AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci başlıyor

AK Parti’de 5 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayacak belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 12 Kasım 2018 Pazartesi günü son bulacak.

AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci başlıyor
 AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci başlıyor

AK Parti’de 5 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayacak belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 12 Kasım 2018 Pazartesi günü son bulacak.

AK Parti’den 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde belediye başkanı olmak isteyenler için aday adaylığı başvuru süreci başlıyor.
AK Parti’de belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinin 5 Kasım’da başlayacağını açıklandı. Aday Adaylığı başvuru süreci ile belediye başkanı adayı olmak isteyenlerin belediye başkanı aday adayı başvuru şartları ve başvuru süreci Merkez Karar Yürütme Kurulumuz tarafından belirlenmiştir.

5 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayacak belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 12 Kasım 2018 Pazartesi günü son bulacak. Belediye Meclisi Üyelikleri için başvurular ise 5 Kasım 2018 ile 3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacaktır. AK Parti’de belediye başkanı olmak isteyen adaylarımız başvurularını Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Genel Merkezine veya Genel Merkeze iletilmek üzere bizzat yazılı olarak İl Başkanlığına, İlçe Belediye Başkanlıkları için İl Başkanlığımıza veya İl Başkanlığına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına, Belediye Meclisi Üyelikleri için ilçe başkanlıklarımıza başvuru için istenen belgelerinde eksiksiz olarak tamamlamak suretiyle yapılacaktır”


2019 AK Parti aday başvuru şartları ücreti son dakika yerel seçimler AK Parti adaylık başvurusu
2019 AK Parti aday başvuru şartları ücreti son dakika yerel seçimler AK Parti adaylık başvurusu. AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. AK Parti'de aday adaylığı ücretleri ne kadar olacak ve adaylık süreci nasıl işleyecek? 
2019 AK Parti aday başvuru şartları ücreti son dakika yerel seçimler AK Parti adaylık başvurusu. AK Parti aday adaylığı başvuru ücretleri ne kadar? Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin aday adaylığı başvuru ücretleri belli oldu. AK Parti'nin yerel seçim adaylık başvuru ücretlerini haberimizden görebilir detayları inceleyebilirsiniz. AK Parti’de aday adaylığı başvuru resmen başladı. 31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti aday adaylığı süreci nasıl işleyecek? Adaylık ücretleri ne kadar? İşte bütün bu soruların yanıtı ve adaylık ile ilgili son dakika haberleri. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri (yerel seçimler) ile ilgili alınan kararları açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili alınan kararlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çelik, "Partimiz bütün seçim çevrelerinde seçime katılacaktır. Bütün seçim çevrelerinde Partimiz adaylarının tespiti ve sıralamasında ’Merkez Yoklaması’ usulü uygulanacaktır. Adaylık başvuruları; Belediye Başkanlıkları için 5 Kasım 2018 ile 12 Kasım 2018 tarihleri arasında, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri için 5 Kasım 2018 ile 3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylık başvuruları; Büyükşehir ve İl Belediye Başkanlıkları için Genel Merkeze veya Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlıklarına, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları için İl Başkanlıklarına veya İl Başkanlıklarına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri için İlçe Başkanlıklarına bizzat yazılı olarak yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti aday adaylığı başvuru şartları 
Çelik, büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin TL, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde ilçe belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500 TL, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500 TL, belde belediye başkanı aday adaylarından bin TL, Büyükşehirlerdeki Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından bin TL, İl Genel Meclisi üyesi ve Büyükşehir olmayan diğer illerin Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından 500 TL aidat alınacağını bildirdi. Belirlenen aidatların, kadın ve genç aday adaylardan 1/2, engelli aday adaylarından 1/4 oranında alınacağını belirten Çelik, "31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin bütün iş ve işlemlerle ilgili olarak Merkez Karar ve Yönetim Kuruluna ait tüm yetkiler Merkez Yürütme Kurulu’na devredilmiştir" açıklamasında bulundu.

ÖZHASEKİ: ŞAŞIRACAĞINIZ İSİMLERİ DE ADAY GÖRECEKSİNİZ

Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerde şaşırtıcı isimlerin de partilerinden aday gösterileceğini açıklayarak, ''Büyükşehirlerimize kim daha iyi hizmet eder, bu işe kim liyakatli, bunları bulmaya çalışıyoruz" dedi.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yapılacak 75 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenine giderken, Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metresindeki Tekir Yaylası'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mehmet Özhaseki, partisinin yerel seçimlerle ilgili kampanya çalışmaları hakkında şunları söyledi:

''Seçimlere, birçok alanda devrim niteliğinde, insanlar duyduğunda hakikaten dudak ısıracakları şekilde bir kampanyayla hazırlanıyoruz. Adaylarımızı belirlerken aradığımız özellik farklı, seçimlerde kullanacağımız sloganlar farklı, argümanlar farklı, manifestomuz farklı. Kendini yenilemiş bir AK Parti olarak ortaya çıkıyoruz. Allah'a hamdolsun yıllardır yaptığımız belediyecilik dillere destan oldu. Zamanında yapılmış o ideolojik belediyecilik, hizmetin geri planda olduğu belediyeciliğin artık ortadan kalktığı, devasa işlerin yapıldığı bir belediyecilik dönemine girdik. Ancak biz olduğumuz yerde sayamayız. Yenilikler yapmak zorundayız.''

'SÜRPRİZLERİ GÖRMÜŞ OLACAĞIZ'

İnsanların belediyelerden beklentilerine cevap verecek bir yerel seçim manifestosu hazırladıklarını dile getiren Özhaseki, şöyle dedi:

''Türkiye'deki bütün belediyelerimizi geleceğe hazırlamak zorundayız. Bu anlamda da insanların belediyelerden beklentileri neyse işte onlara cevap verecek bir manifesto geliyor. Cumhurbaşkanımız onu açıklayacak. İşte oradaki sürprizleri inşallah hep beraber görmüş olacağız. İnsanlar bir şehirden ne bekler, insanlar belediyelerden ne bekler? Bunların cevapları var. Yani gerek kentsel dönüşümle, gerekse şehirdeki imar tadilatlarında, gerekse şehrin geleceğe hazırlanan bir medeniyet inşası yolundaki yeniden yapılanmasında neler bekliyorsa işte hepsinin yol haritasının belli olduğu ve bundan sonra bütün belediye başkanlarımızın Anayasa'ya uygun hareket edecekleri bir manifesto geliyor."

'BİR YERE TALİP OLMAM, ADAYIM DA DEMEM'

Mehmet Özhaseki, kendisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı veya gösterileceği yönündeki iddialarla ilgili de açıklamada bulunarak, ''Benim şahsımın düşüncelerini bir Kayseri biliyor. Kolay kolay bir yere ne talip olurum ne de adayım derim. Öyle bir şey olmaz. Ancak, AK Parti olarak biz bütün şehirlerde özellikle Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde tabii ki çok daha farklı metotla adayımızı belirlemeye çalışıyoruz. Aday belirleme komisyonunun başında da tabii ki ben varım'' dedi.

'EN ÇOK OY ALACAK ADAYI ARAMIYORUZ'

Özhaseki, yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olacaklarla ilgili seçim takvimini açıkladıklarını belirterek, adaylarda 'liyakat' aradıklarını vurguladı. Mehmet Özhaseki, bu konudaki düşüncelerini şöyle dile getirdi:

''Bir taraftan anketler yapıyoruz. Bu anketleri de tam doğruyu elde edebilmek adına değişik şekillerde yapıyoruz. Kimi zaman arazide, kimi zaman SMS anketinde, kimi zaman da telefonla yapıyoruz. Bütün bunlar örtüşüyorsa bir anlam ifade ediyor. Manipüle edilmemiş anket önemli. İkincisi, tüm teşkilatlarımızın görüşünü alıyoruz. Temayüller yapacağız.

Üçüncüsü, milletvekillerimizin ve MKYK üyelerimizin görüşlerini alıyoruz. Teşkilatın seçilmişlerinin özellikle bizim yönetimlerin şehirlerdeki taramaları var. Onları dikkate alıyoruz. Bütün bunlar neticesinde büyükşehirlerimize kim daha iyi hizmet eder, bu işe kim liyakatli bunları bulmaya çalışıyoruz. Burada en önemli özellik şu; Biz en çok oy alacak adayı aramıyoruz. Elbette partiler en çok oy alacak adayı arayabilirler ama biz iktidar partisiyiz. Gelecek seçimde yine insanların içine çıkacağız. Yine insanların yüzüne bakacağız. Bizim kalıcı olabilmek için en doğru ve liyakatli adayı bulmamız lazım.

'ŞAŞIRACAĞINIZ İSİMLER OLACAK'

Burada tabii bazı vasıflar sayıyoruz, yüzü gülecek, gönlü açık olacak, sofrası, kapısı açık olacak diyoruz. Bizim için önemli olan o şehri alıp geleceğe taşıyacak adayların bulunmasıdır. Bu anlamda birçok isim belirledik. Önümüzdeki günlerde komisyonlarda bu isimleri bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Bizim için önemli olan şu; Partimizin bünyesinde tabii ki görev alan arkadaşlarımızın yaptığı işlerin hepsini önemsiyoruz ve takdir ediyoruz. Fedakârca gelip gayret ediyorlar. Takdir gören arkadaşlarımız oradan olursa hiç şüphesizce o arkadaşlarımızı koyarız. Bizim parti bünyesi dışında o kadar çok bizimle aynı şekilde düşünen, muhafazakâr, demokrat kimliğini koruyan insan var ki işte onlara da açılmamız lazım. O isimlerden epeycesini de bu seçimlerde aday olarak görebilirsiniz. Onların da hepsine zaten teklif götürüyoruz.

Şaşıracağınız isimleri de aday göreceksiniz. Onların birçoğu kendi işinde başarılı insanlar. Türkiye'de kabul görmüş isimler. Bunları biz davet etmezsek kolay kolay gelmezler. İşte o insanları da biz davet ediyoruz. O isimlerin hepsi bizde gizli olarak duruyor. Önümüzdeki günlerde inşallah bunların açığa çıkacağı bir dönem yaşayacağız."

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109