Yüz Germe Nedir? Yüz Germe Ne İşe Yarar?

Yüz Germe Nedir? Yüz Germe Ne İşe Yarar? Yüz Germe Fiyatları Ne Kadar? İşte Tüm Detaylar…

Yüz Germe Nedir? Yüz Germe Ne İşe Yarar?

Yüz Germe Nedir? Yüz Germe Ne İşe Yarar?

Yüz Germe Nedir? Yüz Germe Ne İşe Yarar? Yüz Germe Fiyatları Ne Kadar? İşte Tüm Detaylar…

Yaşlılık, yer çekimi, aşırı güne ışığına maruz kalma ve zamanla ortaya çıkan ince çizgi ve kırışıklıklara bağlı olarak yüzümüz daha yaşlı, solgun görünür. Bu da bizi mutsuz bir insan gibi göstermektedir. Bu gibi sorunların önüne geçmek ve kişiyi daha genç göstermek için özellikle orta yaş ve üzerine kişilere yüz germe uygulanmaktadır. Yüz germe işlemi çoğunlukla 35-40’lı yaşlardan sonra başvurulan bir yöntem olduğundan başvuran kişinin ciddi bir sağlık problemi olmaması şartı aranır.

Yüz germe işlemindeki asıl gaye çeşitli nedenlere bağlı olarak sarkan deriyi toparlamak, gerdirmek ve kişiyi daha genç göstermektir. Yüz germe estetiğinde adayın cilt yapısı, yağ dokularının mevcut durumu, cildin elastikiyet düzeyi gibi faktörler bir hayli önem taşır. Aynı zamanda kişide sağlık problemleri olmamalıdır. Yüz germe ameliyatı yaşlılık evresinde olan ve ciddi sarkmaları bulunan kişilerde klasik yüz germe şeklinde uygulanır. Daha az sarkıklık bulunan kişilere ise mini veya orta yüz germe yapılmaktadır.

Yüz germe yalnızca cerrahi teknik gerektiren bir işlem değildir. Aynı zamanda ameliyatsız yüz germe yöntemleri de bulunur. Siz de yüz germe yönteminden faydalanmak ve yüz germe fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Yüz germe ameliyatı çeşitleri nelerdir?

Mini yüz germe ameliyatı: Mini yüz germe ameliyatı henüz yaşlılık evresinde olmayan yetişkin bireylere uygulanır. Daha çok orta yaşlardaki hastalar mini yüz germenin aday tipini oluşturur. Mini yüz germe ameliyatı genellikle yanak bölgesinde hafif sarkıklıklar bulunan kişilerin tercih ettiği bir uygulamadır. Bu uygulamada sarkıklık bulunan yanak kısımlarının yukarı doğru gerdirilmesi amaçlanır. Genel veya sedasyon anestezisi ile uygulanır.

Orta yüz germe ameliyatı: Orta yüz germe ameliyatı ise göz çevresindeki yanak kısımlarındaki sarkmayı gidermek için uygulanır. Çoğunlukla 40 ila 55 yaş aralığındaki bireylerin tercih ettiği bir işlemdir. Bu yöntemde de genel anesteziden yararlanılır. Yaklaşık 2 saat süren bir ameliyattır.

Tam yüz germe ameliyatı: Tam yüz germe ameliyatı kişiye aynı anda mini ve orta yüz germe ameliyatının uygulandığı kombine bir operasyondur. Bu işlem daha çok yaşlılık evresinde olan hastalar için uygulanır. 55 ila 60 yaş aralığındaki bireyler için elverişlidir. Genel anesteziden yararlanılır. İşlem süresi yaklaşık 3 saati bulabilmektedir.

Yüz germe nasıl yapılır?

Yüz germe işlemine girişmeden önce doktorunuzla kapsamlı bir muayene gerçekleştirmeli, ciddi bir sağlık probleminiz varsa doktorunuzla paylaşmalısınız. Operasyondan beklentilerinizi doktorunuza dile getirmelisiniz. Aynı şekilde doktorunuz da sizi operasyon süreci hakkında bilgilendirmelidir. Muayene sürecinden sonra kişinin sahip olduğu sarkma düzeyi değerlendirilir ve bu doğrultuda bir planlama yapılır. Ameliyattan yaklaşık 1 hafta önce kan sulandırıcı ve benzeri ilaçların kullanımına ara verilmelidir. Aynı zamanda kişi sigara ve alkol kullanıyorsa bunlara da bir süreliğine ara vermelidir.

Yüz germe için en uygun yaş aralığı nedir?

Yüz germe genellikle 40’lı yaşlar ve üzeri kişiler için uygulanan bir işlem olarak karşımıza çıkar. Bu yaşlarda olan, boyun ve yüz bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak sarkıklıklar meydana gelmiş kişilerin başvurduğu bir işlemdir. Yaş artışına bağlı olarak cilt eski genç ve dinamik görüntüsü kaybeder ve elastikiyet seviyesi gittikçe azalır. Yüz germe ile kişinin sarkmış cildi yukarı doğru kaldırılarak gerdirilir. Böylece daha canlı ve genç bir cilt görüntüsü ortaya çıkmış olur. Yüz germe operasyonunda bireyin yüz ifadesinde herhangi bir değişiklik olmaz. Genel anestezi yönteminden yararlanılır. Yüz germe uzman bir plastik cerrah tarafından uygun hastane koşullarında uygulanmalıdır. Operasyon süresi genellikle 2 ila 4 saat arasında sürmektedir.

Siz de yüz germe işlemlerinden faydalanmak istiyor ve yüz germe fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız kliniğimize ulaşarak randevu alabilirsiniz.

Yüz germe sonrası iyileşme dönemi nasıldır?

Yüz germe ameliyatından sonraki 6.günde tedavi bölgesindeki dikişler vücuttan atılır. Oluşan şişlikler yavaşça inmeye başlar. İşlem sonrası hafif bir ağrı hissedilebilir ancak çok şiddetli değildir. Basit ağrı kesici ilaçlar yardımıyla kolaylıkla ağrı dindirilebilir. Ödem ve morarma gibi komplikasyonlar da iki hafta sonrasında kaybolmaya başlar. Ameliyatın cilde tam olarak etki etmesi için birkaç ay geçmesi gerekebilir. Elbette bu süreç kişiden kişiye değişecektir. Operasyon sonrasında hastalar en az iki hafta yüz germe korsesinden yararlanmalıdır. Ayrıca bu süreçte doktor tavsiyelerine uymak da çok önemlidir.

Yüz germe sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Hasta yüzünü, özellikle tedavi bölgesini dış etkenlere karşı korumalıdır. Yüz germe sonrası iyileşme sürecinde yüz bölgesinin çok yoğun hareketlere maruz kalmaması önemlidir. Giyilirken yüz bölgesine değecek giysiler tercih edilmemelidir. İşlemden sonraki bir ay içerisinde sigara tüketimine ara verilmelidir. Sigara kullanımı iyileşme sürecini zorlaştıracaktır.

Yüz germe ameliyatlarında kalıcılık ömrü çoğunlukla 10 yılı bulmaktadır. Ancak bu süre kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.

Ameliyat gerektirmeyen yüz germe çeşitleri nelerdir?

Yüz germe ameliyatı dışında cerrahi işlem gerektirmeyen yüz germe teknikleri de bulunur. Bazı kişiler bıçak altına yatmak istemez ve daha pratik ve kolay işlemleri tercih edebilir. Böyle bir durumda ise dolgu yöntemleri, somon DNA, mezoterapi teknikleri yardımıyla cildin elastikiyet seviyesini yükseltme ve kolajen üretimini artırma gibi yöntemler uygulanabilir. Kişinin yüzündeki sarkıklıklar ciddi boyutta ise ve kişi ameliyat olmak istemiyor ise ip ile yüz germe tekniği de sıkça önerilen yöntemler arasındadır. Bu tarz cerrahi işlem gerektirmeyen uygulamalarda iyileşme süreci de daha kısadır. Kişi günlük yaşamına daha kısa sürede geri dönebilir.

Yüz germe ne kadar? Yüz germe fiyatları nedir?

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en uygun tedavi yöntemini saptamak ve yüz germe fiyatları hakkında merak ettikleriniz için kliniğimize 0212 241 46 24 adlı numaradan ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas 

Web Site: https://www.drleylaarvas.com 
Facebook :@drleylaarvas 
Instagram :@drleylaarvas 
YouTube: LeylaArvas

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2021, 18:09

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER