Plazalara yükselen fizik tedavi hizmeti…

Romatem Ofiste Sağlık Hizmeti İle Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Plazalara yükselen fizik tedavi hizmeti…
 Plazalara yükselen fizik tedavi hizmeti
Romatem Ofiste Sağlık Hizmeti İle Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Romatem, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çalışanların masa başı kaynaklı vücut ağrılarını kendi ofislerinde tedavi ederek kalıcı hasarları önlüyor.


Fizik Tedavi Rehabilitasyon alanının ilk özel zincir hastanesi Romatem, Avrupa ve Ortadoğu’dan gelen hastaların yanı sıra aktif çalışma hayatındaki hastalara da iş yerlerinde tedavi imkanı sunuyor.
Günde yaklaşık 8-9 saat bilgisayar karşısında oturarak çalışanlar; oturma kaynaklı hareketsizliğe, ergonomi kurallarına uygun olmayan ofis koşullarına ve duruş bozukluklarına bağlı olarak “baş, boyun ve bel ağrısı sorunu” yaşıyor. Yoğun çalışma hayatının yarattığı bu genel iskelet problemi, önlem alınmazsa ileride daha büyük sağlık problemlerine yol açıyor.

Ofiste sağlık projesi hayata geçirildi

Özellikle masa başı çalışanlarda görülen kas iskelet sistemine ve omurga hastalıklarına bağlı şikâyetler, iş dünyası için ciddi iş gücü kayıplarını da beraberinde getiriyor. Romatem’in bu gibi durumlar için hayata geçirdiği “Ofiste Sağlık” projesi, olası sağlık problemlerine karşı koruyucu önlemler alıyor ve hasta şikâyetlerini minimuma indirmek için iş yerinde tedavi imkanı sağlıyor.

Çay molasında ağrılara son verin

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Romatem, çalışanları ofislerinde ziyaret ederek masa, sandalye ve bilgisayar üçlüsünün yarattığı ağrılara son veriyor. Hekim, hemşire, fizyoterapist ve yardımcı sağlık personelinden oluşan donanımlı kadrosuyla ofiste sağlık hizmeti veren Romatem ekibi, öncelikli olarak hastaların ofis ortamını inceliyor ve sonrasında olması gereken çalışma düzenini yaratıyor. Yapılan ilk muayene sonrası hastaların ihtiyacı olan tedavi şekli belirleniyor ve taşınabilir fizik tedavi cihazlarıyla bir çay molasında çalışanları ağrılarından kurtarıyor.

Kurumsal iş birliği İle küçük gruplara danışmanlık hizmeti

Romatem aynı zamanda danışanlarına duruş bozuklukları, kalıcı hasar bırakacak olan hastalık temellerinden korunmanın yollarını da öğretmek amaçlı toplu eğitimler veriyor. Böylece hem çalışan hem de iş veren çalışma gücü bölünmeden daha istikrarlı bir çalışma ortamına sahip oluyor. Anlaşmalı oldukları kurumlar ile uzun süredir memnuniyet ile devam ettiklerini de belirten Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, başlıca alınması gereken önlemleri şu şekilde sıralıyor; “Uzun süre masa başında olmak yerine 45 dakika da bir küçük molalar ile omurganızı hareket ettirmelisiniz. Klavyenizin eğri konumlandırılması ve kullanılması omurga ağrılarına neden olur. Klavye yüksekliği, omzu kasmadan kullanabileceğiniz hizada olmalıdır. Mümkünse bilek ve dirsek destekli mouse pad kullanmanızı tavsiye ederiz.”

Romatem Hakkında

Fizik Tedavi Rehabilitasyon alanında hizmet sunan Romatem, Rehabilitasyon alanında Türkiye’nin ilk ve tek zincir sağlık markasıdır. Amacımız, Romatem’i Uluslararası alanda bilinirliği olan bir Türk Sağlık markası yapmaktır. Bu amaçla kalite öncelikli ve insan odaklı çalışmalarımızı geliştirerek devam ediyoruz.

2005 yılı Temmuz ayında Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Merkezimiz, 2006 yılı Ağustos ayında ise Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Merkezimiz faaliyete başlamıştır. 2010 yılında Samsun’da 25 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz hizmete girmiş olup, Kocaeli ilinde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz de 27 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine dönüştürülmüştür.

ROMATEM 2012 yılında büyümeye devam ederek İstanbul Bostancı’da Türkiye’nin ilk Robotik Rehabilitasyon Merkezini açarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında önemli bir adım atmıştır. Aynı yıl içinde Nişantaşı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğimiz de hizmete açılmıştır. 2016 Nisan ayı itibarı ile İstanbul’un gözde lokasyonu Beşiktaş’ ta açılan yeni kliniği ile tedavilerine devam etmektedir.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneler Grubu olarak Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi, Ordu Devlet Hastanesi, Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastanesi, Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nde verdiğimiz Hizmetleri başarı ile tamamladık.

Bursa’da 50 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dalı Hastanemiz Mart 2014 tarihinden itibaren faaliyete geçmiştir.

Romatem; Türkiye'de çok az sayıda bulunan Lokomat (felçli hastalar ve yürüyüş bozukluğu olan hastalar için yürüyüş robotu) cihazı, Armeo spring-Armeo power omuz-kol robotu ve Amadeo el-parmak robotu, bel ve boyun ağrılarında yeni çözüm olan Vertetrac cihazı, bel ve boyun kireçlenmelerinde yüksek yoğunluklu lazer tedavisi olan HILtherapy cihazı ve skolyoz(omurga eğriliği) tanısında kullanılan Diers 4d formetrıc skolyoz ölçüm cihazını ve ameliyat olması önerilen ya da ameliyat olup iyileşememiş bel ve boyun fıtığı hastalarında tedavi imkanı sunan ICSC 2.0 Spinal dekompresyon cihazını da hastaların tedavisinde kullanılmak üzere bünyesinde bulundurmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER