Siyah Muzun İnanılmaz Faydaları

Muz çok sağlıklı! Bunları smoothie'lere, protein karışımlarına ekleyebilir veya bu korkunç açlık sancılarını yatıştırmak için bir tane yiyebilirsiniz.

Siyah Muzun İnanılmaz Faydaları

Siyah Muzun İnanılmaz Faydaları

Muz çok sağlıklı! Bunları smoothie'lere, protein karışımlarına ekleyebilir veya bu korkunç açlık sancılarını yatıştırmak için bir tane yiyebilirsiniz.

Siyah muz yediğinizde vücutta neler olur?

Ancak, çok lekelenmiş olanları görmezden geliyoruz. Bununla birlikte, Japonya'da yapılan son araştırmalar, genellikle çöpte yerini bulan aynı lekeli muzların bazı inanılmaz faydalarını ortaya çıkardı. Aşağıdaki avantajlara bir göz atın.
 
1. Kansere karşı ekstra korumaya sahip olacaksınız

Araştırmacılar, lekeli muzların kanserli tümörleri öldüren Tümör Nekroz Faktörü (TNF) adlı bir bileşik içerdiğini buldu. Bu nedenle, bu tür lekeli muzları yemek kanseri önlemeye yardımcı olabilir.

2. Mide yanmasından iyileşeceksiniz

Muz, hazımsızlıkla savaşmaya yardımcı olan mükemmel doğal antasitler. Sindirimi kolaydır ve bu nedenle diğer mide problemlerine katkıda bulunmazlar. Bunun yerine, bir muz yedikten sonra rahatsızlık ortadan kalkar. Bu nedenle hazımsızlık ve mide ekşimesi için bir hap yutmak yerine, anında rahatlamak için bir muz yiyin.

3. Tansiyonunuz ayarlanacak

Kan basıncınızı korumak için kanınızda iyi bir potasyum düzeyine ihtiyacınız vardır ve vücudunuza lekeli muzlar tarafından sağlanabilir. Bunlar zengin potasyum kaynaklarıdır ve yüksek tansiyona neden olabilecek düşük sodyum içeriğine sahiptirler.

4. Daha az depresif olacaksınız

Muz, bir amino asit olan triptofan içerir. Vücudunuz bu amino asidi, ruh hali ve uyku ile yakından bağlantılı bir nörotransmitter olan serotonin üretiminde kullanır. Böylece muz, sakinleşmenize ve sağlıklı uyumanıza yardımcı olur.
 
5. Kabızlığı gidereceksiniz

Muzun kabızlığı gidermeye yardımcı olabileceği iyi bilinmektedir. Lif içeriğinden dolayı bağırsağın hacmine hacim katar ve hareket akışını kolaylaştırırlar. Bu nedenle, bir dahaki sefere sindirim veya bağırsak problemleriniz olduğunda, evde çare olarak muz yemeyi deneyin!

7. Ülserlerle baş etmeyi daha kolay bulacaksınız

Ülserler, akut rahatsızlık ve katı diyet kısıtlamaları ile eş anlamlıdır. Bunun nedeni, baharatların ve diğer birçok yenilebilir ürünün durumunuzu ağırlaştırabilmesi ve ek tahrişe neden olabilmesidir. Ancak muz, sindirim sisteminden hızla geçen ve çok ihtiyaç duyulan beslenmeyi sağlayan daha yumuşak bir dokuya sahiptir.

8. Kansızlıkla savaşacaksınız

Muz, bol miktarda mineral demir kaynağıdır. Demir, vücudunuzda besin ve oksijenin taşınmasından sorumlu olan kanınızdaki kırmızı kan hücrelerinin ana bileşenlerinden biridir. Muz vücudunuzun demir gereksinimlerini tamamlar, böylece düşük sayıda demir ve hastalıklı kırmızı kan hücreleri ile işaretlenen anemi oluşumunu azaltır.

9. Adet kramplarından kurtulacaksınız

Lekeli muzlardaki potasyum, adet döngülerinden kaynaklanan kas kramplarını hafifletmeye yardımcı olur. Muz ayrıca menstrüasyon sırasında şişkinlik ve su tutma olasılığını azaltan zengin bir B6 vitamini kaynağıdır.

Muz, diyetinize mükemmel bir ektir. Lekelenmeye başlar başlamaz onları yediğinizden emin olun - tamamen kararana kadar beklemeyin. Bu durum, düşük düzeyde faydalı antioksidanlar ve diğer besinleri içerir. Mükemmel olgun (ve hafif lekeli) muzlar kolayca sindirilir ve size birçok sağlık yararı sağlar. Öyleyse daha iyi ve sağlıklı bir yaşam için her gün bir muz yiyin!
 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2021, 13:17

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER