eleştirdi, aşağıdaki fotoğrafı koydu ve "Yoksullaştırılmak üzere güncelleştirilmektesiniz" mesajı verdi.


CHP´Lİ İNCE’DEN HÜKÜMETE; YAKINDA BU MİLLET SİZİ GÜNCELLEYECEK

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde yapılan ÖTV artışlarını değerlendirerek, "AKP’ye şunu diyorum. Merak etmeyin, yakında bu millet sizi güncelleyecek" dedi.
Muharrem İnce Yalova’daki iletişim bürosunda düzenlediği basın toplantısında, ÖTV artışlarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz ve elektriğe yapılan zammı, sigara ve alkolle örtmeye çalıştığını savunan CHP’li İnce şöyle konuştu:

"Başbakan herhalde mantık dersi okumamış. Hataya bakın. Diyor ki ’sigara içme, alkolü az tüket, ne yapalım bizim cari açığımız var, cari açığımızı kapatacağız.’ Millet sigara içmezse, alkolü az tüketirse Başbakanın işine yaramaz ki bu. O zaman gelir elde edemez. Açığı kapatamaz. Bir kere mantık hatasını kabul etsin. Mantıksız bir açıklamadır bu. Tamam biz sigara içmeyiz. Alkolü de tüketmeyiz. Peki, elektrik yerine mum mu yakacağız. Doğalgaz yerine kömür mü yakacağız, tezek mi yakacağız. Porsche’e binmeyip Fiat’a binin diyor. Sen niye BMW’ye biniyorsun. 6 tane uçağı neden aldın. Biz senin oğluna ’gemiciği bırak sandala bin’ diyor muyuz. Cari açık için biz uyarmıştık. Ama şimdi cari açığın finansmanını vatandaşa yıkmaya çalışıyorlar. Gelirden değil harcamadan alıyorlar. Harcamadan vergi alındığı için burada zengin- fakir fark etmez. Herkes buna katılır."

’BENZİN İSTASYONLARI VERGİ DAİRESİ OLDU’

"İngiliz viski şirketlerinin borcunu affederken cari açık yok muydu" diye soran İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sigara, alkol, elektrik, doğalgaz fiyatlarını güncellediniz. Benzini her gün güncelliyorsunuz. Pırlantadaki vergi oranını neden güncellemiyorsunuz. AKP’ye şunu diyorum. Merak etmeyin yakında bu millet sizi güncelleyecek. Vatandaş artık zamlar konusunda espri üretiyor. Diyor ki ’benzin istasyonları vergi dairesi oldu. 100 liralık vergi aldım, 30 lirası benzindi’ AKP iktidarında toplanan vergi 4.5 katına çıktı. Bir de Sayın Başbakan’ın bir özelliği daha var. Ekonomiyi hayvanlar dünyası üzerinden açıklayan tek başbakan. ’3 koyun güdemezler, eşeği sağlam kazığa bağladık’ gibi açıklamalar gerçekten Başbakanlık ciddiyetine yakışmıyor. Bir devlet adamlığı ciddiyetine yakışmıyor. Hayvanlar alemi ayrıdır, ekonomi ayrıdır."

CHP’DEN ZAM PROTESTOSU

CHP İzmir örgütü, son zamları pankartlarla protesto etti. İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ithal otomobil zamları nedeniyle Başbakan’ın "Porsche kullanacağına Fiat’a bin" sözleriyle milletle dalga geçtiğini belirterek, "Kaçınızda Porsche var? Millet otobüse binemezken Başbakan bizimle alay ediyor" dedi.

Elektrik ve doğalgaz zammına, Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) artırılmasına tepkiler sürüyor. İzmir’de CHP’li vekiller Musa Çam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır başta olmak üzere partinin kadın ve gençlik kolları üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi Kültürpark Lozan Kapısı önünde zamları protesto etti. Gençler ellerinde, ’Mutlu musun yüzde 50, bu zamlar size koymaz değil mi’, ’İş yok, atama yok, zam var’, "Öldüren Tayyip vergisi, ÖTV’, ’Adamın biri boşbakan olmuş, herşeye zam yapıp durmuş’, ’Bu gece gözüme uyku girmedi, bir zammı düşündüm bir de vergiyi’, ’Harçlara değil maaşlara zam’, ’Haydi bi daha, bi daha bi daha. Yeni zamlar yolda’ yazılı pankartlar taşıdı.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yaptığı basın açıklamasında, Hükümetin zamlara gerekçe olarak cari açığı gösterdiğini hatırlatıp, "Bu itiraf, beceriksizliklerinin, yalan söylediklerinin göstergesidir. Genel seçimlerde Hükümet’in tüm temsilcileri gözümüzün içine baka baka güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuzu söylemediler mi? Cari açığın kapandığını, alınan önlemlerin işe yaradığını açıklamadılar mı? ‘İşimiz millete hizmet’ diyen AKP şimdi nasıl oldu da millete eziyet demeye başladı. Mızrak çuvala sığmıyor. Sıkıntıyı halk çekiyor" dedi.

CHP İl Başkanı Bayır, zamları "Porsche kullanacağına Fiat’a bin" diyerek savunan Başbakan’ı da eleştirerek, "Başbakan ‘ne olmuş canım sigara içmeyin, alkol az tüketin’ diyor. Evimize aldığımız tüpgazda, doğalgazda; yemek pişirme, ısınma, banyo yapma ihtiyacımız için ne yapacağız. O zaman da yemeğinizi çiğ yiyin mi diyeceksiniz, banyo yapmayın mı diyeceksiniz? Utanmadan ‘Porsche’ye binmeyin Fiat’a binin’ diyor. Yerli malını biz de savunuyoruz. Kaçınızda Porsche var? Millet otobüse binemezken bizimle alay ediyor. Bu zamların hiçbir bahanesi olamaz. Ekonomide pembe tablo çizen AKP, son zamlarla ortaya çıkan kara toblonun hesabını vermek zorundadır" dedi.   (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER