CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu köstebeği açıklayacak

Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri soruşturmasında köstebeklik yapan kişinin bir bakan olduğunu iddiasını bir adım ileriye taşıdı. Kılıçdaroğlu, bu kişinin kimliğini gelecek hafta CHP'nin grup toplantısında açıklayacağını söyledi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu köstebeği açıklayacak
CHP Genel Başkanı, partisinin grup toplantısından sonra TBMM’deki makamında basın mensuplarıyla sohbet etti. Bir basın mensubunun, "Siz de köstebek bakanı açıklamıyorsunuz. Siz niye açıklamıyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Belki yoktur Bakan diyecek. O da bana söylesin. Desin ki, sen açıkla. Söz veriyorum açıklayacağım. Bir iki bilgiye ihtiyacım var. Onlar gelince açıklayacağım, söz. Bir dahaki salı grup toplantısında açıklarım."

Bir gazetecinin, "O kadar beklenmez" sözüne Kılıçdaroğlu, "Niye olmasın, bir hafta uzun değil" dedi.

-"KİMLİĞİ BELLİ"-

"Gelmesini istediğiniz bilgi bakanın kimliği mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır, kimliği belli. Kimliği siz de iyi biliyorsunuz. Hepiniz biliyorsunuz. Şunu söylese, ’kanıtlarsan ben kapının önüne koyarım’ derse mesele yok. Tavrını bir bilelim bakalım" dedi.

"Zafer Çağlayan mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Hayır" dedi. Bir gazetecinin, "Beşir Bey’in ismini söylemiştiniz zaten" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben söylemedim ama..." dedi.

"Özel kalemdeydi şimdi odaya mı geçti köstebek. Köstebek yer mi değiştirdi" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiçbir Özel Kalem Müdürü bu işe girmez. Sanki biz devletin nasıl çalıştığını bilmiyor muyuz" dedi.

-BAŞBAKAN’IN ALMAN VAKFI İLE İLGİLİ SÖZLERİ-

Başbakan’ın "Alman vakfı ve CHP’li belediyeler" ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine CHP Genel Başkanı, "Ben açık net şunu söylüyorum; PKK’ya para aktarmak suçtur. Bir Başbakan, bu suçu bile bile üzerine gitmiyorsa, o daha büyük suçtur. O zaman terörle mücadele diye bir şey yok. Terörü destekleme var. Açıklasın. ’Soruşturmalar gizlidir’ diyordu, değil mi? Türkiye’deki tüm soruşturmanın tapeleri Başbakan’a servis ediliyor. Bunu itiraf ediyor Sayın Başbakan. Yani bir polis devleti. Yani ’tüm dinlemeler bana gelsin, ben dinleyeceğim, bakacağım. Benim arzu ettiklerimi ayıklayın, arzu etmediklerimi servis edebilirsiniz’ şeklinde" dedi.

-CHP’Lİ BELEDİYELERE YAPILAN OPERASYONLAR-

CHP’li belediyelere yapılan baskınların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "CHP’li belediyeler iş yapmasınlar diye baskınlar düzenleniyor. Bir anlamda devlet terörü var CHP’li belediyeler üzerinde. Yani düşünün Maltepe Belediye Başkanı’nı çağırıp ifadesine başvuracaksın. Polis ordusuyla adam getirmek var mı? Başvurursun gelir. Telefon edersin, mektup yazarsın gelir. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı sabahın 6’sında alındı. Bu adamların kaçacak hali yok ki... Zaten bütün belediye başkanları iyi biliyor, telefonları dinleniyor. Hepsi bunu biliyor. Bilmeyen yok ki..." dedi.

"Seçime doğru daha çok operasyon bekliyor musunuz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yapabilirler, olabilir. Bu bizi yıldırmamalı, korkutmamalı. Verilemeyecek hesabımız yok. Ne olacak? Belediyeler konusunda bu kadar hassas olan Başbakan’a Kayseri Belediyesi’nde rüşvet toplayan adamın el defterini gönderdim. Görmemezlikten geldi. O defter, altında rüşvet toplayanın adı yok diyor. Allah aşkına hangi adam rüşvet defterinin altına bir de adını soyadını yazar, imzasını atar. Gönderirsin Adli Tıp’a bakarlar onun imzası mı yazısı mı diye" dedi.

-HAZIRLIK KOMİSYONU-

Anayasa için oluşturulacak komisyona verilecek 3 isim konusunda ise Kılıçdaroğlu, "Üçüncü isim Atilla Kart olacak. Süheyl Batum ve Rıza Türmen ile birlikte" dedi.

"Tutuklu milletvekilleri ön şart değil dediniz ama eş zamanlı yürümezse ne olacak" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yürüyecektir öyle tahmin ediyoruz. O zaman demokrasi söyleminde samimi değiller. Biz demokrasiyi genişletmek istemiyor muyuz. O zaman yasal olanını da anayasal olanını da beraber yapacağız. Birisini yapıp diğerini yapmamak olur mu? Anayasa 90. madde uygulanmıyor. Özel yaşamın gizliliğini kimsenin taktığı yok. Öyle şey olur mu? Anayasa yapmak o zaman sorunu çözmez" dedi.    (Milliyet)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER