Ak Parti'de İstifa Süreci Başlıyor

AK Parti'de 21 Ekim'de başlayacağı açıklanan yerel seçimler adaylık başvuruları MYK kararı ile erkene alındı. Süreç 1 Ekim'de başlıyor.

Ak Parti'de İstifa Süreci Başlıyor
Ak Parti'de İstifa Süreci Başlıyor
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

AK Parti'de 21 Ekim'de başlayacağı açıklanan yerel seçimler adaylık başvuruları MYK kararı ile erkene alındı. Süreç 1 Ekim'de başlıyor.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulundan alınan yetkiye dayanılarak, 21 Ekim'de başlayacağı açıklanan adaylık başvuru tarihinin erkene çekilmesi kararlaştırıldı.

Yerel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olacaklar, 1 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında partiye başvuracak. AK Parti'nin de yerel seçimlere ilişkin temayül yoklamalarını ve anket çalışmalarını kasım ayında tamamlaması öngörülüyor.

AK Parti teşkilatlarındaki başkan ve yöneticiler, aday adaylığı başvurusu yapmaları halinde teşkilatlardaki görevlerinden ayrılacak, bu durumdaki kişilerin 1 Kasım'a kadar istifa etmeleri gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde 21 Ekim olarak açıklanan takvim başlangıcı, yapılan MKYK toplantısı ardından AK Parti mahalli idareler seçimi aday adaylık başvuru tarihinin 1 Ekim 2013′de başlayıp 1 Kasım 2013 tarihinde biteceği açıklandı.

Ak Parti yönetiminin, 2 Ekim'de toplanacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda istifa konusunu değerlendirerek, netleştireceği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti MKYK toplantısı ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 2014 yerel seçimlerinde aday adaylık sürecinin 21 Ekim 2013 tarihinde başlayacağını söylemişti.

 Türkiye’nin artık yerel seçim havasına girmeye başladığına dikkat çeken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik; "Tüm siyasi partilerin bu konuda hummalı faaliyet içinde, Her zaman en hazırlıklı ve düzenli çalışan parti şüphesiz ki AK Parti’dir” diye konuştu.

“Yerel seçimlerde aday adayı olacakların başvuru tarihlerini toplantıda aldıkları kararla 1 Ekim-1 Kasım olarak” belirlediklerini ifade eden Çelik, parti olarak yaptırdıkları son kamuoyu araştırmalarını da açıkladı.

6-12 Eylül’de yaptırdıkları kamuoyu araştırmasına göre bugün seçim olsa AK Parti’nin yüzde 50.6, CHP’nin yüzde 24.1, MHP’nin yüzde 14.3, BDP’nin yüzde 7.1 diğerlerinin ise yüzde 3.9 oy alacağını dile getiren Çelik, “Bütün bu kamuoyu araştırmalarındaki ortak payda şudur: AK Parti (yüzde) 50-52, CHP 23-25, MHP 12-14, BDP 6-7 arasında görünmektedir” diye konuştu. Çelik, bu araştırmaların geniş denek kitlesinin üzerinde yapıldığını da vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER