CHP’nin Ankara Adayı Mansur Yavaş oldu

Mansur Yavaş CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Mansur Yavaş kimdir

 CHP’nin Ankara Adayı Mansur Yavaş oldu

 CHP’nin Ankara Adayı Mansur Yavaş oldu 


Mansur Yavaş CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Mansur Yavaş kimdir?
CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş oldu. Her şey bir twitter mesajıyla başladı. Mansur Yavaş kimdir? 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez’deki makamında bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu. 


Mansur Yavaş CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı
Genel Başkan Kılıçdaroğlu görüşme sonrası Mansur Yavaş’ın CHP Ankara Büyükşehir aday adayı olduğunu belirtti.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca, twitter hesabından CHP’nin Ankara adayı hakkında ilginç bir mesaj paylaştı. 
Bir dönem Tansu Çiller’in de danışmanlıığını yapan, şimdilerde ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağcı danışmanı olarak bilinen Şükrü Karaca twitter’dan paylaştığı mesajında "Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara’ya hayırlı olsun" dedi.

DAHA ÖNCE MHP’DEN ADAY OLMUŞTU


Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden biri olan Karaca’nın attığı bu mesaj, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mansur Yavaş’ı aday göstereceği şeklinde yorumlandı. Ancak Karaca, attığı tweeti daha sonra sildi. 
Beypazarı’nın eski belediye başkanı Mansur Yavaş 2009 seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmuş ve aldığı yüzde 27 oy oranı ile dikkatleri çekmişti. 


MANSUR YAVAŞ KİMDİR?
1955 yılında Beypazarı’nda dünyaya gelen Mansur Yavaş; ilk, orta, lise     öğrenimini Beypazarı’nda yaptıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini tamamladıktan sonra 1986 yılında Beypazarı’nda serbest avukatlık yapmaya başlayan Mansur Yavaş; 18 Nisan 1999 seçimlerinde Beypazarı Belediye Başkanı oldu. 
Beş yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla Beypazarı’nı, Türkiye’nin en güzel on güzel ilçesinden biri yapmayı başaran Yavaş; Tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında öncü oldu. 

28 Mart 2004 yılında ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş; gerçekleştirdiği projeleriyle literatürlere “Beypazarı Modeli”nin mimarı olarak geçti. “Ankara’yı Marka Kent” yapma hedefi ile 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER