AK Parti Aday gösterilecek isimlerin listesi için net tarih verdi

Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması! Aday gösterilecek isimlerin listesi için net tarih verdi

AK Parti Aday gösterilecek isimlerin listesi için net tarih verdi

AK Parti Aday gösterilecek isimlerin listesi için net tarih verdi


Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması! Aday gösterilecek isimlerin listesi için net tarih verdi


Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ziyareti dönüşünde 2024 yerel seçimlerine ilişkin soruya cevap verdi. Erdoğan, MHP ile yapılan toplantılara ve aday belirlemelere ilişkin soruya, ''2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.'' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. İsrail-Hamas, Savunma sanayii, Doğu Akdeniz’de enerji konularına değinen Erdoğan en çok merak edilen yerel seçimler konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
''Sayın Cumhurbaşkanım son soru benim. Siyasette AK Parti ile MHP'nin heyetleri, yerel seçimler kapsamında bir araya geliyor. En son toplantılarını da dün yapmışlardı. Buradaki son durum nedir efendim? İşbirliğine gidildiği zaman buradaki çalışmalarda 2019 seçimlerindeki gibi dengeler gözetilecek mi?'' şeklindeki soruya Erdoğan şu cevabı verdi:

NET TARİH 15 ARALIK SONRASI
2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Yaklaşan yerel seçim öncesi AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri de sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan son yüz yüze görüşmede, komisyon toplantılarının sürmesi kararı alınmıştı.


AK PARTİ'NİN SEÇİM MİTİNGLERİ
Ocak ayının ikinci haftasından sonra başlaması beklenen mitingler daha çok hafta sonlarına yayılacak.

Erdoğan'ın deprem bölgesine öncelik vermesi beklentiler arasında yer alırken ilk ziyaretlerin Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Gaziantep gibi şehirlere yapılması planlanıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yapılacak mitinglerin ise seçimlere kısa süre kala olacağı belirtiliyor.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER