Buğday Çimi ve Faydaları

Buğday çimi, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde son derece etkili.

Buğday Çimi ve Faydaları
Buğday Çimi ve Faydaları

Buğday çimi, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde son derece etkili. Sıvı oksijenle dolu olan buğday çimi, acıbadem ve kayısı çekirdeği, doğanın en güçlü anti kanseri olan laetril
içeriyor.


İşte buğday çimi ve bilinmeyen faydaları…

Alternatif tedavi yöntemlerini kabul eden çoğu doktorun ortak iddiası, buğday çimi yenilmesi ve buğday şırası içilmesi yönünde. Pakistan’daki Hunzakut Prensliği’nde kanserden ölüm yok. Ayrıca Hunzakutlular,

acı badem ve kayısı çekirdeğini yiyorlar ve kansere yakalanmıyorlar.

Türkiye’de acı badem ve kayısı tüketilen bölgelerde kanser vakalarının azlığı dikkat çekiyor.

Kanseri engelleyen besinlerin başında atalarımızın Orta Asya’da içtikleri Buğday şırası geliyor.

Ödemiş ile Salihli arasında, binbir efsaneye konu olmuş Bozdağ’ın eteklerinde cennet gölcük kıyısında kanseri yenen, bu zaferi kazandıktan sonra da mücadelesi herkese örnek olsun diyerek bir de kitap yazan
Dr. İlhami Güneral, buğday çiminin etkisini anlatıyor:

Önemli olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok da zor bir şey değildir. Buğday müthiş bir kanser ilacıdır. Buğday şırası kanseri önler ve bu önemli bir bitkisel
tedavi aracıdır. Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir. Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve
aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunur.

Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir.

Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi, doğanın en güçlü anti kanseri olan ‘laetril’ içermektedir.



Buğday Çim Suyunun Önemli 40 Faydası


1. Buğday çimi suyu %70 klorofil içerir.

2. İsviçre'deki ünlü Bircher-Benner Clinic’in kurucusu, "müsli"yi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr. Max Bircher, klorofili "Konsantre Güneş Gücü" olarak isimlendirmiştir.

3. Klorofil hücre ve dokulara nüfuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur.

4. Klorofil vücuttaki ilaç artıklarını ve kimyasalları temizler.

5. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder "zararsız" hale getirir.

6. Klorofil karaciğeri temizler.

7. Buğday çimi, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır. Dr. Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuç, marul, kereviz vb. sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir.

8. Dr. Max Bircher'e göre "Klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler... Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hiçbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir toniktir."

9. Dr. Ann Wigmore buğday çimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaçlı besin olarak kullanmıştır.

10. Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir.

11. Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir.

12. Dr. Bircher'e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini -zararsız hale getirilmesini sağlayan- ve canlandırarak yeniden yapılanmasına -yenilenmesine- destek olan bir madde olarak kullanmaktadır.

13. 1940 yılında Dr.Benjamin Cruskin American Journal of Surgery’de klorofili;

Kötü kokuların giderilmesi, Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi, Yaraların iyileşmesi, Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması, Kronik sinüzit tedavisi, Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi, Varis damarlarının tedavisi, Bacak ülserlerinin tedavisi, İltihaplı isilik tedavisi, Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi, Rektum (anal) yaraların tedavisi, Rahim boynu yangılarının tedavisi, Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi, Tifo, karahumma ateşini düşürme ve İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir.

14. Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır.

15. Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu için gerektiğinde vücudun hem içten hem de dıştan tedavisine/iyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur.

16. Klorofil pek çok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday çimi en çok tavsiye edilen gıdadır, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin içerir. Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bünyesine alır.

17. Buğday çimi klorofil içeren tüm yeşil bitkiler gibi yüksek miktarda oksijen içerir. Beyin ve tüm vücut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mümkündür.

18. Buğday çimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 7-8 ay düzenli tüketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur. Tabii bunun için aynı zamanda sağlıklı beslenme de şarttır.

19. Klorofil tüm bitkilerin hayatı için temel olan maddedir.

20. Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr. Bernard Jensen vücudun buğday çimi suyunu sadece birkaç dakika içinde ve oldukça düşük miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir.

21. Buğday çimindeki klorofil kan akışını yeniden düzenler. Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hiçbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır. Kandaki kırmızı hücrelerin sayısı 4-5 günlük klorofil tüketiminden sonra normal seviyelerine yükselir ki bu ileri düzeyde anemi hastası veya kan sayımı düşük olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır.

22. Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler, çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır.

23. Buğday çimi "çim suyu faktörü" içerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını sürdürebilmesi açısından gereken önemli maddelerden biridir.

24. Buğday çimi suyu vücudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en önemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz.

25. Ham -işlenmemiş- saf klorofil içeren buğday çimi suyu, hiçbir toksik yan etkisi olmaksızın vücuttaki toksinlerin atımı açısından da çok faydalıdır.

26. Günlük beslenmeye ilave edilen küçük bir miktar çim suyu diş çürümelerini önler.

27. Ağızda 5 dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar.

28. Buğday çimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır.

29. Ağız apselerinde -iltihaplı durumlarda- buğday çimi suyuna batırılmış buğday çimi posasını iltihaplı bölgeye koyun veya buğday çimi çiğneyin. Posayı bir süre sonra tükürerek atın.

30. Buğday çimi suyu zengin bir enzim deposudur.

31. Buğday çimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların açık tutulmasında çok etkilidir.

32. Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları için düzenli buğday çimi suyu için.

33. Düzenli buğday çimi suyu içmek saçların beyazlamasını önler.

34. Buğday çimi suyu her tür kan probleminin -rahatsızlığının- tedavisinde faydalıdır.

35. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir. Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın -sabun kullanmayın-.

36. Buğday çimi suyu hazmı kolaylaştırır.

37. Buğday çimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi için çok etkilidir.

38. Buğday çimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir. Klorofille artan hemoglobin üretimi sonucu hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği için vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkileri minimize edilir.

39. Buğday çimi suyu kılcal damarları güçlendirdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

40. Buğday çimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır.



Buğday Nasıl Çimlendirilir?


Evde derin cam bir kasenin altını pamukla kaplıyoruz. Bu pamuğun üzerine buğday tanelerini serpiştiriyoruz. Buğday tanelerini pamuğun üzerine dağıttıktan sonra üzerini taşmayacak şekilde su ile pamuğu ıslatıyoruz. Esasında çimlendirme kabı satılıyor. Buğday çimlendirmek için bu kapları kullanabilirsiniz. Eğer bulamazsanız cam kabın üzerine incecik bir naylon yada kalın bir kağıt koyup üzerine delik açın bu delikler bir hafta sonra bu çimlerin geçebileceği tutunabileceği delikler olması gerekir. Geniş delikler olacak. Her sabah kuruyan pamuğu  odanın sıcaklığına göre 1 veya 2 kere ıslatacağız. Direk güneş ışığında değil hafif güneş alacak şekilde olmalı kısa süre güneş görmesi yeterlidir.



Gençleştiren Buğday Çimi Suyu Hazırlanışı:

Çimlendirdiğimiz buğday çimlerinden bir tutam atıyoruz. Küçücük bir parça taze zencefil ekliyoruz. Bunları blendırdan geçiriyoruz. Buğday çimi suyu elde etmek için üretilmiş özel buğday çimi sıkma makinesi de var. Suyu çıkana kadar blendırdan geçirilir. 2-3 yemek kaşığı kadar su çıkar.  Bunun içine 1 çay kaşığı kadar da limon suyu eklenebilir. Küçük bir çay bardağının çeyreği kadar buğday çimi suyu koyularak içmeden hemen önce bir kürdan ile mercimek tanesi kadar arı sütü ekleyerek tahta kaşık veya kürdan yardımı ile karıştırılıp bunu sabah aç karna içiyoruz.

Arı sütü buzdolabında folyonun içinde saklanmalıdır.

Bunu sabahları içtiğinizde birkaç hafta sonra olumlu etkisini göreceksiniz.

 Buğday çimi suyunu taze olarak yapılır yapılmaz tüketmek gerekir.



Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2015, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER