CHP’Lİ İLGEZDİ: KAMUDA CADI AVI BAŞLATILACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, memurların gizli bir ekip tarafından değerlendirilmesi kamuda cadı avı başlatmaktır, dedi

CHP’Lİ İLGEZDİ: KAMUDA CADI AVI BAŞLATILACAK
 CHP’Lİ İLGEZDİ: KAMUDA CADI AVI BAŞLATILACAK 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Gizli tanık uygulamasıyla yaşananlar hâlâ hafızalarımızdayken memurların gizli bir ekip tarafından değerlendirilmesi kamuda cadı avı başlatmaktır, dedi

ANKARA- (TBMM) Hükümetin sır gibi sakladığı ve 3 milyon kamu emekçisini yakından ilgilendiren yeni sicil sisteminin ayrıntıları belli olmaya başladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan ve memurların, kimler arasından ve hangi esaslara göre seçileceği belli olmayan “gizli bir ekip” tarafından değerlendirmeye tabi tutulmasını öneren taslak, görüş için ilgili bakanlıklara gönderildi. 
Konuyla ilgili Meclis’te açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, söz konusu düzenlemenin insan haklarına ve anayasaya açıkça aykırı olduğunu söyledi.   

CADI AVI BAŞLAYACAK
Meclis’te söz alan CHP’li İlgezdi, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda yaşanan “gizli tanık” skandallarına göndermede bulunarak, “gizli tanık uygulamasıyla yaşananlar hâlâ hafızalarımızdayken memurların gizli bir ekip tarafından değerlendirilmesi; A ve B alan memura terfi, C ve D alanlara ise ceza verilmesi, kamuda yeni bir cadı avı başlatmaktır” dedi.  

İNSAN HAKLARINA AYKIRI
3 Milyon memuru yakından ilgilendiren yeni sicil düzenlemesiyle ilgili detayları hükümete yakın basın organlarından öğrendiklerini söyleyen CHP’li İlgezdi, “Emekçilerin, hangi kriterlere göre seçileceği belli olmayan gizli bir ekip tarafından değerlendirmeye tabi tutulması, cezalandırılıp, ödüllendirilmesi insan haklarına ve Anayasa'mıza açıkça aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

TOPLUMSAL BARIŞI BOZAR 
Düzenlemenin iktidarla aynı siyasi görüşü paylaşmayan kamu emekçilerini hedef aldığını vurgulayan CHP’li İlgezdi, “Bu çalışma taşeron memurlar yaratılarak milyonlarca kamu emekçisinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Emekçileri iktidarın kurşun askeri hâline getirecek bu çalışma iş barışı kadar toplumsal barışı da bozacak bir adımdır.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER