YAŞAM GÜCÜMÜZLE YANINIZDAYIZ

KANSER BİLGİLENDİRME SEMİNERİ- 6 Ocak 2017 - Ücretsiz Farkındalık Semineri - Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde.

YAŞAM GÜCÜMÜZLE YANINIZDAYIZ
YAŞAM GÜCÜMÜZLE YANINIZDAYIZ

KANSER BİLGİLENDİRME SEMİNERİ- 6 Ocak 2017 - Ücretsiz Farkındalık Semineri - Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde.

YAŞAM GÜCÜ Gönüllüleri Derneğimiz,  kanseri yenen kişilerden ve yakınlarından oluşmaktadır.  Süreci yaşarken edindiğimiz tecrübeleri, mesleki bilgilerimiz ve hayat tecrübemiz ile birleştirerek; sevgi, moral, motivasyon ve yaşam gücü içeren  destek projelerini gerçekleştiriyoruz.
 
Hastanelerin Pediatri Servisinin,  Hematoloji ve Onkoloji Bölümünde çocuk kanseri tedavisi gören hastalara yönelik projeler yapıyoruz.  Çocuk kanserinin yanı sıra diğer kanser tiplerini yaşayan hastalara da talep doğrultusunda ‘YAŞAM GÜCÜMÜZLE YANINIZDAYIZ’ sloganı ile  destek veriyoruz.  

YAŞAM GÜCÜ Gönüllüleri Derneği olarak bilmekteyiz ki; tıp bedeni ve psikolojiyi tedavi ederken; destekleyici yöntemler ve farkındalık uygulamaları ile de ruh tedavi edilmelidir. Kanser tanı ve tedavisi sırasında sevgi, moral, motivasyon, yaşama azmi en az tedavi kadar önemli. Hastalığı yaşarken  hayatta kalma çabası, telaşı ve travması ile bu durumun ertelenebildiğini veya yanlışlıklar yapıldığını gördük. Büyükler,  kendini bir şekilde ifade etmenin yolunu bulsa da; çocukların,  bu  süreci  daha sıkıntılı yaşadığına şahit olduk. Süreci yaşayan kişiler olarak bu durum  çocuklara öncelik vererek;  sosyal sorumluluk faaliyetlerine başlama sürecimizi  hızlandırdı.  
 
Hastanelerin Pediatri Servislerini hediyelerimiz ile birlikte sürekli ziyaretlerimiz devam etmektedir. Ayrıca her yıl Gıda Desteği, Giysi Desteği, Kırtasiye Desteği, Hediye Şenliği, Piknik, Gösteri ve Konser  içeren projelere imza atmaktayız. Ayrıca ihtiyacı olan çocuklara tablet, tekerlekli sandalye, yürüteç bağışları da yaptık. Gönüllü olarak Yaşam ve Enerji Koçu desteğini 2013 yılından beri hastane ziyaretlerinde  tedavi olan kişilere bizzat vermekteyim.
 
 
SEMİNER PROJESİ  
 
6 Ocak 2017 Cuma günü Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde Kardelen 2 salonunda saat 14.00-16.00 da  İngiltere Kadın Platformu kurucu ve yöneticisi Nilgün Yılmaz, Psikiyatrist-Psikoterapist Dr. Aynil Yenel ve Yaşam Koçu Gülçin Dilek Gürbüz tarafından farkındalık semineri verilecektir. Birçok travmatik süreçten oluşan KANSER tedavisinde özellikle anne, eş, hasta ve birey olarak KADIN, bu durumlardan çok etkilenmektedir.  Çözüm odaklı yaklaşımlar ve farklı bakış açıları,  süreçle baş etme yöntemleri ve çözümler hakkında bilgiler içeren anlatımlar ile  konukların da sorularına cevap bulacağı bir farkındalık semineridir. Amaç ise süreci yaşayanların yaşam kalitesini arttırmak, yaşamamış olanlara da farkındalık yaratmaktır.
 
* Kanserin Travmatik Süreci
* Başetme Yöntemleri
* Bu süreçlerin yaşama ve yaşam alanlarına yansıyışı
* Tedavi sürecinde hasta, anne, eş ve birey olarak KADIN
 
Seminer için ULAŞIM :    İstanbul Anadolu Yakası metrosu Gülsuyu durağında inildiğinde E-5 yan yolda bulunan Kültür Merkezine kolaylıkla ulaşılmış olur.          
                          

MASKE PROJESİ (sosyal medyada devam ediyor)


* Meraklı gözlerle maskelere bakılmasın diye 
* Kanserin bulaşıcı hastalık olmadığı bilinsin diye 
* Bağışıklık sistemi zayıflayan hastaların, kendini korumak için maske  taktığı bilinsin diye

Farkındalık projemizi desteklemek için halk tarafından selfie çekilip; whatsapp dan gönderilen fotoğrafları yayınlıyoruz.
 
GÖRSEL FARKINDALIK  PROJESİ  (dağıtıma başlandı. Kitapların fotoğrafı ekte. Dağıtımla ilgili fotolar face sayfamızda)
 
Görsel Farkındalık Projemiz kapsamında bedelsiz dağıtımını yaptığımız derneğimize ait  iki kitap bulunmaktadır.  Bu kitaplar, tedavi sürecindeki çocuklara boyama-bilmece-bulmaca ile moral motivasyon sağlar iken; hazırladığımız soruların doktorlar tarafından halk dili anlatımı ile cevapları  mevcuttur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER