Rusların virüslere karşı kullandığı geleneksel yöntemler

Koronavirüs salgını devam ederken, Rusların virüslere karşı kullandığı geleneksel yöntemler: Doktorlar ne diyor?

Rusların virüslere karşı kullandığı geleneksel yöntemler
Rusların virüslere karşı kullandığı geleneksel yöntemler

Koronavirüs salgını devam ederken, Rusların virüslere karşı kullandığı geleneksel yöntemler: Doktorlar ne diyor?

Koronavirüs salgını devam ederken, halk arasında bağışıklık güçlendirici belli başlı doğal çözümler gündeme geldi. Her ülkede olduğu gibi, Rusya'da da halk virüse karşı kendi yöntemlerini kullanıyor. Russia Beyond The Headlines (RBTH) sitesi, bu çözümleri aktarırken, doktorlara da bunların ne derece etkili olduğunu sordu.
Bu metinde aktarılanlar Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) koronavirüs salgını sırasında tavsiye ettiği ilaçların yerine geçmez.

Pertsovka (Biberli vodka)
Rusya'da kara biberli vodkanın soğuk algınlığını önleme veya ilk evrelerinde tedavi edilmesine yardımcı olacağına inanılıyor. Yüzyıllar önce bulunan bu yöntem bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılıyor. Vodka 'dezenfekte ederken', biber mikrop önleyici olarak görev yapıyor.
Rusya Ulusal Önleyici Tıp Araştırma Merkezi'nden Dr. Anna Kontseva, "Alkol güçlü bir antiseptik, virüslerü olumsuz etki ediyor. Ancak birçok kişi nerede duracağını bilmiyor, bu nedenle vicdanım rahat şekilde alkolü tavsiye edemem" dedi.
Moskova Bölge Araştırma Enstitüsü Otolarengoloji (Kulak-Burun-Boğaz) Fakültesi'nden Profesör Aleksey Nasedkin ise, "İçilen alkol nefes aldığınızda havada buharlaşıyor. Bu nedenle ciğerleri temizleme yöntemi olarak bakabilirsiniz, ancak önleyici bir tedbir olarak tavsiye edilmekten yine de çok uzak. Zira alkol bağımlılığı ve fazla tütekim gibi durumlar var" ifadelerini kullandı.

Sarımsak
Önleyici tedbir olarak Ruslar, gerek yemeklere koyarak, gerek doğrudan çiğneyerek çok fazla sarımsak tüketiyor. Hatta sarımsaktan kolyeler dahi var.
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Vladislav Verevşçikov, "Yanınızda bir tabağa sarımsak koyabilirsiniz, bakteriye karşı biyolojik malzeme salınımı yapacaktır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmek için de tüketilebilir" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü, sarımsağın mikroba karşı bileşenler içeren sağlıklı bir yiyecek olabileceğini, ancak koronavirüsü önlediğine dair bir kanıt olmadığını duyurdu.

Banya (Rus banyosu)
Banya, Ruslara göre sağlıklı yaşamın önemli bir noktası. Yüksek sıcaklık ve bir bitki türü ile vücudun dövülmesi gibi çeşitli prosedürler kan dolaşımını hızlandırıyor.
Kirov'daki İlk Klinik Tıp Merkezi'nden Dr. Yuriy Kuzmin, "Sadece düzenli gidildiğinde banya bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu işlem sırasında vücut 41-45 dereceye kadar ısınıyor, bu da virüsler ve mikropların tahribatına neden oluyor, antikorların üretimini hızlandırıyor" dedi.
Ancak WHO, yeni tip koronavirüsün sıcaklıktan etkilenmediği konusunda uyardı.


Soğuk suya girmek
Rusya'da kışın nehrin üzerindeki kalın buz tabakası üzerinde bir delik açılıyor ve insanlar bu delikten suya girip çıkıyor. Bu etkinlik her yıl Ortodoksluk'ta İsa'nın vaftiz edilmesinin kutlandığı 19 Aralık'taki Epifani bayramında yapılıyor ve ruhsal temizlenmeyi simgeliyor. Ancak Ruslar sadece dini nedenlerle bunu yapmıyor. Rusya'da kışın buzlu suya girenlere 'deniz aygırı' deniyor. Diğer yandan sadece bir kova buzlu su dahi kan dolaşımını hızlandırmayı ve atardamarların güçlenmesini sağlıyor.
Doktorlara göre, soğuk su ile bedeni güçlendirme, kişinin günlük rutini içerisinde doğru olarak uygulandığında organizmadaki uyumlayıcı mekanizmaları destekleyebilir. Ancak koronavirüs ya da başka bir enfeksiyona karşı vücudu aşırı sıcak ya da soğuk bir prosedürle karşı karşıya bırakmak akıllıca bir yöntem değil.
Rusya Sürekli Mesleki Eğitim Tıp Akademisi'nden (RMANPO) Profesör Andrey Svistelnik'e göre, ayrıca bu yöntem, alışkın olmayanlar ve acemiler için uygun değil, zarar verebilir. Bu tarz aşırı durumlar, bağışıklık sistemi üzerinde geçici olarak baskı yaratabilir, olumsuz etkiye yol açabilir.

Tuz ve karbonat
Ruslar bu yöntemi tedavi edici ve önleyici tedbir olarak kullanıyor. Karışımla yapılan solüsyonla gargara yapılabiliyor, burun temizlenebiliyor.
Profesör Nasedkin, "Burnunuzda bir sorun yoksa ve dolu değilse, düzenli olarak tuzlu su ve karbonatla temizlememenizi öneririm. Böyle muhtemelen mukoza zarının normal işleyişine müdahale etmiş olursunuz, bu işleyişi rayından çıkarırsınız. Ancak diğer insanlarla temas kurduktan sonra tedbiri elden bırakmamak istiyorsanız, burnunuzu deniz suyu ile ya da sıradan bir tuz çözeltisi ile yıkamanız en iyisi" ifadelerini kullandı.


Orman yemişi konserveleri
Ruslar tatlı orman yemişlerini de bir şifa yöntemi olarak kullanıyor. Daha çok ahududu, kırmızı frenk üzümü, yalancı iğde ve vitamin bakımından zengin diğer yemişler tercih ediliyor.
RMANPO'dan Svistelnik, "Bazı yemişler (uzun süre kaynatılması gerekenler haricindekiler) çok fazla yararlı besin içeriyor, buna organizmanın enfeksiyona karşı koyma becerisini arttıran, yüklü miktarda C vitamini de dahil" dedi. Kuzmin ise konserve ahududunun en çok işe yarayan yemiş konservesi olduğunu belirtti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER