Hurma'nın Faydaları !

Hurma, palmiyegiller, familyasından dekoratif yapraklı bir palmiye türüdür. palmiyeler gibi tropikal,ılıman ve çöl ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir.

Hurma'nın Faydaları !
Hurma'nın Faydaları !

Hurma baştan başlamak üzere vücudumuzun bir çok organına elle tutulur gözle görülür tesir icra eder. Beynimizin fosfora ihtiyacı vardır. Bu da hurmada bol miktarda bulunmaktadır.Mideye, kalbe, gözlere, kirpiklere hatta yaramaz çocuklar için
bire bir.

Hurma, palmiyegiller, familyasından dekoratif yapraklı bir palmiye türüdür. palmiyeler gibi tropikal,ılıman ve çöl ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir.

Kazık ve saçak kök yapısına sahiptir. Ağacının pürüzlü gövdesi gri ağırlıklı kahverengi gibidir. Kardeşlenme eğilimi vardır.

Gövdesinden ve altından yavrular verebilir.Sıcağı, güneşi sever, soğuktan hoşlanmaz.Türkiye’de Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde yetişir. Ağaç kuvvetli ve dengeli bir gübrelemeye gereksinim duyar.

Beyin ve fikir işçileri çoğu zaman yorgunluk hissederler. Kendilerini dinlendirmek isterler işte o zaman hurma yemeliler. İlim erbabı kitap erbabı kalem erbabı işlerinin başında biraz hurma bulundursunlar yeter.

Hurmanın en etkili olduğu diğer bir saha da sinir sistemimizdir. Müthiş dinlendirici bir özelliği vardır. Hurma da B1- B2 vitaminleri bulunmaktadır.bunlarda zihni ve sinir sistemnini dinlendirici özelliğe sahiptirler.

Gözler Hurma gözleri kuvvetlendirir ve parlatır. Hurma A vitamini ihtiva ettiğinden hurma yiyenlerde özellikle gece körlüğü ve diğer göz zaafiyetleri olmaz.

İkinci dünya savaşında gece hücumu yapacak olan Amerikan pilotlarına hedeflerini daha net görebilmeleri için hurma yedirmişlerdir. Göz sinirlerini kuvvetlendirici özelliği vardır.

Çok çok yendiği takdir de her şeyin çoğunun zararlı olduğu gibi hurma da göze zarar verebilir.

Kulak Hurma ihtiyarlıktan mütevvelit kulak uğultusu duyma zafiyeti gibi kulak rahatsızlıklarında da faydalıdır.

Göğüs En iyi göğüs ilacı hurmadır. Hurma balgama ve nefes borusuna, öksürüğe çok iyi gelmektedir.

Kan damarları Hurma kan damarlarını yumuşatır.

Günümüzde damar sertliği denen şeyi engeller.

Ayrıca kanı temizler ve tansiyonu düzenler.

Kolesterol Kahve ve yağ kandaki kolesterolün yükselmesinde etkendirler.

Araplar bol miktarda kahve yağ yerler Fakat laboratuar araştırmalarında görülmüştür ki Araplarda bu hastalıktan eser yok.

Çünkü kahve ve diğer yiyeceklerin yanında mutlaka hurma vardır. Hurma kolesterole geçit vermiyor.

Böbrek ve Mesane
Hurma böbreklerin yıkanmasına yardım eder. Böbreklerin çalışmasını kuvvetlendirir. Mesane ve böbrek iltihabına şifa verir.

Hurmanın suyu böbrek taşlarını da yok eder.

6-7 hurma parçalanarak bir bardak suya konur birkaç saat sonra süzülür ısıtılarak günde iki defa içilir. Bu 15 gün yapılırsa böbrektaşlarını yok eder.

Mide ve Bağırsaklar:
Kişi ishal olduğu veya kustuğu zaman vücut çok su, tuz, potasyum, sodyum ve glikoz kaybeder. Hurmada ise bu unsurlardan bol miktarda bulunur. Böyle durumlarda hurma suyu hazırlanır, ondan kafi miktar alınırda kaybedilen mineraller ve güç telafi edilmiş olur. Hurma imsak halinde de bağırsaklara yardımcı olur.

Bağırsaklar tarafından kolay emilmesi cihetiyle bağırsakların çalışmasını sağlar ve dolayısıyla imsak halini giderir. Karında bulunan asalaklar için de hurma faydalıdır. Hz. Ali efendimizden rivayet edilen bir sözde “kim her gün sabah aç karına yedi hurma yerse karnındaki zararlılarıöldürür.” buyuruluyor.

Kanser
Hurmayı devamlı yemek kansere yakalanmamanın en önemli sebeplerindendir. Hurma magnezyum ihtiva ettiğinden kansere mani dir.

Devamlı hurma yeyen Araplarda kanser vakası pek görülmemektedir.

Basur
Hurmayı yemeye devam etmek yani sürekli yemek basuru engeller. Basuru olanlara da şiddetinin hafiflemesine sebep olur.

Yaramaz Çocuklar İçin Hurma Çok hareketli, afacan çocuklara da hurmanın faydalı olduğu söyleniyor. Hurmada sinirleri sakinleştirici bir özellik var. Bunun için çok hareketli ve afacan çocuklara sabah aç karına bir iki hurma yedirmek faydalı olacaktır. Denemekle bir zararınız olmaz.

Emzirme
Çocuklu kadınların sütünün çoğalması için hurma yenmelidir. Hurma süt hormonlarını harekete geçirir ve sütün çoğalmasını sağlar.

Kirpik
Hurma çekirdeği yakılarak sürme gibi göze çekilirse kirpikleri uzatır. Göz çapaklarına iyi gelir.

Böbrek Taşları ve Çekirdek

Çekirdek parçalanarak su ile iyice kaynatılırda içilirse böbrek ve safra taşları olan hastalara şifa verir.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2013, 16:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
belgin
belgin - 10 yıl Önce

ben hurmanın nekadar yararlı olduğunu sizden öğrendim diye tşk etmiştim ama mesajım silinmiş çok çok üzüldüm

belgin
belgin - 10 yıl Önce

bilemiyorum hurmanın yararlarını yazdınız bende üzüldüm dedim silinmiş diye üzüldüğümü yazmıştım size karşı ayıpmı oldu dersiniz özr dilerim

belgin
belgin - 10 yıl Önce

hurma yararlı inanıyorum keşke sevenlerde kavuşsaydı bunada inanmak isterdim

belgin
belgin - 10 yıl Önce

bugün fatmaya ümreden döndü diye mübareğe gittik hurma zemzem suyu ikram etti bi kız varmış aliağa tekno time sorumlusumuş oğlanla kız görüşcekler beyenirlerse inş söz yaparız sevgi görücü kızın adı inş olur

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109