Geleceğin belediye başkanlarından Sancaktepe Belediyesi’ne ziyaret

Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı öğrencileri, Sancaktepe Belediyesi’ni ziyaret etti.

Geleceğin belediye başkanlarından Sancaktepe Belediyesi’ne ziyaret
Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı öğrencileri, 18 Ekim 2011 Salı günü Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Cankatar’ı ziyaret etti. Yerel Yönetimler Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Seda H. Bostancı koordinatörlüğünde Sancaktepe Belediyesi’ni ziyaret eden öğrencilere belediyelerin ve yerel yönetimlerin işleyiş yapısı anlatıldı. Belediye müdürlükleri ve meclis yapısının tanıtıldığı ziyarette, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de görev alanlarına ilişkin öğrencilere sunum yaptılar.

Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı öğrencilerine bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Cankatar, “ Kentlerin, ekonomik kalkınma, çevre sorunları ve kürselleşme sürecinde rekabet gücünün önemli faktörleri arasında Yerel Yönetimlerin güçlenmesi bulunmaktadır. Yerel yönetimlerde, yenilikçi, demokratik, şeffaf ve katılımcı sürecin oluşumunun sağlanmasına yönelik hizmetlerde görev alabilecek nitelikli bireyler yetiştirecek bu programı elimizden geldiğince destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin ülkenin halkla buluştuğu bir kurum olduğunu belirten Cankatar, “Bu program ile ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu yerel yönetici boşluğunu dolduracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Sancaktepe Belediye’nin tüm birim müdürlüklerini gezen Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı öğrencileri belediyenin işleyiş yapısını yerinde gördü.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109