Sağlığımız İçin D Vitamini

  Muratbey, sağlıklı ve bilinçli bir nesil oluşmasına katkı sağlayan projeler ile beslenme konusunda farkındalık oluşturuyor.

Sağlığımız İçin D Vitamini

Sağlığımız İçin D Vitamini
 
Muratbey, sağlıklı ve bilinçli bir nesil oluşmasına katkı sağlayan projeler ile beslenme konusunda farkındalık oluşturuyor.

Her ay düzenli olarak Youtube kanalı üzerinden tüketiciyi bilinçlendirecek içerikler hazırlayan Muratbey’in toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı planladığı “Doğru Beslen Mutlu Yaşa” projesinde bu ay Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, D vitamini eksikliğinde neler yapmamız gerektiğini anlatıyor. 

Halk sağlığına verdiği önem doğrultusunda projeler geliştiren Muratbey, Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’nun eşsiz desteği ile sağlık ve bağışıklık konularında farkındalık yaratan, bilgilendirici içerikler paylaşmaya devam ediyor. Proje ile sosyal medyada Muratbey’i takip eden herkesin doğru beslenme ile ilgili aradığı tüm soruların cevaplarını yayınlanan videolarda bulması hedefleniyor. 

D Vitamini Sağlıklı Bir Yaşam İçin Anahtar Role Sahip

Prof. Dr. Garipağaoğlu, “Güçlü bir bağışıklık için D vitamini şarttır. Ancak bu vitamini doğal yollardan almamız bazen güç olabiliyor. Bulunduğu besinler sınırlı. Bu nedenle dengeli beslensek bile vücudumuzun günlük D vitamini gereksinimini besinler ile sağlamamız mümkün değil. Bu nedenle D vitaminini öncelikle kendi doğal kaynağından yani güneş ışığından almamız gerekir” dedi. D vitamini alımı için birinci sırada güneşlenmenin öneminden bahseden Prof. Dr. Garipağaoğlu, “Sabah 10 ile öğleden sonra 15 saatleri arasında güneşin mümkün olduğu kadar dik geldiği saatlerde günde 15 dakika süreyle çıplak deriyle güneşi karşılaştırmak gerekir. Bahçede, balkonda, kısa bir yürüyüşte kolayca D vitaminini vücudumuza güneş ışığı aracılığıyla kazandırabiliriz. Eğer bunlar yapılamıyorsa, D vitamini desteği alınması gerekir. Bunun için bir doktor reçetesi ile uygun dozda belirli bir süre alınabilir” dedi. 

D Vitaminiyle Zenginleştirilmiş Ürünler Tercih Edilebilir

D vitaminiyle zenginleştirilen besinlerin önemine dikkat çeken Garipağaoğlu, Ülkemizde ve dünyada insanlardaki D vitamini eksikliğine dikkat çekti. Prof. Dr. Garipağaoğlu; gelişmiş ülkelerde süt, peynir gibi toplumun en çok tükettiği besinlerin D vitamini ile zenginleştirildiğini, raflarda yer aldığını ve tüketiciye sunulduğunu ifade etti. Ülkemizde de bu konuda güzel çalışmaların olduğunu, Muratbey Peynirlerinin D vitamini ile zenginleştirildiğini de sözlerine ekledi. D vitaminiyle zenginleştirilmiş 100 gr peyniri yediğimizde günlük D vitamini ihtiyacımızın üçte birinin karşılanabildiğini belirten Prof. Dr. Garipağaoğlu, “Sağlıklı, doğru bilgiye ulaşmakta zorlanan insanlara yardımcı olmak için Doğru Beslen Mutlu Yaşa projemizi başlatmıştık. Bu ayki videoda da D vitamini ve eksikliğinde neler yapmamız gerektiğine değindik. Doğru beslenelim, mutlu yaşayalım” dedi. Beslenme konusunda doğru bilgiler edinmek için her ayın 21’inde saat 21.00’de yeni bir konunun anlatıldığı Muratbey youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER