Pandemide sağlığa 205 mİlyon dolarlık yatırım

Medicana Sağlık Grubu, sağlık alanında 30. yılına yaklaşırken İzmir ve İstanbul’da iki yeni kompleksi tamamlıyor. Bozkurt, hastanelerin en az 2000 kişiye yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi

Pandemide sağlığa 205 mİlyon dolarlık yatırım
 Pandemide sağlığa 205 mİlyon dolarlık yatırım

Medicana Sağlık Grubu, sağlık alanında 30. yılına yaklaşırken İzmir ve İstanbul’da iki yeni kompleksi tamamlıyor. Bozkurt, hastanelerin en az 2000 kişiye yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Sağlıkta öncü yatırımları ile tanınan Medicana Sağlık Grubu, sağlık alanında 30. yılına yaklaşırken İzmir ve İstanbul'da iki yeni kompleksi tamamlıyor. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, iki yeni sağlık kompleksini Türkiye'ye armağan etmekten gurur duyduğunu açıkladı. Dr. Bozkurt, hastanelerin en az 2000 kişinin istihdam sağlayacağını hatırlatarak yatırımlar dolayısıyla hem ülke ekonomisine hem de istihdama sundukları katkının altını çizdi.

Dr. Hüseyin Bozkurt, açıklamalarına projelerin detaylarını paylaşarak devam etti. Medicana Sağlık Grubu'nun 13. hastanesi olan İzmir Hastanesi'nin, 40 bin metrekare kapalı alan ile Ege bölgesinin en büyük hastaneleri arasında yer aldığı açıklayan Dr. Bozkurt, Da Vinci robotik cerrahi teknolojisinin ilk kez bir özel hastane tarafından kullanılacağını ifade etti. Medicana Sağlık Grubu'nun 14. hastanesinin ise Ataşehir'de kapılarını açmak için gün saydığını belirten Dr. Bozkurt, 95 milyon dolarlık yatırım değeri, 30.000 ml kapalı alanı ile İstanbul'a dev bir sağlık merkezi kazandırıldığını müjdeledi.

Dr. Bozkurt sözlerini şöyle noktaladı: "Son teknoloji cerrahi sistemlerimiz, uzman kadromuz, steril ve dezenfekte alanlarımızla kusursuz hizmete hazırız. Medicana, Covid19 salgını döneminde de yarattığı istihdam ve sağlık turizmi potansiyeliyle Türkiye'ye değer katmaya devam ediyor." Dr. Hüseyin Bozkurt'a Medicana Sağlık Grubu'nun yeni yatırımlarıyla ilgili sorularımızı yönelttik.

Medicana Sağlık Grubu, pandemi döneminde yaptığı yeni yatırımlarla sağlık sektörüne can veriyor. Covid19 döneminde hayata geçen iki dev projenizden bahsedebilir misiniz?

Medicana Sağlık Grubu, Türkiye'nin ilk 500 şirketi sıralamasında yer alıyor. Bugüne dek, çalışmalarımızda sağlık alanında öncü girişimlerde bulunduk. Açılan 12 hastanemizde yüksek teknoloji, profesyonel ekipman ve uzman personelimizle örnek teşkil ettik. Şimdi 13. hastanemizi İzmir Konak'ta, 14. hastanemizi ise İstanbul Ataşehir'de hayata geçiriyoruz. Biz sağlık komplekslerimizle Türkiye'ye iki yeni sağlık üssü kazandırıyoruz. Yatırımlarımız Türkiye için... Yaratılan sağlık turizmi potansiyeli ve en az 2000 kişilik istihdamın ülkemize değer kattığına inanıyoruz.

Dilerseniz İzmir'den başlayalım. Medicana International İzmir Hastanesi, İzmir'de yaşayanlara neler vadediyor?

Medicana International İzmir Hastanesi, yalnızca İzmir'in değil, Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden biri olacak. Medicana, Ege Bölgesi'ne büyük bir sağlık üssü kuruyor.40 bin ml kapalı alana sahip kompleks, 110 milyon dolarlık yatırım değerine sahip. Toplam 222 yatak kapasitesi var. Akıllı bina özellikleriyle donatılan hastanede, yüksek konfor ve modern teknolojiler bir arada sunuluyor. Bölgeye yepyeni bir sağlık hizmeti anlayışı getiriyoruz. Bu yılın ikinci yarısından itibaren hastalarımıza hizmet vermeye başlayacağız.

Medicana'nın yeni sağlık hizmeti anlayışında neler mevcut?

Hasta odaklı hizmet anlayışı, yüksek teknoloji ve üstün cerrahi olanaklar hastanemizde hayata geçecek. Hastanemiz, alanında uzman hekim kadrosu ile tüm tıp branşlarında faaliyet gösterecek.

Hastaneye Ege'nin yeni sağlık üssü dediniz.
Teknolojik donanımdan bahsedebilir misiniz?
Da Vinci robotik cerrahi teknolojisi ilk kez İzmir'de bir özel sektör hastanesinde kullanılacak.

Birçok hastalığın cerrahi çözümünde ve genel cerrahi ameliyatlarında kullanılan son teknoloji cihazlar, hem hasta hem de cerrah için konforlu cerrahi çözümleri beraberinde getiriyor.
Tıbbın bütün dallarında hizmet vermeyi hedefleyen Medicana International İzmir ve Medicana Ataşehir hastaneleri tıbbi kadroları özenle seçildi. Hekimlerimizle açılış öncesi en az birkaç ay, bu hastanelerimizde hasta tedavilerini en üst seviyede sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Personel oryantasyonları ve iş başı eğitimleri sürdürülüyor. Amacımız hastanelerimiz açıldığında, hasta ve hasta yakınlarımızın Medıcana standartlarında hizmeti hiç aksamadan almalarını sağlamak.

Multidisipliner tedavi anlayışınızın izlerini İzmir'de de görebilecek miyiz?

Bu konuda özellikle çalışıyoruz. Daha önce Onkoloji ve Organ Nakli tedavilerinde kullandığımız, gelişmiş tedavi sistemleri içeren konsey konseptimizi geliştiriyoruz. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi branşlarımızla beraber multidisipliner bir kalp ekibi ve kalp merkezi ile hizmet vermeyi hedefliyoruz. Benzer yapılanmayı, modern tedavi hizmet sunumu anlayışımızla, diğer multidisipliner tıp branşlarında uygulayacak yapıyı kurduk.

Medicana'nın hizmetlerinden herkes faydalanabilecek mi?

Elbette, Medicana Sağlık Grubu'nun diğer hastanelerinde olduğu gibi İzmir Hastanesi de SGK ve özel sigorta şirketleri ile anlaşmalı olarak faaliyet gösterecek. Hedeflerimiz büyük, İzmir'e Ege'ye hizmet vermenin yanı sıra hastanemizle beraber şehri, dünya sağlık turizmi için bir merkez haline getireceğiz.

İzmir'de sağlık turizminin gelişmesi için nasıl bir yol izleyeceksiniz?

İzmir'in sağlık turizmi ve turist sağlığı alanlarında bazı eksikleri var. Biz Medicana International İzmir Hastanesi ile bu eksikleri gidereceğiz.
Medicana Sağlık Grubu, 2008 yılından bu yana dünyanın 164 farklı ülkesinden gelen hastalara sağlık hizmeti veriyor. Ülkemizin teknik imkanları, uzman personeli, pandemi döneminde sağlık alanındaki başarılarıyla dünyaya örnek oldu. Bu başarının izinde İzmir'de ülkemizin sağlık hizmet ihracına katkıda bulunacağız.

Hastanenin bölge kalkınmasına etkisini nasıl ön görüyorsunuz?

Ege Bölgesi'nde hastanemiz sayesinde ekonomik potansiyel yaratmanın yanı sıra bölgede iş istihdamı da sağlayacağız. Hastane, tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında toplam 1000 deneyimli personel ile hizmet verecek.

14. hastanenizi de İstanbul, Ataşehir'de açacaksınız. Ataşehir Hastanesi ne zaman açılıyor?

Ataşehir Hastanesi'ni 2020 yıl sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Teknik altyapısı, tıbbi teknolojisi ve tüm branşlardaki uzman sağlık profesyonelleri ile dünya standartlarında bir hastane olmasını hedefliyoruz.
İstanbul'da da dev bir yatırımdan bahsediyoruz.

Toplam 95 milyon dolarlık yatırım değeri olduğu doğru mu?

Evet, 95 milyon dolarlık yatırım değeri var. Hastane, tüm tıp disiplinleri için hizmet verecek. Ataşehir'de özellikli tedaviler, üstün teknoloji ve cerrahi tedavi olanakları, hasta odaklı hizmet anlayışı, başta Anadolu yakası olmak üzere tüm İstanbul'un hizmetine sunuluyor.

Biz, sağlık ve en iyi hizmet için yatırım yapıyoruz. 95 milyon dolar sadece bir rakam, biz sağlıkla hastanemizden ayrılacak insanlar için çalışıyoruz.

Covid19 döneminde sağlık alanına yatırım yaparken size cesaret veren neydi?

Yalnız Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında hastalarımız bize güveniyor. Cesaretimizi bu güvenden alıyoruz. Biz de ziyaretçilerimizin, hastalarımızın ve personelimizin güvenine layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Elbette Covid19 ile beraber hastanemizde geliştirdiğimiz yeni sağlık hizmetleri de var.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109