Onlar asker değil Suadiye'de her sabah spor yapıyor

Onlar asker değil Suadiye'de her sabah spor yapıyor

Onlar asker değil Suadiye'de her sabah spor yapıyor

Sabahları 07.00’de buluşuyor, askeri disiplinle spor yapıyorlar. Aralarında avukat, müdür, çevirmen, mimar bile olan BootCamp Türkiye ekibi anlatıyor.  


Saat sabah 06.50... Yer Suadiye sahili... Spor kıyafetli kalabalık bir grup göze çarpıyor. Ellerinde dumbellar, fitness matları var. Başlarında hocaları sıkı bir antrenman için hazırlar! Başlama komutuyla birlikte önce ısınma koşusu yapıyorlar. Ardından kadınlar fitness matlarının üzerinde, erkekler yerde ellerinde ağırlıklarla şınav, mekik çekiyor. Duvarların üzerinden atlıyorlar. Sanki bir tabur asker sabah sporuna çıkmış! Sloganları da iddialı: "Başarısız olmanıza izin vermeyeceğiz!"

Pek çoğumuz en tatlı uykudayken antrenman yapan bu grup BootCamp Türkiye ekibi. BootCamp aslında ABD’de ortaya çıkan askeri disiplindeki outdoor fitness eğitimi. Bu sistemi iki yıl önce spor eğitmeni Hakan Demiray Türkiye’ye uyarladı. Demiray işe başladığında üç eğitmene üç öğrenci düşüyordu. Şimdi ise devamlı antrenmanlara katılan 70 kişi var ve Demiray bu sayının hızla arttığını söylüyor: "BootCamp'e katılanların yüzde 80'i kalıyor. Aralarında çok ciddi kilo verenler, performansını güçlendirenler hatta psikolojik durumunu düzeltenler bile var. İlk başta antrenmanlar daha sertti ama Türk insanına uymayınca yumuşattık. BootCamp Türkiye olarak üç lokasyondayız. Suadiye bu işin başladığı yer, takımın ismi Kemik. İkinci Ataşehir açıldı, onlar da kendilerine 'Kemikkıran' dedi. Bir de Beşiktaş Yıldız Parkı ekibi var, adları Yıldız. Bebek Parkı ekibini de açacağız. Bu ekipler haftada üç gün kendi lokasyonlarında, cumartesi günleri de hep birlikte Fenerbahçe Sahili'nde antrenman yapıyor."

Yarışlara da katılıyorlar

BootCamp ekibinin sadece antrenman yapmadığını anlatan Demiray birlikte pek çok yarışa katıldıklarını, spor seyahatlerine çıktıklarını da belirtiyor: "Son iki yıldır Avrasya Maratonu'na katılıyoruz. Geçen hafta Bozcaada'da yarıştaydık. Ekim ayında Amsterdam'da maratona gidiyoruz. Haziranda Faralya'da bir spor tatili yapacağız. Bunun dışında Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklara spor malzemesi desteği yaptık. Asıl hedefimiz sportif bir nesil yetiştirmek.Yakında BootCamp'e çocukları da dahil edeceğiz."

Katılmak isteyenler için söyleyelim: BootCamp Yeşilköy, Ataköy, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Zekeriyaköy gibi bölgelerde de ekipler kurarak yaz sonunda İstanbul'da 10 lokasyona ulaşmayı hedefliyor. Sonra İzmir, Trabzon ve Ankara ekipleri kurulacak.  

Bir ayda 13 kilo verdi

KAAN Koçulu, 37 yaşında bir avukat. Bir aydır BootCamp'te ve tam 13 kilo verdi: "Müfit İşeri komşum olur. Onun geçen yılki performansından, görüntüsünden etkilenip gaza geldim. Daha önce tekvando yaptım, Amerikan futbolu oynadım ama bir ayda 'Bu benim sporummuş' dedim. Spor salonundaki gibi enerjiniz kesilmiyor, antrenman bittikten yarım saat sonra kendinizi toparlayıp güne devam edebiliyorsunuz."

53 yaşındaki kadın beni geçti

40 yaşındaki Müfit İşeri de uzun yıllar sporla ilgilenmiş. Dört yıl kick boks yapmış, turnuvalara katılmış. Ancak ilk antrenmandan sonra kendi deyimiyle hayatında hiç spor yapmadığını anlamış: "Elimde sigarayla ilk antrenmana geldim. Her yaştan insan vardı. İçimden 'Bunlarla ne spor yapacağım, ben zaten iyiyim' dedim. Antrenman başladı, 53 yaşında bir kadın beni geçti. Devam ettim, beş haftanın sonunda 10 kilo verdim."

Dengeyi yakaladım

YAŞAM koçu, mentör Roya Heidari 13 yıl boyunca lisanslı voleybol oynamış, yelken yapmış, son üç sene de ralli pilotuymuş. Geçen yıl ağustos ayında BootCamp'e katılan Heidari bu sayede zihin-vücut-ruh üçgeninde dengeyi yakaladığını söylüyor: "İnsanlar genelde spora sosyalleşmek için gider ama burada spor yaparak sosyalleşen insanlarla birlikteyim. Ayrı zihniyeti paylaştığım insanlarla spor seyahatleri yapmak da benim için ayrı bir haz."  

stargazete.com

ATAŞEHİR SPOR OKULLARININ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER